Ухвала
від 01.05.2024 по справі 491/1043/23
АНАНЬЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 491/1043/23

УХВАЛА

01 травня 2024 року Ананьївський районний суд Одеської області

в складі: головуючої судді Надєр Л.М.,

за участю секретаря судового засідання Рачкової І.В.,

за участю сторін у справі:

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засідання в залі суду в м. Ананьєві цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про стягнення аліментів на утримання дитини, про визначення місця проживання дитини, третя особа Орган опіки та піклування Ананьївської міської ради,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_4 про стягнення аліментів на утримання дитини, про визначення місця проживання дитини, третя особа Орган опіки та піклування Ананьївської міської ради.

Позивач в підготовче судове засідання 01 травня 2024 року не з`явилася, однак з`явилася її представник адвокат Юраш І.О., яка діє на підставі ордеру серії ВН №1359936 від 29 квітня 2024 року та договору про надання правничої допомоги від 29 квітня 2024 року, яка пояснила, що позивачем було розірвано договір про надання правничої допомоги з попереднім представником ОСОБА_5 та в підтвердження цього нею були направлені відповідні документи до суду засобами поштового зв`язку, однак на даний час вказані документи до суду ще не надійшли. 29 квітня 2024 року між нею та позивачем було укладено договір про надання правничої допомоги, згідно якого вона є її представником. 30 квітня 2024 року нею було подано заяву про вступ у справу як представника позивача та внесення відомостей про неї для отримання доступу до матеріалів справи. 30 квітня 2024 року її клопотання було задоволено та внесено відомості про неї як учасника справи, та надано доступ до матеріалів справи. У зв`язку з цим просить відкласти підготовче судове засідання на іншу дату з урахуванням часу для ознайомлення з матеріалами справи.

Відповідач в підготовче судове засідання не з`явився, однак з`явився його представник адвокат Ленець О.В., який в підготовчому судовому засіданні зазначив, що відповідачу відомо про проведення підготовчого судового засідання, однак, поки вирішуються процесуальні питання у справі, його інтереси представлятиме його представник. Він прибуде в судове засідання на розгляд справи по суті. Також зазначив, що зранку 01 травня 2024 року подав клопотання через систему «Електронний суд», в якому ставить питання щодо перевірки факту укладення договору про надання правничої допомоги між позивачем та адвокатом Юраш І.О., оскільки за його інформацію позивач ОСОБА_3 перебуває за межами України. Однак дане клопотання станом на час проведення підготовчого судового засідання ще не надійшло до матеріалів справи. Разом з тим не заперечує проти оголошення перерви у підготовчому судовому засіданні.

Представник третьої особи в підготовче судове засідання не з`явився, однак через систему «Електронний суд» до суду найшло клопотання виконавчого комітету Ананьївської міської ради, в якому вони просять здійснити розгляд справи без участі представника третьої особи органу опіки та піклування Ананьївської міської ради.

У відповідності до ч.5ст.198 ЦПК Українисуд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема у випадках:

1) заміни відведеного експерта, перекладача, спеціаліста;

2) невиконання учасником справи вимог ухвали про відкриття провадження у справі у встановлений судом строк, якщо таке невиконання перешкоджає завершенню підготовчого провадження;

3) неподання витребуваних доказів особою, яка не є учасником судового процесу; 4) витребування нових (додаткових) доказів;

5) якщо сторони домовилися провести позасудове врегулювання спору шляхом медіації.

Враховуючи наведене, є всі підстави для оголошення перерви у підготовчому судовому засіданні з повідомленням сторін про дату, час та місце його проведення з метою забезпечення прав сторін відповідно до порядку, встановленогоЦПК України.

З урахуванням наведеного, керуючись ст.ст.12, 196-198,200,223 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Оголосити перерву у підготовчому судовому засіданні у цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про стягнення аліментів на утримання дитини, про визначення місця проживання дитини, третя особа Орган опіки та піклування Ананьївської міської ради, до 04 червня 2024 року 13 години 30 хвилин, та продовжити підготовче судове засідання в залі судових засідань у приміщенні Ананьївського районного суду Одеської області.

Про час і місце судового засідання повідомити сторони у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її складення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Надєр Л.М.

СудАнаньївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118749611
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —491/1043/23

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні