Ухвала
від 29.04.2024 по справі 914/547/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

29.04.2024 Справа № 914/547/24

За позовом: Фізичної особи підприємця Маджари Володимира Степановича, м. Тячів Закарпатської області

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Девік Консалтинг», м. Борислав Львівської області,

про стягнення 237 714, 17 грн.

Суддя Манюк П.Т.

За участю секретаря Артишук В.І.

від позивача: не з`явився;

від відповідача: Герич Анастасія Романівна - представник.

Фізична особа підприємець Маджара Володимир Степанович звернувся в Господарський суд Львівської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Девік Консалтинг» про стягнення 237 714, 17 грн за договором перевезення вантажів від 08.12.2023 № 15778.

Ухвалою суду від 29.02.2024 відкрито провадження у справі № 914/547/24 за правилами спрощеного позовного провадження та судове засідання призначено на 25.03.2024.

Хід розгляду справи викладено у відповідних ухвалах суду, зокрема ухвалою суду від 15.04.2024 судове засідання відкладено на 29.04.2024.

У судове засідання 29.04.2024 представник позивача не з`явився, 22.04.2024 на електронну адресу суду надіслав клопотання про проведення судового засідання за його відсутності.

У судове засідання 29.04.2024 представник відповідача з`явився, підтримав раніше подані клопотання про залучення третіх осіб.

Задовольняючи клопотання відповідача, подане до початку першого судового засідання, про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ПрАТ «Племзавод Літинський» та третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ТзОВ «Дира», суд вказує на наступне.

Обгрунтовуючи клопотання про залучення третіх осіб відповідач вважає, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки ТзОВ «Агрофілд» (ТзОВ «Дира»), оскільки між останнім та позивачем виникли договірні правовідносини з приводу спірних перевезень, при здійсненні яких позивач керувався вказівками саме ТзОВ «Дира», яке в накладних СМR зазначене як відправник вантажу. При цьому, в жодних договірних правовідносинах відповідач із ТзОВ «Агрофілд» не перебував та не міг замовляти спірні перевезення в інтересах останнього. У матеріалах позовної заяви наявний договір про компенсацію вартості наданих послуг від 26 січня 2024 року, що свідчить про те, що при здійсненні спірних перевезень позивач керувався дорученнями не відповідача, а ТзОВ «Агрофілд» (ТзОВ «Дира»), відтак останнє, на думку відповідача, слід залучити до справи як третю особу, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

На думку відповідача, рішення господарського суду може також вплинути на права та обов`язки ПрАТ «Племзавод Літинський» адже, як зазначено у відзиві на позовну заяву між відповідачем та ПрАТ «Племзавод Літинський» укладено договір транспортного експедирування від 31.07.2023 № 2457, за яким відповідач взяв на себе зобов`язання організувати виконання послуг, пов`язаних із перевезенням вантажів, що є предметом розгляду у даній справі. Спірні перевезення виконані позивачем на підставі заявок, які відповідач надіслав на виконання умов договору транспортного експедирування від 31.07.2023 № 2457 за замовленням ПрАТ «Племзавод Літинський», який зобов`язався сплачувати плату відповідачу за організацію перевезень.

Отже, відповідач вважає, що рішення господарського у даній справі може вплинути на права та обов`язки ПрАТ «Племзавод Літинський» щодо обов`язку здійснити відповідачу оплату організованих спірних перевезень.

Відповідно до ч. 1 ст. 50 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Частиною 3 ст. 50 ГПК України визначено, що у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Здійснивши аналіз матеріалів долучених до справи, заслухавши думку представника відповідача, з метою всебічного з`ясування обставин справи, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ТзОВ «Дира» та третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ПрАТ «Племзавод Літинський».

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. ст. 50, 216, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

ухвалив:

1. Заяву відповідача про залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Дира» - задоволити.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю «Дира» (04060, місто Київ, вулиця Щусєва, будинок 4, приміщення 21, код ЄДРОПОУ 35295131) .

3. Заяву відповідача про залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Приватне акціонерне товариство «Племзавод Літинський» - задоволити.

4. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Приватне акціонерне товариство «Племзавод Літинський» (22343, Вінницька область, Літинський район, с. Громадське, вулиця Центральна, будинок 1, код ЄДРОПОУ 00846180).

5. Судове засідання відкласти на 27.05.2024 о 15:00 год.

6. Позивачу: у триденний термін, з моменту отримання ухвали, надіслати на адреси залучених третіх осіб копії позовної заяви та відповіді на відзив і долучених до них документів, докази надіслання надати суду.

7. Відповідачу: у триденний термін, з моменту проголошення ухвали, надіслати на адреси залучених третіх осіб копії відзиву, заперечень на відповідь на відзив та долучених документів, докази надіслання надати суду.

8. Третім особам: в термін до 20.05.2024 надати суду пояснення по суті справи, одночасно надіслати іншим учасникам справи копії таких пояснень, докази надсилання представити суду.

9. Учасникам справи: забезпечити участь уповноважених представників в судовому засіданні.

10. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

11. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Манюк П.Т.

Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено02.05.2024
Номер документу118753149
СудочинствоГосподарське
Сутьвступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Здійснивши аналіз матеріалів долучених до справи, заслухавши думку представника відповідача, з метою всебічного з`ясування обставин справи, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ТзОВ «Дира» та третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ПрАТ «Племзавод Літинський». Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. ст. 50, 216, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

Судовий реєстр по справі —914/547/24

Ухвала від 29.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 29.02.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні