Ухвала
від 15.03.2024 по справі 308/1147/21
ЗАКАРПАТСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 308/1147/21

Провадження № 22-ц/4806/1580/23

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

15 березня 2024 року м. Ужгород

Закарпатський апеляційний суд у складі:

головуючого: судді Джуги С.Д.,

суддів : Кожух О.А., Собослоя Г.Г.

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, як правонаступника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області на ухвалу Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 27 жовтня 2023 року у складі судді Крегул М.М., у справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, як правонаступника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області до Західного міжрегіонального управління державної служби з питань праці, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Комунальне некомерційне підприємство "Закарпатська обласна клінічна лікарня імені Андрія Новака", Комунальне некомерційне підприємство «Хустський центр первинно медико-санітарної допомоги» Хустської районної ради Закарпатської області, ОСОБА_1 про визнання протиправним та скасування акту спеціального розслідування гострого професійного захворювання та зобов`язання вчинити певні дії,-

в с т а н о в и в:

Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, як правонаступник Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області подало до Закарпатського апеляційного суду апеляційну скаргу на ухвалу Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 27 жовтня 2023 року у справі №308/1147/21.

Вказану справу витребувано з Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області.

Як вбачається з матеріалів справи, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області звернулося в суд з позовом до Західного міжрегіонального управління державної служби з питань праці, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Комунальне некомерційне підприємство "Закарпатська обласна клінічна лікарня імені Андрія Новака", Комунальне некомерційне підприємство «Хустський центр первинно медико-санітарної допомоги» Хустської районної ради Закарпатської області, ОСОБА_1 про визнання протиправним та скасування акту спеціального розслідування гострого професійного захворювання та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 27 жовтня 2023 року вказаний позов залишено без розгляду.

Судом встановлено, що постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2022 №1442 Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області з 01.01.2023 припинено та реорганізовано шляхом приєднання до Пенсійного фонду України.

3 01.01.2023 набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування" та Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування". У п. 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону визначено припинити Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду, реорганізувавши їх шляхом приєднання до Пенсійного фонду України з 01.01.2023.

Відтак, Пенсійний фонд України та його територіальні органи є правонаступниками Фонду соціального страхування України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції Фонду та їх відділень.

Згідно з виписки Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що 08 травня 2023 року внесено запис №1003241120030010370 про припинення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області.

Таким чином, Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області (88008, пл. Народна, 4, м. Ужгород, код ЄДРПОУ20453063) є правонаступником прав та обов`язків Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області (88018, м. Ужгород. вул. Перемоги, 92Б).

Разом з апеляційною скаргою Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області подало клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, мотивуючи тим, що копію оскаржуваної ухвали ним отримано 05 грудня 2023 року від представника третьої особи - адвоката Марини В.Г., разом з листом.

Згідно з ст.354 ЦПК України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається - протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строних до нього документів іншим учасникам справи.ку наапеляційне оскарженняна ухвалусуду -якщо апеляційнаскарга поданапротягом п`ятнадцятиднів здня отриманняухали суду.

Як вбачаєтьсяз матеріалівсправи,27жовтня 2023року постановленоухвалу прозалишення позовубез розгляду,копію ухвалиГоловне управлінняПенсійного фондуУкраїни вЗакарпатській областіотримало 05грудня 2023року, про що свідчать додані до апеляційної скарги заява від адвоката Марини В.Г., копія ухвали та поштового конверту, після чого, 20 грудня 2023 року апелянтом подано апеляційну скаргу.

З врахуванням того, що апеляційну скаргу подано апелянтом протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення апелянту оскаржуваної ухвали, відтак строк на апеляційне оскарження пропущено з поважних причин і такий підлягає поновленню.

Згідно ч.4 ст.359 ЦПК України, якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Таким чином, слід зупинити дію ухвали Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 27 жовтня 2023 року.

Форма та зміст поданої апеляційної скарги відповідає вимогам ст.356 ЦПК України.

Учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі згідно ст.360 ЦПК України.

До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та дода

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду судового рішення суду першої інстанції.

З метою забезпечення своєчасного і правильного апеляційного розгляду необхідно провести підготовку справи до апеляційного розгляду.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.354, 356, 359-361, 365 ЦПК України, апеляційний суд,-

у х в а л и в :

Поновити Головному управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, який є правонаступником Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області, строк на апеляційне оскарження ухвали Ужгородськогоміськрайонного судуЗакарпатської областівід 27жовтня 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, який є правонаступником Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області на ухвалу Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 27 жовтня 2023 року.

Зупинити дію ухвали Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 27 жовтня 2023 року

Надіслати копію апеляційної скарги учасникам справи та додані до неї матеріали, разом з ухвалою про відкриття апеляційного провадження, надавши їм десятиденний строк з дня отримання даної ухвали, протягом якого ними може бути поданий відзив на апеляційну скаргу, який за формою та змістом має відповідати вимогамст.360 ЦПК України.

Головуючий

Судді

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118760325
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —308/1147/21

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

Ухвала від 27.12.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Крегул М. М.

Ухвала від 27.10.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Крегул М. М.

Ухвала від 27.10.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Крегул М. М.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Крегул М. М.

Ухвала від 28.04.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Крегул М. М.

Ухвала від 28.04.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Крегул М. М.

Ухвала від 10.11.2021

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Крегул М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні