Ухвала
від 01.05.2024 по справі 560/2592/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 560/2592/19

УХВАЛА

01 травня 2024 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Козачок І.С. розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження

в адміністративній справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Хмельницькій області до Приватного акціонерного товариства "Домобудівний комбінат" про стягнення капіталізованих платежів,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, у якій заявник просить замінити сторону по справі - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області на Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області. Посилається на те, що є правонаступником позивача у спірних правовідносинах.

Ухвалою від 16.04.2024 суд перейшов до розгляду заяви в порядку письмового провадження.

Ухвала про призначення до розгляду заяви про заміну сторони правонаступником направлена за зареєстрованою адресою відповідача та вручена 12.04.2024.

Письмові пояснення щодо питання заміни сторони правонаступником відповідачем не надані.

Відповідно до ст. 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Згідно з ч. 1, 4 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Судом встановлено, що рішеннямХмельницького окружного адміністративного суду від 10.12.2019 стягнуто з Приватного акціонерного товариства «Домобудівний комбінат» на користь Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області капіталізовані платежі в сумі 1283843,71 грн. (один мільйон двісті вісімдесят три тисячі вісімсот сорок три) грн. 71 коп. на відповідний розрахунковий рахунок.

Як вбачається з відомостей автоматизованої системи виконавчого провадження, у ній міститься інформація про виконавчі провадження ВП№66820393, ВП№61292562, ВП№62223928, у яких стягувачем є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Хмельницькій області, стан - завершено.

Також встановлено інформацію про виконавче провадження ВП№70002925, відкрите 07.10.2022, де стягувачем є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Хмельницькій області.

Відповідно до абзацу 2 розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 №1105 XIV (із змінами, внесеними Законом України від 21.09.2022 №2620 "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування" та Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування") передбачено припинити Фонд соціального страхування України та відповідні Управління виконавчої дирекції Фонду шляхом їх приєднання до Пенсійного фонду України з 1 січня 2023.

Пенсійний фонд України та його територіальні органи на даний час є правонаступниками Фонду соціального страхування України ( а також раніше Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України), його Виконавчої дирекції, управлінь Виконавчої дирекції Фонду та їх територіальних відділень.

Згідно з абз. 7 розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 №1105XIV стягнення та погашення заборгованості із страхових внесків на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, пенсійне страхування, єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, у тому числі в судовому порядку, у справах про банкрутство, за виконавчими документами, провадження за якими відкрито до дня набрання чинності цим Законом, здійснюють територіальні органи Пенсійного фонду України.

Оскільки на даний час наявне відкрите виконавче провадження щодо виконання рішення суду за виконавчим документом, виданим у цій справі, необхідно замінити сторону виконавчого провадження стягувача його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.

Керуючись статтями 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області - задоволити.

Замінити сторонустягувача у виконавчому провадженні ВП№70002925 правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Хмельницькій області (код ЄДРПОУ 21318350).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Головуючий суддя І.С. Козачок

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118764316
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо

Судовий реєстр по справі —560/2592/19

Ухвала від 01.05.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Козачок І.С.

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Козачок І.С.

Ухвала від 04.04.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Козачок І.С.

Рішення від 10.12.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Козачок І.С.

Ухвала від 04.09.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Козачок І.С.

Ухвала від 27.08.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Козачок І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні