Ухвала
від 01.05.2024 по справі 214/5836/16-ц
ІНГУЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

г Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 214/5836/16-ц

Номер провадження 2-о/213/109/24

У Х В А Л А

01 травня 2024 року м. Кривий Ріг

Суддя Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Мазуренко В.В., розглянувши заяву Комунального закладу «Стародобровільський психоневрологічний інтернат» Дніпропетровської обласної ради», заінтересовані особи: Комунальний заклад «Криворізький дитячий будинок інтернат» Дніпропетровської обласної ради, Виконавчий комітет Новолатівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області (Орган опіки та піклування) про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною,

В С Т А Н О В И В:

29 квітня 2024 року заявник звернувся до Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області із даною заявою та просить продовжити строк дії рішення Саксаганського районного суду міста Кривого Рогу від 20.04.2017 року у справі №214/5836/16-ц про визнання ОСОБА_1 недієздатною особою.

Перевіривши заяву з додатками, суддя дійшов висновку, що справа не належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області виходяти з такого.

Відповідно до ч. 1 ст. 295 ЦПК України, заява про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, у тому числі неповнолітньої особи, чи визнання фізичної особи недієздатною подається до суду за місцем проживання цієї особи, а якщо вона перебуває на лікуванні у закладі з надання психіатричної допомоги - за місцезнаходженням цього закладу.

Відповідно до ч. 7 ст. 300 ЦПК України, клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною має право подати опікун, представник органу опіки та піклування не пізніше ніж за п`ятнадцять днів до закінчення строку, визначеного частиною шостою цієї статті.

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , стосовно якого подано заяву про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, з 26.11.2019 зарахований на постійне проживання до Комунального закладу «Стародобровільський психоневрологічний інтернат» Дніпропетровської обласної ради» (місцезнаходження: Дніпропетровська область, Криворізький район, с. Стародобровільське, вул. Степова, 3-В).

Пунктом 1 ч.1 ст. 31 ЦПК України передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Таким чином, справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду, а саме: Широківського районного суду Дніпропетровської області - за місцезнаходженням закладу з надання психіатричної допомоги.

Керуючись ст.ст.27, 28, 31, 32 , 260, ч.1 ст. 295 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Цивільну справу 214/5836/16-ц за заявою Комунального закладу «Стародобровільський психоневрологічний інтернат» Дніпропетровської обласної ради», заінтересовані особи: Комунальний заклад «Криворізький дитячий будинок інтернат» Дніпропетровської обласної ради, Виконавчий комітет Новолатівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області (Орган опіки та піклування) про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною передати на розгляд до Широківського районного суду Дніпропетровської області (адреса: вулиця Соборна, 86, Широке, Дніпропетровська область, 53700).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, але може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Дата складення ухвали та підписання її суддею 01 травня 2024 року.

Суддя В.В.Мазуренко

Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118779829
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Інші справи окремого провадження

Судовий реєстр по справі —214/5836/16-ц

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Рішення від 20.04.2017

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Ухвала від 28.03.2017

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Ухвала від 07.12.2016

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Ухвала від 19.10.2016

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні