Ухвала
від 02.05.2024 по справі 443/776/17
ЖИДАЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №443/776/17

Провадження №2/443/5/24

УХВАЛА

про прийняття до розгляду заяви про ухвалення додаткового рішення

02 травня 2024 року місто Жидачів

Суддя Жидачівського районного суду Львівської області Павлів А.І., розглянувши заяву представника відповідачки ОСОБА_1 адвоката Машевської Любові Андріївни про ухвалення додаткового рішення про стягнення судових витрат на професійну правничу допомогу у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , Бібрської міської ради Львівського району Львівської області, Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Четверта Львівська державна нотаріальна контора про визнання недійсним рішень Баковецької сільської ради, державного акта на право власності на земельну ділянку та скасування державної реєстрації земельної ділянки, позовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, ОСОБА_4 до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , Бібрської міської ради Львівського району Львівської області, Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Четверта Львівська державна нотаріальна контора про визнання недійсними рішень Баковецької сільської ради, державних актів на право власності на земельні ділянки та скасування державної реєстрації земельної ділянки,

встановив:

02.05.2024 представник відповідачки ОСОБА_1 адвокат Машевська Л.А. подала до суду заяву про ухвалення додаткового рішення про стягнення судових витрат на професійну правничу допомогу.

Відповідно до приписів пункту 3 частини 1 статті 270 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо судом не вирішено питання про судові витрати.

Згідно з положеннями частини 4 статті 270 ЦПК України у разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання.

За змістом пункту 2 частини 5 статті 265 ЦПК України у резолютивній частині рішення зазначається розподіл судових витрат.

У разі необхідності в резолютивній частині також вказується про призначення судового засідання для вирішення питання про судові витрати, дату, час і місце його проведення; строк для подання стороною, за клопотанням якої таке судове засідання проводиться, доказів щодо розміру понесених нею судових витрат (пункт 5 частини 7 статті 265 ЦПК України).

Відповідно до приписів частини 8 статті 141 ЦПК України розмір витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи, встановлюється судом на підставі поданих сторонами доказів (договорів, рахунків тощо). Такі докази подаються до закінчення судових дебатів у справі або протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду за умови, що до закінчення судових дебатів у справі сторона зробила про це відповідну заяву.

У судовому засіданні 01.05.2024 представником відповідачки ОСОБА_1 зроблено заяву в порядку статті 141 ЦПК України.

Суд зауважує, що докази на підтвердження розміру витрат, які відповідачка сплатила у зв`язку з розглядом справи, подані у встановлений процесуальним законом строк. Крім цього, суд зазначає, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі вимагають проведення судового засідання з викликом сторін та їх представників.

Враховуючи вищевикладене у своїй сукупності, суд вважає, що наявні обґрунтовані підстави для прийняття до розгляду заяви представника відповідачки ОСОБА_1 адвоката Машевської Л.А. про стягнення судових витрат на професійну правничу допомогу та розгляду цієї заяви в судовому засіданні з викликом сторін.

Керуючись статтями 141, 265, 270 ЦПК України,

постановив:

Прийняти до розгляду заяву представника відповідачки ОСОБА_1 адвоката Машевської Любові Андріївни про ухвалення додаткового рішення про стягнення судових витрат на професійну правничу допомогу у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , Бібрської міської ради Львівського району Львівської області, Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Четверта Львівська державна нотаріальна контора про визнання недійсним рішень Баковецької сільської ради, державного акта на право власності на земельну ділянку та скасування державної реєстрації земельної ділянки, позовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, ОСОБА_4 до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , Бібрської міської ради Львівського району Львівської області, Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Четверта Львівська державна нотаріальна контора про визнання недійсними рішень Баковецької сільської ради, державних актів на право власності на земельні ділянки та скасування державної реєстрації земельної ділянки.

Заяву представника відповідачки ОСОБА_1 адвоката Машевської Любові Андріївни про ухвалення додаткового рішення про стягнення судових витрат на професійну правничу допомогу призначити до розгляду в судовому засіданні на 09.05.2024 о 13 год 50 хв.

Повідомити учасників справи про дату, час і місце судового засідання.

Роз`яснити учасникам справи, що неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя А.І. Павлів

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118783941
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —443/776/17

Рішення від 09.05.2024

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

ПАВЛІВ А. І.

Рішення від 01.05.2024

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

ПАВЛІВ А. І.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

ПАВЛІВ А. І.

Рішення від 01.05.2024

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

ПАВЛІВ А. І.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

ПАВЛІВ А. І.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

ПАВЛІВ А. І.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

ПАВЛІВ А. І.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

ПАВЛІВ А. І.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

ПАВЛІВ А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні