Ухвала
від 02.05.2024 по справі 910/1597/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

02.05.2024Справа № 910/1597/24

За позовомПриватного підприємства "Кравс трейдінг"доТовариства з обмеженою відповідальністю "Торгова компанія "Аса"простягнення 61006,25 грн Суддя Смирнова Ю.М.

Представники сторін не викликались

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Приватне підприємство "Кравс трейдінг" звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом, в якому просить суд стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгова компанія "Аса" 61006,25 грн, з яких: 27000,00 грн основного боргу, пеню на суму 21194,63 грн, 8211,81 грн інфляційних втрат, 3% річних у розмірі 1899,81 грн та 2700,00 грн штрафу.

Позовні вимоги мотивовані неналежним виконанням відповідачем умов укладеного між сторонами договору поставки №29/10 від 29.10.2021 в частині оплати поставленого позивачем товару у встановлений цим правочином строк.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 19.02.2024 за вказаним позовом відкрито провадження у справі №910/1597/24, вирішено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи; встановлено відповідачу строк для подання відзиву на позов - протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали та для подання заперечень на відповідь на відзив (якщо така буде подана) - протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив; встановлено строк для подання позивачем відповіді на відзив - протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов.

Частиною 5 ст.176 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що ухвала про відкриття провадження у справі надсилається учасникам справи, а також іншим особам, якщо від них витребовуються докази, в порядку, встановленому ст.242 цього Кодексу, та з додержанням вимог ч.4 ст.120 цього Кодексу.

Відповідно до ч.11 ст.242 Господарського процесуального кодексу України якщо учасник справи має електронний кабінет, суд надсилає всі судові рішення такому учаснику в електронній формі виключно за допомогою Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи чи її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами. У разі відсутності в учасника справи електронного кабінету суд надсилає всі судові рішення такому учаснику в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Так, з метою повідомлення відповідача про розгляд справи судом, на виконання приписів Господарського процесуального кодексу України, ухвала суду про відкриття провадження у справі була направлена судом рекомендованим листом із повідомленнями про вручення на адресу місцезнаходження відповідача, зазначену в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Отже, судом вчинені всі необхідні дії для належного повідомлення відповідача про розгляд справи Господарським судом міста Києва.

При цьому, обов`язком суду при розгляді справи є дотримання вимог щодо всебічності, повноти й об`єктивності з`ясування обставин справи та оцінки доказів.

Відповідно до ч.4 ст.74 Господарського процесуального кодексу України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

Як вбачається з матеріалів справи, позивачем, крім основного боргу, заявлено до стягнення з відповідача пеню, однак наведений позивачем розрахунок відповідної суми не є коректними з огляду на інформацію, яка міститься у складеному та підписаному з боку самого позивача акті звірки взаємних розрахунків за період з 01.10.2021-31.10.2022, у зв`язку з чим суд вважає за необхідне з власної ініціативи витребувати у позивача докази часткової оплати відповідачем поставленого позивачем товару (платіжні інструкції, виписки банку з рахунку позивача тощо) та детальний розрахунок заявленої до стягнення суми пені по кожній видатковій накладній окремо, який повинен враховувати часткові оплати відповідачем поставленого позивачем товару у відповідний період. Також, необхідно зазначити суму боргу по кожній накладній окремо, початок та кінець періоду прострочення по кожній накладній окремо, подвійну облікову ставку НБУ у відповідному періоді нарахування, суму пені, яка нарахована по кожній накладній окремо.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст.74, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1 У порядку ч.4 ст.74 Господарського процесуального кодексу України витребувати у Приватного підприємства "Кравс трейдінг" докази часткової оплати відповідачем поставленого позивачем товару (платіжні інструкції, виписки банку з рахунку позивача тощо) та детальний розрахунок заявленої до стягнення суми пені по кожній видатковій накладній окремо, який повинен враховувати часткові оплати відповідачем поставленого позивачем товару у відповідний період із зазначенням суму боргу по кожній накладній окремо, початку та кінця періоду прострочення по кожній накладній окремо, подвійної облікової ставки НБУ у відповідному періоді нарахування, суми пені, яка нарахована по кожній накладній окремо.

2. Витребувані даною ухвалою докази подати до суду у строк до 10.05.2024.

3. Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Ю.М. Смирнова

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118786095
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань купівлі-продажу поставки товарів, робіт, послуг

Судовий реєстр по справі —910/1597/24

Рішення від 24.05.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 02.05.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні