Ухвала
від 03.05.2024 по справі 260/1710/24
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

03 травня 2024 рокум. Ужгород№ 260/1710/24

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Микуляк П.П. розглянувши в порядку письмового провадження клопотання у справі за адміністративним позовом Карпатського біосферного заповідника до Державної податкової служби України про визнання протиправною та скасування індивідуальної податкової консультації та зобов`язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

Карпатський біосферний заповідник звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Державної податкової служби України про визнання протиправною та скасування індивідуальної податкової консультації та зобов`язання вчинити дії.

25 березня 2024 року ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду було відкрито спрощене позовне провадження у даній справі, без виклику сторін.

18 квітня 2024 року представником позивача до суду було подано клопотання про залучення Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України до участі у даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору на стороні позивача.

Заява мотивована тим, що оскільки Карпатський біосферний заповідник віднесено до сфери управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, позивач вважає, що рішення суду у справі може вплинути на права або обов`язки Міндовкілля, у зв`язку із чим, таке повинно бути залучене до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Розглянувши подано заяву, суд зазначає наступне.

Згідно з ч. 2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Відповідно до ч.4 ст.49 КАС України у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача з самостійними вимогами щодо предмету спору або без самостійних вимог щодо предмету спору зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Предметом адміністративного позову є індивідуальна податкова консультація Державної податкової служби України від 06.03.2024 року за №1173/ІПК/99-00-04-01-04.

Суд зазначає, що представником позивача у поданій заяві не наведено належного обґрунтування на підставі чого слід залучити Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України до участі у справі та на які його права чи обов`язки та яким чином може вплинути оскаржувана індивідуальна податкова консультація.

Відтак на даному етапі розгляду справи відсутні підстави для залучення в якості третьої особи на стороні позивача Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

На підставі зазначеного та керуючись ст. 12, 49, 257, 260, 262 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

У задоволенні клопотання представника Карпатський біосферний заповідник про залучення третьої особи на стороні відповідача відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяП.П.Микуляк

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118822321
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо реалізації податкового контролю

Судовий реєстр по справі —260/1710/24

Ухвала від 03.05.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Микуляк П.П.

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Микуляк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні