Ухвала
від 02.05.2024 по справі 626/340/24
КРАСНОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 626/340/24

Провадження № 1-кс/626/744/2024

У Х В А Л А

про надання дозволу на проведення огляду

02 травня 2024 року м. Красноград

Слідчий суддя Красноградського районного суду Харківської області ОСОБА_1 , за участю слідчого ОСОБА_2 , при секретарі ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання ст.слідчого СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_2 , яке погоджене з прокурором Красноградської окружної прокуратури на проведення огляду у в рамках кримінального провадження №42023222100000068 від 25.08.2023р., за ч.4 ст.191 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

02.05.2024р. до суду надійшло клопотання слідчого про отримання дозволу на проведення огляду Комунального закладу «Слобожанський ліцей» Кегичівської селищної ради, за адресою: Харківська область, Красноградський район, смт.Слобожанське, вул.Шкільна, буд.1.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що В ході вивчення публічних закупівель, моніторингом тендерного порталу та вивчення питання щодо додержання вимог чинного законодавства під час укладення договорів Комунальною установою «Центр обслуговування закладів та установ освіти Красноградської міської ради» (ЄДРПОУ 43991328) з іншими суб`єктами підприємницької діяльності при виконанні робіт по капітальному ремонту (облаштуванню укриттів) на території м. Красноград Харківської області встановлена можлива невідповідність об`єму фактично виконаних робіт проектно-кошторисній документації та актам виконаних робіт.

Встановлено, що під час капітального ремонту (облаштування укриття) підвального приміщення та частини внутрішніх мереж водопостачання, частин систем водовідведення Комунального закладу «Слобожанський ліцей» Кегичівської селищної ради за договором №144 від 11.09.2023, укладеним між Відділом освіти, культури, молоді та спорту Кегичівської селищної ради, в особі начальника ОСОБА_4 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ЗАМОВНИК) та фізичною особою-підприємцем ОСОБА_5 , в особі ОСОБА_5 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ПІДРЯДНИК), встановлена можлива невідповідність об`єму фактично виконаних робіт проектно-кошторисній документації та актам виконаних робіт.

В результаті дослідження матеріалів до вказаного договору, а також з врахуванням відомостей про фактично виконані роботи підрядником, можливо дійти висновку про можливе завищення обсягів робіт ФО-П ОСОБА_5 з метою привласнення та заволодіння бюджетними коштами.

В подальшому, 22.01.2024 постановою старшого слідчого СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області було призначено судову будівельно-технічну експертизу виконання якої було доручено експертам ННЦ «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса».

09.02.2024до СВКрасноградського РВПГУНП вХарківській областінадійшло клопотаннясудового експертапро наданнядодаткових матеріалівта безперешкодного доступу до об`єкта дослідження Комунального закладу «Слобожанський ліцей» Кегичівської селищної ради, за адресою: Харківська область, Красноградський район, смт. Слобожанське, вул. Шкільна, буд.1.

Для підтвердження або спростування факту привласнення грошових коштів, а також з метою подальшого виконання призначеного ряду судових експертиз на встановлення вартості та відповідності заявлених характеристик вказаних матеріалів, а також встановленні істини у даному кримінальному провадженні необхідно отримати дозвіл на проведення огляду Комунального закладу «Слобожанський ліцей» Кегичівської селищної ради, за адресою: Харківська область, Красноградський район, смт. Слобожанське, вул. Шкільна, буд.1, проведення вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапису, складання планів і схем, виготовлення графічних зображень оглянутого місця чи окремих речей, огляду і вилучення речей і документів, які мають значення для кримінального провадження.

Відповідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , належить Кегичівській селищній раді (ЄДРПОУ 04396963).

З метою здійснення огляду, проведення вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапис, складання планів і схем, виготовлення графічних зображень оглянутого місця чи окремих речей, огляду і вилучення речей і документів, які мають значення для кримінального провадження та в подальшому можуть бути речовим доказом, який підтверджуватиме винуватість особи у скоєнні даного кримінального правопорушення, необхідно провести огляд Комунального закладу «Слобожанський ліцей» Кегичівської селищної ради, за адресою: Харківська область, Красноградський район, смт.Слобожанське, вул. Шкільна, буд.1, за участю судового експерта ННЦ «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса».

Слідчий суддя розглянувши вказане клопотання, дослідивши надані до нього матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, заслухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, вважаю, що клопотання слідчого про дозвіл на огляд, підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.91 93 КПК України одними із обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні є подія кримінального правопорушення, винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, форма вини, мотив та вид і розмір шкоди завданої кримінальної правопорушення. Обов`язок доказування вищевказаних обставин покладається на слідчого, прокурора та в установлених випадках на потерпілого. Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів зокрема шляхом проведення слідчих дій.

Відповідно до ч.1, 2 ст. 233 КПК України - ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Згідно зі ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення або майна, яке було здобуту у результаті його вчинення.

Відповідно до ст. ст. 2, 9 Кримінального процесуального кодексу України (надалі КПК України) завданням кримінального провадження зокрема є повне досудове розслідування, при проведенні якого слідчий зобов`язаний всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження (подію кримінального правопорушення, його мотиви та мету, а також встановити осіб, причетних до його скоєння).

Істотне значення для проведення подальшого досудового слідства є виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та встановлення осіб причетних до скоєння кримінального правопорушення, що вбачається із матеріалів цього кримінального провадження.

Відповідно до ч.2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. Проте згідно ст.233КПК Україниобшук житлачи іншоговолодіння особиздійснюється напідставі ухвалислідчого судді. У відповідності з ч.1 ст.233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою статті 233 КПК України.

Відповідно до ч.3 ст.237 КПК України з метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів.

Приймаючи до уваги вищевикладене, з метою своєчасного виявлення та фіксування відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення слідчий суддя надає дозвіл провести огляд Комунального закладу «Слобожанський ліцей» Кегичівської селищної ради, за адресою: Харківська область, Красноградський район, смт. Слобожанське, вул. Шкільна, буд.1.

Відповідно до положень ч.4 ст.107 КПК України судове засідання проводилось з застосуванням технічних засобів фіксування кримінального провадження.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В:

Клопотання ст.слідчогоСВ КрасноградськогоРВП ГУНПв Харківськійобласті ОСОБА_2 на проведенняогляду врамках кримінальногопровадження №42023222100000068від 25.08.2023р.,за ч.4ст.191 ККУкраїни задовольнити.

Надати ст.слідчому СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_2 та органу досудового розслідування, а саме групі слідчих та прокурорів, якими здійснюється досудове розслідування у даному кримінальному провадженні (відповідно до витягу з ЄРДР) дозвіл на проведення огляду Комунального закладу «Слобожанський ліцей» Кегичівської селищної ради, за адресою: Харківська область, Красноградський район, смт. Слобожанське, вул. Шкільна, буд.1, із залученням судового експерта ННЦ «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса» з метою виявлення та фіксації обставин вчинення кримінального правопорушення, вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапису, розкриття покриття (оздоблення), складання планів і схем, виготовлення графічних зображень оглянутого місця чи окремих речей.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Виготовити дві копії ухали, які чітко позначити як копії.

Ухвала слідчого судді про надання дозволу на проведення обшуку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Красноградського районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу118827267
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —626/340/24

Ухвала від 02.05.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 25.04.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 17.01.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 17.01.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 17.01.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні