Ухвала
від 03.05.2024 по справі 531/1190/24
КАРЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 531/1190/24

номер провадження 2/531/467/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у справі

03травня 2024 року м. Карлівка

Суддя Карлівського районного суду Полтавської області Попов М.С., вивчивши позовну заяву Заступника керівникаРешетилівської окружноїпрокуратури Полтавськоїобласті(адреса: вул. Покровська, 22, м. Решетилівка Полтавської області) в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Полтавської міської ради (адреса: вул. Соборності, 36, м. Полтава Полтавської області), Національної служби здоров`я України (адреса: проспект Степана Бандери,19, м. Київ), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Комунального підприємства«Дитяча міська клінічна лікарня Полтавської міської ради» (адреса: вул. Олександра Бідного, 2, м.Полтава Полтавської області), до ОСОБА_1 (адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ), про відшкодування витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від злочину,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Полтавської міської ради та Національної служби здоров`я України, звернувся до суду з позовом до відповідача ОСОБА_1 , в якому просить стягнути з відповідача витрати на лікування потерпілої від кримінального правопорушення ОСОБА_2 на користь держави в особі Полтавської міської ради в сумі 4183,78 грн. та Національної служби здоров`я України в сумі 25862,18 грн.

Позовна заявавідповідаєвимогамстатей 175-177ЦПКУкраїни.Підстави,визначеністаттями185-186ЦПКУкраїни,длязалишенняпозовної заявибезруху,поверненняпозовноїзаяви чивідмовиувідкритті провадженняусправівідсутні.Томуїїслід прийнятидорозглядута відкрити провадження у справі.

Враховуючи положення ст.ст.19, 274 ЦПК України, а також характер спірних правовідносин, вважається доцільним здійснювати судовий розгляд у цій справі в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 274, 277 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Справу за позовом Заступника керівника Решетилівської окружної прокуратури Полтавської областів інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Полтавської міської ради та Національної служби здоров`я України, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Комунального підприємства«Дитяча міська клінічна лікарня Полтавської міської ради», прийняти до розгляду та відкрити провадження.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Копію ухвали направити учасникам справи. Стороні відповідача також направити копію позовної заяви з додатками.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч.4 ст.174 ЦПК України, подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив на позовну заяву.

Роз`яснити відповідачу, що згідно ч.4 ст.178ЦПК України, копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Згідно п.2 ч.5 ст.178ЦПК України, до відзиву додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що згідно ч.8 ст.178 ЦПК України, у разі неподання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом десяти днів з дня отримання відзиву, а відповідач протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив подати заперечення.

Повідомити,щозаклопотанням однієїізсторінрозгляд справипроводитьсявсудовому засіданнізповідомленням(викликом)сторін.Клопотанняпророзгляд справиусудовомузасіданні зповідомленнямсторінвідповідач маєподатив строк для подання відзиву, а позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://krl.pl.court.gov.ua/sud1608/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя М. С. Попов

СудКарлівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення03.05.2024
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу118831185
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них фізичній особі, яка потерпіла від кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —531/1190/24

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні