Ухвала
від 04.06.2024 по справі 531/1190/24
КАРЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 531/1190/24

номер провадження 2/531/467/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 червня 2024 року м. Карлівка

Карлівський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді Попова М.С.,

за участю секретаря Клименко Т.М.,

розглянувши матеріали цивільної справи за позовом Заступника керівника Решетилівської окружної прокуратури Полтавської областів інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах:Полтавської міської ради та Національної служби здоров`я України, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Комунального підприємства«Дитяча міська клінічна лікарня Полтавської міської ради», до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від злочину, -

В С Т А Н О В И В:

У квітні 2024 року Заступник керівника Решетилівської окружної прокуратури Полтавської області в інтересахдержави вособі органу,уповноваженого державоюздійснювати відповідніфункції успірних правовідносинах:Полтавськоїміської радита Національноїслужби здоров`яУкраїни,звернувся до суду із позовною заявою до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від злочину.

Ухвалою судді від 03 травня 2024 року відкрито провадження у справі та справу призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

15 травня 2024 року до суду від дружини відповідача надійшла заява про долучення до матеріалів справи довідки про місце знаходження відповідача, до якої додано копію довідки військової частини НОМЕР_1 №396 від 06 вересня 2023 року про те, що солдат ОСОБА_1 , 1978 року народження, дійсно являється військовослужбовцем військової частини НОМЕР_1 з 27 липня 2023 року по теперішній час.

Від представника Полтавської міської ради Вусик М.Ю. через систему «Електронний суд» надійшло пояснення у справі, у якому він підтримує позовні вимоги в частині стягнення витрат, понесених КП «Дитяча міська клінічна лікарня Полтавської міської ради», та яке приєднано до матеріалів справи.

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 251 ЦПК України, суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Отже, на думку суду провадження в справі необхідно зупинити до припинення перебування відповідача ОСОБА_1 у складі Збройних Сил України.

Виходячи з вище викладеного, керуючись ст. ст. 251, 253 ЦПК України суд, -

У Х В А Л И В:

Провадження в справі за позовом Заступника керівника Решетилівської окружної прокуратури Полтавської областів інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах:Полтавської міської ради та Національної служби здоров`я України, заучастю третьоїособи,яка незаявляє самостійнихвимог настороні позивача:Комунального підприємства«Дитячаміська клінічналікарня Полтавськоїміської ради»,до ОСОБА_1 про відшкодуваннявитрат настаціонарне лікуванняособи,яка потерпілавід злочинузупинитидо припинення перебування відповідача ОСОБА_1 у складі Збройних Сил України.

Ухвала суду в частині зупинення провадження в справі може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 15 днів з дня її проголошення безпосередньо до Полтавського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги.

Суддя

СудКарлівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення04.06.2024
Оприлюднено05.06.2024
Номер документу119478959
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них фізичній особі, яка потерпіла від кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —531/1190/24

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні