Ухвала
від 06.05.2024 по справі 233/2431/24
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/2431/24

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

06.05.2024

Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Бєлостоцька О.В., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою

ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 )

заінтересовані особи

Костянтинівська міська військова адміністрація Краматорського району Донецької області, яка діє на виконання повноважень виконавчого комітету Костянтинівської міської ради, як Органу опіки та піклування (адреса місцезнаходження: Донецька область, м.Костянтинівка, вул.О.Тихого; ідентифікаційний код 04052790),

ОСОБА_2 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 ),

Дружківський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Донецькій області управління державної реєстрації Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (адреса місцезнаходження: Донецька область, м.Дружківка, вул.Соборна,буд.13, ідентифікаційний код 26552286)

про усиновлення неповнолітньої дитини, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, в якій просить дозволити йому усиновити малолітню дитину ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; зобов`язати Дружківський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Донецькій області управління державної реєстрації Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції внести зміни до актового запису № 68 від 09.02.2011 року про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка народилася у м.Костянтинівка Донецької області, складений відділом державної реєстрації актів цивільного стану по м. Костянтинівці Костянтинівського міськрайонного управління юстиції у Донецькій області (свідоцтво про народження, серії НОМЕР_2 ), а саме: змінити відомості про батька дитини ОСОБА_4 на ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Костянтинівка Донецької області, громадянина України; змінити прізвище дитини з « ОСОБА_5 » на « ОСОБА_6 », по-батькові - з « ОСОБА_7 » на « ОСОБА_8 »; інші відомості щодо дати та місця народження дитини залишити без змін.

Ухвалою судді Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Бєлостоцької О.В. від 29 квітня 2024 року заяву ОСОБА_1 було залишено без руху та надано строк для усунення недоліків.

Зазначені в ухвалі від 29 квітня 2024 року недоліки заявником усунуті.

Заява відповідає вимогам статей 175, 177, 318 ЦПК України, підстав для повернення заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

Справа підсудна Костянтинівському міськрайонному суду Донецької області та відповідно до ст.293 ЦПК України підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

За таких обставин вважаю за необхідне прийняти заяву до розгляду, відкрити провадження у цивільній справі, та призначити її до судового розгляду у відкритому судовому засіданні.

Відповідно до ч.ч.2, 3 ст. 312 ЦПК України орган опіки та піклування повинен подати суду висновок про доцільність усиновлення та відповідність його інтересам дитини. До висновку органу опіки та піклування мають бути додані : 1) акт обстеження умов життя заявника, складений за місцем його проживання; 2) свідоцтво про народження дитини; 3) медичний висновок про стан здоров`я дитини, про її фізичний і розумовий розвиток; 4) у випадках, встановлених законом, згода батьків, опікуна, піклувальника дитини, закладу охорони здоров`я або навчального закладу, а також самої дитини на усиновлення.

З огляду на введення 24 лютого 2022 року Указом Президента України № 64/2022 воєнного стану, який на теперішній час продовжено, а також зважаючи на розгляд справи судом у дистанційному режимі, учасникам справи належить роз`яснити право, передбачене ч.4 ст.212 ЦПК України, на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст.ст. 187, 311 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про усиновлення малолітньої дитини, заінтересовані особи - Костянтинівська міська військова адміністрація Краматорського району Донецької області, яка діє на виконання повноважень виконавчого комітету Костянтинівської міської ради, як Органу опіки та піклування, ОСОБА_2 , Дружківський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Донецькій області управління державної реєстрації Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Призначити справу до судового розгляду по суті в порядку окремого провадження у закритому судовому засіданні на 30 травня 2024 року о 10 годині 30 хвилин.

Справу слухати судом у складі одного судді та двох присяжних.

Направити заявнику та заінтересованим особам копію цієї ухвали, а заінтересованим особам також копію заяви з додатками.

Зобов`язати Костянтинівську міську військову адміністрацію Краматорського району Донецької області, яка діє на виконання повноважень виконавчого комітету Костянтинівської міської ради, як Органу опіки та піклування надати суду висновок про доцільність усиновлення та відповідність його інтересам дитини - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (з додатками, передбаченими ч.3 ст.312 ЦПК України).

В судове засідання викликати учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://ksm.dn.court.gov.ua/sud0527/gromadyanam/csz/.

Ухвала про відкриття провадження у справі може бути оскаржена окремо від рішення суду лише з підстав недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення06.05.2024
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу118834371
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —233/2431/24

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні