Рішення
від 06.05.2024 по справі 383/1873/23
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/1873/23

Номер провадження 2/383/117/24

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна частини)

06 травня 2024 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області в складі головуючого судді - Бондаренко В.В.,

за участю:

секретаря судового засідання - Могиленко В.М.,

представника позивача - адвоката Загороднього І.В.,

відповідача - ОСОБА_1 (в режимі відеоконференції),

третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

представника третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 - адвоката Москаленко Ю.В.,

представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Бобринецького відділу державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) - Почкай М.О.,

розглянувши в порядку загальногопозовного провадження у відкритому судовому засіданні в місті Бобринець Кіровоградської області в залі судових засідань Бобринецького районного суду Кіровоградської області цивільну справу за позовом ОСОБА_7 до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Бобринецький відділ державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), Селянське (фермерське) господарство «Галина», ОСОБА_8 , ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_6 , ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , про визнання договору купівлі-продажу укладеним та визнання права власності на земельну ділянку, -

УХВАЛИВ:

Позов ОСОБА_7 до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Бобринецький відділ державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), Селянське (фермерське) господарство «Галина», ОСОБА_8 , ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_6 , ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , про визнання договору купівлі-продажу укладеним та визнання права власності на земельну ділянку - задовольнити повністю.

Визнати укладеним договір купівлі-продажу земельної ділянки, укладений між Бобринецьким відділом державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) та ОСОБА_7 , у наступній редакції:

«ДОГОВІР

КУПІВЛІ-ПРОДАЖУ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ

м. Бобринець четверте вересня дві тисячі двадцять третього року

Ми, Бобринецький відділ державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), в особі начальника ОСОБА_9 іменований далі як «ПРОДАВЕЦЬ», та ОСОБА_7 , ідентифікаційний № НОМЕР_1 , яка проживає: АДРЕСА_1 , іменована далі як «ПОКУПЕЦЬ», попередньо ознайомлені з вимогами чинного законодавства щодо недійсності угод, перебуваючи при здоровому розумі та ясній пам`яті, діючи добровільно, без будь-якого примусу як фізичного так і морального, повністю розуміючи значення своїх дій, уклали цей договір про таке:

1. ПРОДАВЕЦЬ передає, а ПОКУПЕЦЬ приймає у власність належну боржнику у зведеному виконавчому провадженні № НОМЕР_3, ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_2 ), земельну ділянку, Реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна:


, Об`єкт нерухомого майна: земельна ділянка, Кадастровий номер: 3520886800:02:000:0369, Опис об`єкта: Площа (га): 5,1232, Дата державної реєстрації земельної ділянки: , Орган, що здійснив державну реєстрацію земельної ділянки: , Цільове призначення: для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, Адреса: Кіровоградська область, Бобринецький район, Свердловська сільська рада.

Земельна ділянка не забудована.

Продаж здійснюється відповідно до Земельного кодексу України, Закону України «Про виконавче провадження», Постанови Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2021 р. № 1013 «Деякі питання підготовки до проведення та проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису)».

Всі терміни, що вживаються в Договорі, мають значення відповідно до зазначених вище нормативно-правових актів.

2. Цільове призначення земельної ділянки - Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва

3. Земельна ділянка, що відчужується належить: ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_2 ).

4. Земельна ділянка відчужується без зміни її цільового призначення.

5. Експертна грошова оцінка земельної ділянки, становить 319800 грн. 00 коп. Дата оцінки: 25.04.2023.

6. Ціна продажу 800013грн. 00 коп.

7. Витрати, а також усі збори та платежі (податки), пов`язані з нотаріальним посвідченням цього договору, несе ПОКУПЕЦЬ.

8. Земельна ділянка передається ПРОДАВЦЕМ ПОКУПЦЕВІ Актом про проведені електронні торги.

Право власності ПОКУПЦЯ на земельну ділянку виникає після його державної реєстрації.

9. Цей договір складено та посвідчено в трьох примірниках, один з яких залишається на зберіганні в справах приватного нотаріуса міського нотаріального округу ПІБ _____, інші видаються сторонам.

Підписи:

Продавець: Бобринецький відділ державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), в особі начальника ОСОБА_9 .

Покупець: ОСОБА_7 .»

Визнати за ОСОБА_7 право власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею 5,1232 га з кадастровим номером 3520886800:02:000:0369.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_7 судовий збір в сумі 4271 (чотири тисячі двісті сімдесят одна) гривень 60 копійок.

Рішення суду може бути оскаржене шляхом подання апеляційної скарги.

Апеляційна скарга на рішення може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Кропивницького апеляційного суду.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Найменування сторін:

Позивач: ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 .

Відповідач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_3 , відбуває покарання в Державній установі «Машівська виправна колонія (№9)».

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Бобринецький відділ державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), код ЄДРПОУ 34783721, місцезнаходження: вул. Шевченка, 101А, м. Бобринець Кропивницький район Кіровоградська область, п.і.2720.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Селянське (фермерське) господарство «Галина», код ЄДРПОУ 30685697, місцезнаходження: вул. Садова, 9, с. Златопілля Кропивницький район Кіровоградська область, п.і. 27210.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , місце проживання: АДРЕСА_4 .

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , місце проживання: АДРЕСА_5 .

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , місце проживання: АДРЕСА_6 .

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , місце проживання: АДРЕСА_7 .

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , місце проживання: АДРЕСА_8 .

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , місце проживання: АДРЕСА_9 .

Повне судове рішення буде складено 15 травня 2024 року.

Суддя В.В. Бондаренко

Дата ухвалення рішення06.05.2024
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу118838663
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —383/1873/23

Рішення від 06.05.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Рішення від 06.05.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні