Ухвала
від 07.05.2024 по справі 341/892/24
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 341/892/24

Номер провадження 2-о/341/105/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про повернення заяви

07 травня 2024 року місто Галич

Суддя Галицького районного суду Івано-Франківської області Мергель М. Р. розглянув матеріали справи за заявою ОСОБА_1 ,заінтересовані особи:орган опікита піклуванняпри виконавчомукомітеті Більшівцівськоїселищної ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,про визнанняфізичної особинедієздатною,встановлення опікита призначенняопікуна.

установив

24.04.2024 адвокат Шевчук-Філімон Н. М., яка діє в інтересах ОСОБА_1 , звернулась до суду із заявою про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, у якій просить визнати недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , встановити над нею опіку та призначити її опікуном заявника.

Указану заяву ухвалою судді від 25.04.2024 залишено без руху.

Суддя надав заявнику/представнику десятиденний строк з дня отримання копії ухвали про залишення позову без руху для усунення недоліків заяви шляхом:

- викладу обставин із наданням належних доказів, які б підтверджували те, що ОСОБА_2 є близькою родичкою, а саме тіткою заявника;

- обгрунтованості причин залучення ОСОБА_3 та ОСОБА_4 заінтересованими особами;

- надання копій рішення Більшівцівської селищної ради про відмову заявнику у доцільності призначення його опікуном ОСОБА_2 та відповідного висновку опікунської ради, який затверджено цим рішенням;

- зазначення у заяві усіх передбачених пунктом 2частини третьоїстатті 175ЦПК України даних учасників справи, зокрема відомостей про наявність/відсутність електронного кабінету учасників справи;

- зазначення серед кола заінтересованих осіб відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки;

- зазначення у заяві даних щодо військового обов`язку заявника з долученням копій відповідних документів.

25.04.2024 вищевказану ухвалу надіслано на електронну адресу представниці заявника.

Відповідно до частини першої статті 64 ЦПК України представник, який має повноваження на ведення справи в суді, здійснює від імені особи, яку він представляє, її процесуальні права та обов`язки.

Повноваження представника ОСОБА_5 підтверджуються ордером про надання правничої допомоги заявнику на підставі договору про надання правничої допомоги від 24.04.2024 року № б/н.

Проте, станом на 07.05.2024 заявник та/чи його представниця вказані в ухвалі судді від 25.04.2024 недоліки не усунули. Жодних заяв чи клопотань на виконання ухвали суду від 25.04.2024 не надсилали.

Заявнику було роз`яснено, що у разі не усунення недоліків, заява буде вважатись неподаною та повернута.

Згідно зч.3ст.294ЦПК Українисправи окремогопровадження розглядаютьсясудом здодержанням загальнихправил,встановлених цимКодексом,за виняткомположень щодозмагальності тамеж судовогорозгляду.

Відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Згідно з ч. 7 ст.185ЦПК України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Відповідно до ч. 5 ст. 185 ЦПК України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

З урахуванням наведеного, а також того, що зазначені в ухвалі недоліки заявник чи його представниця не усунули, жодних заяв до суду не надіслали, на підставі приписів ч. 3 ст.185ЦПК України суддя вважає заяву неподаною та повертає її заявнику.

Керуючись ст. ст. 185, 260, 294 ЦПК України, суддя

постановив:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Більшівцівської селищної ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, вважати неподаною та повернути заявнику разом із доданими до неї документами.

Повернення заяви не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою після усунення її недоліків.

Ухвала суду може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення їй відповідної ухвали суду.

СуддяМикола МЕРГЕЛЬ

Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118848050
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —341/892/24

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

МЕРГЕЛЬ М. Р.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

МЕРГЕЛЬ М. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні