Вирок
від 07.05.2024 по справі 295/3194/24
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/3194/24

Категорія 329

1-кп/295/658/24

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.05.2024 року м. Житомир

Богунський районний суд м. Житомира у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1

секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Житомирі кримінальне провадження 12022060400002764 від 03.12.2022 про обвинувачення

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Наманган, Узбекистан, громадянина України, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України,

за участю учасників судового провадження:

прокурора ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_5 ,

представника потерпілого ОСОБА_6 ,

встановив:

Наказом Міністра оборони України № 651 від 25.12.2008 затверджено Положення про 643 Управління начальника робіт (далі - 643 УНР), відповідно до якого 643 УНР є державною госпрозрахунковою установою заснованою на державній власності, що належить до сфери управління Міністерства оборони України, яка створена з метою виконання програми житлового і військового будівництва для Міністерства оборони України, здійснення капітального і поточного ремонтів казармено-житлового фонду та комунальних споруд, капітального будівництва житла, казарм, сховищ, складів та інших, пов`язаних з цим будівельних, ремонтних пусконалагоджувальних робіт на замовлення Міністерства оборони України, Збройних Сил України та інших замовників - юридичних і фізичних осіб - з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку, керування закріпленим лісовим фондом, виконання державного замовлення Уповноваженого органу управління майном з лісопереробки та іншої продукції, замовлень сторонніх організацій, юридичних і фізичних осіб України та інших держав з лісопереробки та іншої продукції (робіт, послуг) для потреб національної економіки; іншої діяльності, яка не суперечить законодавству України.

На підставі наказу начальника 643 УНР № 30-К від 15.09.2011 на посаду головного бухгалтера управління, призначено ОСОБА_3 .

Відповідно до посадової інструкції ОСОБА_3 , як головний бухгалтер 643 УНР здійснює організацію бухгалтерського фінансово-господарської діяльності підприємства. Забезпечує раціональну організацію обліку і звітності на підприємстві. Вказівки, розпорядження якого по питаннях обліку і звітності, обов`язкові до виконання всіма працівникам 643 Управління начальника робіт. Здійснює контроль за правильним відображенням всіх операцій по наданих первинних документах. Здійснює контроль за роботою і правильним відображенням операцій в обліку. Організовує і контролює облік надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок управління, за своєчасною оплатою рахунків за матеріали і надання послуг. Веде розрахунки з генпідрядними організаціями за виконані обсяги робіт і здійснює контроль за надходженням грошових коштів на розрахунковий рахунок. Здійснює контроль по розрахунках з органами соціального забезпечення, перерахуванням прибуткового та інших податків до бюджету, поверненням в встановлені терміни заборгованості банку по судах, проведення інвентаризації грошових коштів, товарно-матеріальних цінностей і основних засобів. Бере участь в проведенні економічного аналізу господарсько-фінансової діяльності по даних бухгалтерського обліку і боротьби за усунення витрат і невиробничих витрат. Веде роботу по забезпеченню суворого дотримання штатного розкладу, фінансової та касової дисципліни кошторисів адміністративно - господарських витрат, збереженню бухгалтерських документів та здачі їх в архів у відповідному порядку і терміни. Забезпечує своєчасне складання фінансового плану та бухгалтерської звітності, подання його в установлені терміни і формі до Головного управління майна та ресурсів. Веде податковий облік. Надає методичну допомогу робітникам управління по питанням бухгалтерського обліку. В своїй роботі керується і повинен знати: закони, постанови, розпорядження, накази вище стоячої організації, методичні, директивні та інші керівні матеріали фінансових і контрольно-ревізійних органів з організації бухгалтерського обліку та складання звітності. Несе відповідальність за достовірність звітності, правильної оцінки роботи управління - рентабельності підприємства. Зобов`язаний дотримуватись затвердженого розпорядку дня управління. Підпорядковується начальнику управління.

Таким чином, головний бухгалтер 643 УНР ОСОБА_3 , здійснює організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, а тому відповідно до ст. 18 КК України та примітки до статті 364 КК України є службовою особою.

Відповідно до п. 2 ст. 7 Закону України «Про електронні довірчі послуги» - електронна взаємодія фізичних та юридичних осіб, яка потребує відправлення, отримання, використання та постійного зберігання за участю третіх осіб електронних даних, аналоги яких на паперових носіях повинні містити власноручний підпис відповідно до законодавства, а також автентифікація в складових частинах інформаційних систем, в яких здійснюється обробка таких електронних даних та володільцями інформації в яких є органи державної влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації державної форми власності, повинні здійснюватися з використанням кваліфікованих електронних довірчих послуг.

Органи державної влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації державної форми власності, державні реєстратори, нотаріуси та інші суб`єкти, уповноважені державою на здійснення функцій державного реєстратора, для засвідчення чинності відкритого ключа використовують лише кваліфікований сертифікат відкритого ключа, а для реалізації повноважень, спрямованих на набуття, зміну чи припинення прав та/або обов`язків фізичної або юридичної особи відповідно до закону, застосовують виключно засоби кваліфікованого електронного підпису чи печатки, які мають вбудовані апаратно-програмні засоби, що забезпечують захист записаних на них даних від несанкціонованого доступу, від безпосереднього ознайомлення із значенням параметрів особистих ключів та їх копіювання.

Відповідно до ст. 12 Закону України від 05.10.2017 № 2155-УІІІ «Про електронні довірчі послуги», користувачі електронних довірчих послуг зобов`язані забезпечувати конфіденційність та неможливість доступу інших осіб до особистого ключа.

До того ж, правові засади регулювання, організації, ведення бухгалтерського обліку в Україні визначає Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 №996-ХІV із змінами і доповненнями. Відповідно до визначення наведеного у статті 1 цього Закону, бухгалтерський облік - це процес виявлення, вимірювання, реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передачі інформації про діяльність підприємства/установи зовнішнім і внутрішнім користувачам для прийняття рішень. Підставою для бухгалтерського обліку операцій (господарських, касових, розрахункових тощо) є первинні документи, що складаються в паперовій або в електронній формі, які повинні мати наступні обов`язкові реквізити: назву документу; дату складання; назву підприємства, від імені якого складено документ; зміст та обсяг операції, одиницю виміру; посади і прізвища (крім тих, вимоги до яких встановлюються Національним банком України) осіб, відповідальних за здійснення операції і правильність її оформлення та особистий підпис (стаття 9 Закону України від 16.07.1999 №996-ХІV).

Так, у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, однак не пізніше 04.03.2019, у ОСОБА_3 , виник злочинний умисел, спрямований на одержання неправомірної вигоди для себе, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби.

З метою реалізації свого злочинного умислу, ОСОБА_3 у достовірно невстановлений досудовим розслідуванням день та час, однак не пізніше 04.03.2019, в АТ «Укрексімбанк», використовуючи отриманий раніше захищений носій інформації у вигляді USB флеш-карти токену з особистим кваліфікованим електронним підписом (електронний цифровий підпис), для підписання бухгалтерської документації в автоматизованій системі електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS та, отримав від директорів 643 УНР ОСОБА_7 та ОСОБА_6 , які не були обізнані в злочинних намірах ОСОБА_3 , кваліфіковані електронні підписи (електронний цифровий підпис), видані на ім`я останніх, які дозволяли ОСОБА_3 самостійно здійснювати бухгалтерську діяльність 643 УНР, шляхом накладення кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) в період часу з 04.03.2019 по 02.07.2020 директора 643 УНР ОСОБА_7 та в період часу з 02.07.2020 по вересень 2022 директора 643 УНР ОСОБА_6 особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису), та їх використання, шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» платіжних доручень та відомостей, для нарахування та виплати заробітної плати працівникам 643 УНР.

Усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні корисливі наслідки та бажаючи їх настання, ОСОБА_3 , у період часу з березня 2019 року по вересень 2022 року, обіймаючи посаду головного бухгалтера 643 УНР, являючись службовою особою, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи в своїх інтересах, маючи корисливий мотив і мету незаконно покращити свій фінансовий стан за рахунок чужого майна, тим самим маючи умисел на привласнення грошових коштів належних 643 УНР, достовірно знаючи про встановлений порядок нарахування та перерахування на карткові рахунки працівникам 643 УНР заробітної плати та нехтуючи ним, всупереч нормативно-правовим актами України з питань бухгалтерського обліку та фінансової звітності, установчим документам управління, посадовій інструкції головного бухгалтера 643 УНР, маючи доступ до управління та розпорядження грошовими коштами на розрахунковому рахунку 643 УНР, призначеними для оплати праці та інших розрахункових операцій, використовуючи службовий комп`ютер, шляхом несанкціонованої зміни інформації у відомості розподілу виплат працівникам 643 УНР, яка оброблюється в автоматизованій системі електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, вносив завідомо недостовірні відомості в відомості на виплату готівки, платіжні доручення та відомості до платіжних доручень, тим самим завищував собі суму заробітної плати, яка підлягала до виплати, та у подальшому незаконно перерахував кошти на особистий картковий рахунок № НОМЕР_1 відкритий на ім`я ОСОБА_3 у банківській установі АТ «Укрексімбанк», а також незаконно отримував готівку з каси 643 УНР.

Так, у період часу з 01 січня 2019 року по 29 вересня 2022 року, на картковий рахунок ОСОБА_3 нараховано в якості заробітної плати за посадою головного бухгалтера УНР грошові кошти в розмірі 663 237 гривень 77 копійок та отримано готівкою з каси 54 426 гривень 79 копійок на загальну суму 717 664 гривні 56 копійок, однак загальна сума заробітної плати та авансу відповідно до розрахунково-платіжних відомостей 643 УНР мала становити 529 380 гривень 32 копійки.

Таким чином, головний бухгалтер 643 УНР ОСОБА_3 , діючи умисно, всупереч інтересам служби, заподіяв майнової шкоди 643 Управління начальника робіт Міністерства оборони України у розмірі 228 235 гривень 74 копійки.

Таким чином, своїми умисними діями, які виразились у зловживанні службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, яке завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам, ОСОБА_3 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 364 КК України.

Крім того, ОСОБА_3 , перебуваючи на посаді головного бухгалтера 643 УНР, відповідно до ст. 18 та примітки 1 до ст. 364 КК України, являючись службовою особою вчинив кримінальні правопорушення за наступних обставин.

Так, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за лютий 2019 року складає 8 694 гривні, в достовірно невстановлений час 04.03.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення № 1158 від 04.03.2019 та відомості до нього; 14.03.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення № 1174 від 14.03.2019 та відомості до нього; 19.03.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення № 1183 від 19.03.2019 та відомості до нього; 20.03.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення № 1193 від 20.03.2020 та відомості до нього; 27.03.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1208 від 27.03.2019 та відомості до нього, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 17 362 гривні 29 копійок, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_7 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Продовжуючи свої злочинні дії, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за лютий 2019 року складає 8 694 гривні, 07.03.2019 в достовірно невстановлений час, вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме відомості на виплату готівки № 21 на суму 800 гривень, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

Таким чином, ОСОБА_3 за лютий 2019 року отримав заробітну плату в сумі 18 162 гривні 29 копійок, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок та отриманою з каси) заробітною платою становила 9 198 гривня 29 копійок.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за березень 2019 року складає 13 121 гривня 40 копійок, в достовірно невстановлений час 09.04.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення № 1233 від 09.04.2019 та відомості до нього № 1 від 09.04.2019; 17.04.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення № 1250 від 17.04.2019 та відомості до нього № 4 від 17.04.2019; 23.04.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення № 1263 від 23.04.2019 та відомості до нього № 8 від 23.04.2019; 25.04.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення № 1269 від 25.04.2019 та відомості до нього № 9 від 25.04.2019; 26.04.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення № 1270 від 26.04.2019 та відомості до нього № 10 від 26.04.2019, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 17 849 гривень 81 копійка, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_7 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Продовжуючи свої злочинні дії, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за березень 2019 року складає 13 121 гривня 40 копійок, 04.03.2019 в достовірно невстановлений час, вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме відомості на виплату готівки № 18 на суму 500 гривень, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

Таким чином, ОСОБА_3 за березень 2019 року отримав заробітну плату в сумі 18 349 гривні 81 копійка, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок та отриманою з каси) заробітною платою становила 5 228 гривень 41 копійка.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за квітень 2019 року складає 12 053 гривні 26 копійок, в достовірно невстановлений час 06.05.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення №1284 від 06.05.2019 та відомості до нього №12 від 06.05.2019; 11.05.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1290 від 11.05.2019 та відомості до нього №13 від 11.05.2019; 11.05.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення № 1289 від 11.05.2019 та відомості до нього №14 від 11.05.2019; 13.05.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1294 від 13.05.2019 та відомості до нього №15 від 13.05.2019; 15.05.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1304 від 15.05.2019 та відомості до нього №17 від 15.05.2019; 24.05.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1309 від 24.05.2019 та відомості до нього №19 від 24.05.2019, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 17 515 гривень 23 копійки, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_7 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Таким чином, ОСОБА_3 за квітень 2019 року отримав заробітну плату в сумі суму 17 515 гривень 23 копійки, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок) заробітною платою становила 5 461 гривня 97 копійок.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за травень 2019 року складає 13 067 гривень 56 копійок, в достовірно невстановлений час 05.06.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення №1330 від 05.06.2019 та відомості до нього №23 від 05.06.2019; 14.06.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1350 від 14.06.2019 та відомості до нього №26 від 14.06.2019; 20.06.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1364 від 20.06.2019 та відомості до нього №29 від 20.06.2019; 21.06.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1369 від 21.06.2019 та відомості до нього №31 від 21.06.2019; 27.06.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1379 від 27.06.2019 та відомості до нього №33 від 27.06.2019, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 21 961 гривня 19 копійок, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_7 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Таким чином, ОСОБА_3 за травень 2019 року отримав заробітну плату в сумі 21 961 гривня 19 копійок, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок) заробітною платою становила 8 893 гривні 63 копійки.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за червень 2019 року складає 12 560 гривень 41 копійка, в достовірно невстановлений час 04.07.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення №1393 від 04.07.2019 та відомості до нього №34 від 04.07.2019; 12.07.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1409 від 12.07.2019 та відомості до нього №37 від 12.07.2019; 16.07.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1418 від 16.07.2019 та відомості до нього №38 від 16.07.2019, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 17 719 гривень, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_7 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Таким чином, ОСОБА_3 за червень 2019 року отримав заробітну плату в сумі 17 719 гривень, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок) заробітною платою становила 5 185 гривень 59 копійок.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за липень 2019 року складає 12 560 гривень 41 копійка, в достовірно невстановлений час 26.07.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1438 від 26.07.2019 та відомості до нього №41 від 26.07.2019; 07.08.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1461 від 07.08.2019 та відомості до нього №43 від 07.08.2019; 12.08.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1472 від 12.08.2019 та відомості до нього №45 від 12.08.2019, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 21 697 гривень 67 копійок, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_7 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Таким чином, ОСОБА_3 за липень 2019 року отримав заробітну плату в сумі 21 697 гривень 67 копійок, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок) заробітною платою становила 9 137 гривень 26 копійок.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за серпень 2019 року складає 12 560 гривень 41 копійка, в достовірно невстановлений час 23.08.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1486 від 23.08.2019 та відомості до нього №48 від 23.08.2019; 11.09.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1507 від 11.09.2019 та відомості до нього №50 від 11.09.2019, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 19 746 гривень 38 копійок, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_7 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Таким чином, ОСОБА_3 за серпень 2019 року отримав заробітну плату в сумі 19 746 гривень 38 копійок, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок) заробітною платою становила 7 185 гривень 97 копійок.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за вересень 2019 року складає 12 560 гривень 41 копійка, в достовірно невстановлений час 11.10.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1543 від 11.10.2019 та відомості до нього №53 від 11.10.2019; 16.10.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1550 від 16.10.2019 та відомості до нього №54 від 16.10.2019, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 15 607 гривень 27 копійок, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_7 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Таким чином, ОСОБА_3 за вересень 2019 року отримав заробітну плату в сумі 15 607 гривень 27 копійок, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок) заробітною платою становила 3 046 гривень 86 копійок.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за жовтень 2019 року складає 11 653 гривні 91 копійка, в достовірно невстановлений час 30.10.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення № 1565 від 30.10.2019 та відомості до нього № 56 від 30.10.2019; 15.11.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення № 1598 від 15.11.2019 та відомості до нього № 58 від 15.11.2019, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 5 342 гривні 34 копійки, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_7 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Продовжуючи свої злочинні дії, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за жовтень 2019 року складає 11 653 гривні 91 копійка, 30.10.2019 в достовірно невстановлений час, вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме відомості на виплату готівки № 84 на суму 7 200 гривень, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

Таким чином, ОСОБА_3 за жовтень 2019 року отримав заробітну плату в сумі 12 542 гривні 34 копійки, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок та отриманою з каси) заробітною платою становила 888 гривень 43 копійки.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за листопад 2019 року складає 11 644 гривні 25 копійок, в достовірно невстановлений час 21.11.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1608 від 21.11.2019 та відомості до нього №60 від 21.11.2019; 26.11.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1617 від 26.11.2019 та відомості до нього №61 від 26.11.2019; 11.12.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1632 від 11.12.2019 та відомості до нього №63 від 11.12.2019; 13.12.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1641 від 13.12.2019 та відомості до нього №64 від 13.12.2019; 20.12.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1650 від 20.12.2019 та відомості до нього №65 від 20.12.2019, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 21 525 гривень 84 копійки, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_7 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Продовжуючи свої злочинні дії, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за листопад 2019 року складає 11 644 гривні 25 копійок, 15.11.2019 в достовірно невстановлений час, вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме відомості на виплату готівки № 89 на суму 5 887 гривень 79 копійок, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

Таким чином, ОСОБА_3 за листопад 2019 року отримав заробітну плату в сумі 27 413 гривень 63 копійки, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок та отриманою з каси) заробітною платою становила 15 769 гривень 38 копійок.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за грудень 2019 року складає 12 560 гривень 41 копійка, в достовірно невстановлений час 27.12.2019 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення № 1658 від 27.12.2019 та відомості до нього №66 від 27.12.2019; 16.01.20120 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення № 1670 від 16.01.2020 та відомості до нього № 67 від 16.01.2020, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 11 560 гривень 41 копійка, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_7 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Продовжуючи свої злочинні дії, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за грудень 2019 року складає 12 560 гривень 41 копійка, 16.01.2020 в достовірно невстановлений час, вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме відомості на виплату готівки № 1 на суму 1 060 гривень, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

Таким чином, ОСОБА_3 за грудень 2019 року отримав заробітну плату в сумі 12 620 гривень 41 копійка, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок та отриманою з каси) заробітною платою становила 60 гривень.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за січень 2020 року складає 9 257 гривень 50 копійок, в достовірно невстановлений час 27.01.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення № 1687 від 27.01.2020 та відомості до нього №69 від 27.01.2020; 30.01.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1699 від 30.01.2020 та відомості до нього №70 від 30.01.2020; 07.02.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення №1715 від 07.02.2020 та відомості до нього №74 від 07.02.2020; 13.02.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1723 від 13.02.2020 та відомості до нього №75 від 13.02.2020, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 13 123 гривні 50 копійок, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_7 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Таким чином, ОСОБА_3 за січень 2020 року отримав заробітну плату в сумі 13 123 гривні 50 копійок, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок) заробітною платою становила 3 866 гривень.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за лютий 2020 року складає 13 123 гривні 91 копійка, в достовірно невстановлений час 17.02.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, саме платіжного доручення №1735 від 17.02.2020 та відомості до нього №76 від 17.02.2020; 21.02.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення № 1742 від 21.02.2020 та відомості до нього №77 від 21.02.2020, 05.03.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення №1763 від 05.03.2020 та відомості до нього №80 від 05.03.2020; 06.03.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1768 від 06.03.2020 та відомості до нього №81 від 06.03.2020, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 14 898 гривень 04 копійки, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_7 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Таким чином, ОСОБА_3 за лютий 2020 року отримав заробітну плату в сумі 14 898 гривень 04 копійки, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок) заробітною платою становила 1 774 гривні 13 копійок.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за березень 2020 року складає 13 123 гривні 91 копійка, в достовірно невстановлений час 06.03.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення(премія) №1774 від 06.03.2020 та відомості до нього №82 від 06.03.2020; 17.03.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1786 від 17.03.2020 та відомості до нього №83 від 17.03.2020; 25.03.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення№1796 від 25.03.2020 та відомості до нього №85 від 25.03.2020; 07.04.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1811 від 07.04.2020 та відомості до нього №87 від 07.04.2020; 15.04.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1822 від 15.04.2020 та відомості до нього №89 від 15.04.2020, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 13 270 гривень 48 копійок, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_7 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Таким чином, ОСОБА_3 за березень 2020 року отримав заробітну плату в сумі 13 270 гривень 48 копійок, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок) заробітною платою становила 146 гривень 57 копійок.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за травень 2020 року складає 12 311 гривень 85 копійок, в достовірно невстановлений час 17.06.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення №1916 від 17.06.2020 та відомості до нього №98 від 17.06.2020; 26.06.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1928 від 26.06.2020 та відомості до нього №99 від 26.06.2020; 26.06.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1934 від 26.06.2020 та відомості до нього №100 від 26.06.2020, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 12 200 гривень, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_7 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Продовжуючи свої злочинні дії, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за травень 2020 року складає 12 311 гривень 85 копійок, 30.03.2020 в достовірно невстановлений час, вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме відомості на виплату готівки № 32 на суму 1 000 гривень, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

Таким чином, ОСОБА_3 за травень 2020 року отримав заробітну плату в сумі 13 200 гривень, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок та отриманою з каси) заробітною платою становила 885 гривень 15 копійок.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за червень 2020 року складає 13 123 гривні 91 копійка, в достовірно невстановлений час 10.07.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу а саме до платіжного доручення №1947 від 10.07.2020 та відомості до нього №104 від 10.07.2020; 16.07.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення (премія)№1955 від 16.07.2020 та відомості до нього №120 від 16.07.2020; 27.07.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №1970 від 27.07.2020 та відомості до нього №107 від 27.07.2020; 30.07.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення№1985 від 30.07.2020 та відомості до нього №108 від 30.07.2020, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 15 752 гривні 66 копійок, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_6 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Таким чином, ОСОБА_3 за червень 2020 року отримав заробітну плату в сумі 15 752 гривні 66 копійок, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок) заробітною платою становила 2 628 гривень 75 копійок.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за серпень 2020 року складає 13 123 гривні 91 копійка, в достовірно невстановлений час 09.09.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2057 від 09.09.2020 та відомості до нього №119 від 09.09.2020; 14.09.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2062 від 14.09.2020 та відомості до нього №120 від 14.09.2020; 18.09.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2068 від 18.09.2020 та відомості до нього №121 від 18.09.2020; 25.09.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2072 від 25.09.2020 та відомості до нього №122 від 25.09.2020, до платіжного доручення №2093 від 01.10.2020 та відомості до нього №123 від 01.10.2020; 08.10.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2099 від 08.10.2020 та відомості до нього №125 від 08.10.2020, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 28 438 гривень 01 копійка, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_6 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Таким чином, ОСОБА_3 за серпень 2020 року отримав заробітну плату в сумі 28 438 гривень 01 копійка, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок) заробітною платою становила 15 314 гривень 10 копійок.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за вересень 2020 року складає 13 123 гривні 91 копійка, в достовірно невстановлений час 09.10.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2104 від 09.10.2020 та відомості до нього №126 від 08.10.2020; 21.10.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2133 від 21.10.2020 та відомості до нього №161 від 21.10.2020; 23.10.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2141 від 23.10.2020 та відомості до нього №132 від 23.10.2020; 30.10.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2150 від 30.10.2020 та відомості до нього №135 від 30.10.2020; 06.11.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення №2170 від 06.11.2020 та відомості до нього №140 від 06.11.2020; 09.11.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2174 від 09.11.2020 та відомості до нього №174 від 09.11.2020; 10.11.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2180 від 10.11.2020 та відомості до нього №142 від 10.11.2020; 20.11.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2201 від 20.11.2020 та відомості до нього №148 від 20.11.2020, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 43 927 гривень 07 копійок, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_6 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Продовжуючи свої злочинні дії, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за вересень 2020 року складає 13 123 гривні 91 копійка, 06.11.2020 в достовірно невстановлений час, вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме відомості на виплату готівки № 75 на суму 2 000 гривень, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

Таким чином, ОСОБА_3 за вересень 2020 року отримав заробітну плату в сумі 45 927 гривень 07 копійок, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок та отриманою з каси) заробітною платою становила 32 803 гривні 16 копійок.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за жовтень 2020 року складає 13 123 гривні 91 копійка, в достовірно невстановлений час 27.11.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2211 від 27.11.2020 та відомості до нього №151 від 27.11.2020; 30.11.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2219 від 30.11.2020 та відомості до нього №153 від 30.11.2020; 04.12.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення №2231 від 04.12.2020 та відомості до нього №156 від 04.12.2020; 07.12.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2235 від 07.12.2020 та відомості до нього №157 від 07.12.2020; 09.08.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2254 від 09.08.2020 та відомості до нього №160 від 09.12.2020; 14.12.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2258 від 14.12.2020 та відомості до нього №162 від 14.12.2020, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 25 808 гривень 83 копійки, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_6 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Таким чином, ОСОБА_3 за жовтень 2020 року отримав заробітну плату в сумі 25 808 гривень 83 копійки, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок) заробітною платою становила 12 684 гривні 92 копійки.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за листопад 2020 року складає 12 781 гривня 79 копійок, в достовірно невстановлений час 23.12.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2273 від 23.12.2020 та відомості до нього №165 від 23.12.2020; 29.12.2020 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2284 від 29.12.2020 та відомості до нього №166 від 29.12.2020; 06.01.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення №2294 від 06.01.2021 та відомості до нього №169 від 06.01.2021; 06.01.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2297 від 06.01.2021 та відомості до нього №170 від 06.01.2021; 20.01.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2298 від 20.01.2021 та відомості до нього №171 від 20.01.2021; 22.01.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2311 від 22.01.2021 та відомості до нього №172 від 22.01.2021; 27.01.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2315 від 27.01.2021 та відомості до нього №173 від 27.01.2021; 29.01.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2321 від 29.01.2021 та відомості до нього №174 від 29.01.2021; 03.02.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2335 від 03.02.2021 та відомості до нього №177 від 03.02.2021, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 24 352 гривні 79 копійок, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_6 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Продовжуючи свої злочинні дії, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за листопад 2020 року складає 12 781 гривня 79 копійок, 29.12.2020 в достовірно невстановлений час, вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме відомості на виплату готівки № 96 на суму 2 999 гривень, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

Таким чином, ОСОБА_3 за листопад 2020 року отримав заробітну плату в сумі 27 351 гривня 79 копійок, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок та отриманою з каси) заробітною платою становила 14 570 гривень.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за грудень 2020 року складає 11 885 гривень 23 копійки, в достовірно невстановлений час 10.02.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2347 від 10.02.2021 та відомості до нього №180 від 10.02.2021; 17.02.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2352 від 17.02.2021 та відомості до нього №182 від 17.02.2021; 26.02.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2366 від 26.02.2021 та відомості до нього №184 від 26.02.2021, 01.03.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення № 2369 від 01.03.2021 та відомості до нього №185 від 01.03.2021; 03.03.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2373 від 03.03.2021 та відомості до нього №186 від 03.03.2021, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 11 585 гривень 23 копійки, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_6 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Продовжуючи свої злочинні дії, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за грудень 2020 року складає 11 885 гривень 23 копійки, 29.01.2021 в достовірно невстановлений час, вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме відомості на виплату готівки № 6 на суму 1 000 гривень, 09.03.2021 в достовірно невстановлений час, вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме відомості на виплату готівки № 1 на суму 2 500 гривень, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

Таким чином, ОСОБА_3 за грудень 2020 року отримав заробітну плату в сумі 15 085 гривень 23 копійки, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок та отриманою з каси) заробітною платою становила 3 200 гривень.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за лютий 2021 року складає 11 571 гривня 87 копійок, в достовірно невстановлений час 19.04.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення №2459 від 19.04.2021 та відомості до нього №203 від 19.04.2021; 21.04.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2463 від 21.04.2021 та відомості до нього №204 від 21.04.2021; 30.04.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2480 від 30.04.2021 та відомості до нього №207 від 30.04.2021; 11.05.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення №2488 від 11.05.2021 та відомості до нього №208 від 11.05.2021; 14.05.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2493 від 14.05.2021 та відомості до нього №209 від 14.05.2021; 20.05.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2505 від 20.05.2021 та відомості до нього №212 від 20.05.2021; 26.05.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме платіжного доручення №2515 від 26.05.2021 та відомості до нього №214 від 26.05.2021, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 21 243 гривні 74 копійки, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_6 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Продовжуючи свої злочинні дії, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за лютий 2020 року складає 11 571 гривня 87 копійок, 06.05.2021 в достовірно невстановлений час, вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме відомості на виплату готівки № 2 на суму 2 000 гривень, 27.05.2021 в достовірно невстановлений час, вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме відомості на виплату готівки № 4 на суму 1 600 гривень, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

Таким чином, ОСОБА_3 за лютий 2021 року отримав заробітну плату в сумі 24 843 гривні 74 копійки, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок та отриманою з каси) заробітною платою становила 13 271 гривня 87 копійок.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за липень 2021 року складає 12 471 гривень 87 копійок, в достовірно невстановлений час 13.08.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, платіжного доручення №2675 від 13.08.2021 та відомості до нього №241 від 13.08.2021; 30.08.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, платіжного доручення №2688 від 30.08.2021 та відомості до нього №242 від 30.08.2021; 31.08.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, платіжного доручення №2694 від 31.08.2021 та відомості до нього №243 від 31.08.2021;01.09.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, платіжного доручення №2699 від 01.09.2021 та відомості до нього №244 від 01.09.2021; 03.09.2021 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, платіжного доручення №2704 від 03.09.2021 та відомості до нього №245 від 03.09.2021;, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 17 571 гривня 87 копійок, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_6 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Таким чином, ОСОБА_3 за липень 2021 року отримав заробітну плату в сумі 17 571 гривня 87 копійок, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок) заробітною платою становила 5 100 гривень.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за березень 2022 року складає 10 733 гривні 33 копійки, в достовірно невстановлений час 11.03.2022 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення №2942 від 11.03.2022 та відомості до нього №283 від 11.03.2022; 25.03.2022 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, платіжного доручення №2948 від 25.03.2022 та відомості до нього №285 від 25.03.2022; 31.03.2022 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, платіжного доручення №2952 від 31.03.2022 та відомості до нього №286 від 31.03.2022;14.04.2022 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення №2963 від 14.04.2022 та відомості до нього №288 від 14.04.2022, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 13 405 гривень 31 копійка, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_6 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Таким чином, ОСОБА_3 за березень 2022 року отримав заробітну плату в сумі 13 405 гривень 31 копійка, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок) заробітною платою становила 2 671 гривня 98 копійок.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за травень 2022 року складає 13 357 гривень 96 копійок, в достовірно невстановлений час 20.05.2022 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, платіжного доручення №2986 від 20.05.2022 та відомості до нього №291 від 20.05.2022; 24.05.2022 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, платіжного доручення №2990 від 24.05.2022 та відомості до нього №292 від 24.05.2022; 30.05.2022 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, платіжного доручення №2996 від 30.05.2022 та відомості до нього №293 від 30.05.2022, 01.06.2022 ніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення №3004 від 01.06.2022 та відомості до нього №294 від 01.06.2022; 03.06.2022 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, платіжного доручення №3010 від 03.06.2022 та відомості до нього №295 від 03.06.2022; 10.06.2022 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, платіжного доручення №3014 від 10.06.2022 та відомості до нього №296 від 10.06.2022; 23.06.2022 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, платіжного доручення №3019 від 23.06.2022 та відомості до нього №297 від 23.06.2022; 27.06.2022 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, платіжного доручення №3024 від 27.06.2022 та відомості до нього №298 від 27.06.2022; 30.06.2022 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, платіжного доручення №3033 від 30.06.2022 та відомості до нього №300 від 30.06.2022, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 10 057 гривень 96 копійок, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_6 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Продовжуючи свої злочинні дії, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за травень 2022 року складає 13 357 гривень 96 копійок, 30.05.2022 в достовірно невстановлений час, вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме відомості на виплату готівки № 2 на суму 1 000 гривень, 26.05.2022 в достовірно невстановлений час, вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме відомості на виплату готівки № 3 на суму 1 150 гривень, 30.06.2022 в достовірно невстановлений час, вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме відомості на виплату готівки № 4 на суму 2 700 гривень, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

Таким чином, ОСОБА_3 за травень 2022 року отримав заробітну плату в сумі 14 907 гривень 96 копійки, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок та отриманою з каси) заробітною платою становила 1 550 гривень.

Крім того, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за серпень 2022 року складає 12 051гривня 21 копійка, в достовірно невстановлений час 08.09.2022 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме до платіжного доручення №3142 від 08.09.2022 та відомості до нього №318 від 08.09.2022; 15.09.2022 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, платіжного доручення №3151 від 15.09.2022 та відомості до нього №319 від 15.09.2022; 19.09.2022 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, платіжного доручення №3158 від 19.09.2022 та відомості до нього №320 від 19.09.2022; 29.09.2022 вніс недостовірні відомості до офіційного документу, платіжного доручення №3164 від 29.09.2022 та відомості до нього №321 від 29.09.2022, що є офіційними документами типової форми № П-6, затвердженої наказом Держкомстату України від 05.12.2008 № 489, на загальну суму 10 551 гривня 21 копійка, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

У подальшому, документи що містили недостовірні відомості, ОСОБА_3 підписав шляхом накладення особистого кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) головного бухгалтера 643 УНР ОСОБА_3 та кваліфікованого електронного підпису (електронного цифрового підпису) директора 643 УНР ОСОБА_6 , який не був обізнаний в злочинних намірах ОСОБА_3 , та використав їх шляхом подання до АТ «Укрексімбанк» за допомогою електронного документообігу АТ «Укрексімбанк» iFOBS, для нарахування та виплати собі заробітної плати.

Продовжуючи свої злочинні дії, ОСОБА_3 , маючи злочинний умисел спрямований на одержання неправомірної вигоди на шкоду державним інтересам, перебуваючи на своєму робочому місці у приміщенні 643 УНР, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що розмір його заробітної плати, який підлягає виплаті за травень 2022 року складає 13 357 гривень 96 копійок, 02.09.2022 в достовірно невстановлений час, вніс недостовірні відомості до офіційного документу, а саме відомості на виплату готівки № 10 на суму 2 500 гривень, в частині нарахування собі заробітної плати, яку не мав отримувати.

Таким чином, ОСОБА_3 за серпень 2022 року отримав заробітну плату в сумі 13 051 гривня 21 копійка, при цьому, різниця між нарахованою заробітною платою, що підлягала виплаті за вказаний період, та фактично виплаченою (зарахованою на картковий рахунок та отриманою з каси) заробітною платою становила 1 000 гривень.

За таких обставин, ОСОБА_3 , перебуваючи на посаді головного бухгалтера 643 УНР, будучи службовою особою, у період 01 січня 2019 року по 27 вересня 2022 року вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, щодо розміру заробітної плати, яка підлягала нарахуванню на загальну суму 181 522 гривні 42 копійки.

Згідно висновку судової економічної експертизи, проведеної експертами Житомирського КНІДСЕ Міністерства юстиції України № 1415/23-25 від 09.11.2023 підтверджується документально за результатами Аудиторського звіту № 234/3/9аз від 03.12.2022 безпідставне нарахування та виплата заробітної плати по «643 Управління начальника робіт» за період з 01.01.2019-27.09.2022- головному бухгалтеру ОСОБА_3 у розмірі - 181 522 гривні 42 копійки, що призвело до безпідставної виплати зайво перерахованих коштів до фондів ЄСВ, ПДФО та військовий збір, у розмірі 46 713 гривень 50 копійок. Загальна сума становить 228 235 гривень 74 копійки.

Таким чином, своїми умисними діями, які виразились у внесенні службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, ОСОБА_3 вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 366 КК України.

Обвинувачений ОСОБА_3 у судовому засіданні провину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю, щиро розкаявшись, пояснив суду, що перебуваючи на посаді головного бухгалтера 643 УНР, у період з 01.01.2019 по 29.09.2022 вносив завідомо неправдиві відомості до офіційних документів щодо розміру своєї заробітної плати, яка підлягала нарахуванню на загальну суму 181 522 грн 42 коп., заподіявши майнову шкоду УНР істотної шкоди.

Позов визнав з врахуванням фактично відшкодованих сум.

Судом встановлено, що учасники судового провадження правильно розуміють зміст фактичних обставин справи, їх позиція є добровільною та істинною, їм роз`яснено, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оспорювати ці фактичні обставини в апеляційному порядку.

Тому, враховуючи, що обвинувачений у повному обсязі визнав свою вину у вчинені інкримінованого йому злочину, при обставинах, викладених у обвинувальному акті, суд, за згодою всіх учасників судового провадження відповідно до ч. 3 ст. 349 КПК України ухвалив визнати недоцільним дослідження інших доказів стосовно фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються.

Оскільки сторони вважають, що фактичні обставини справи підтверджені наявними у справі доказами, які не вимагають дослідження в ході судового розгляду справи, цивільний позов не заявлений, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, також визнає дані фактичні обставини справи.

Призначаючи покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, яке є нетяжким злочином, особу обвинуваченого, а саме - що він раніше не судимий, на обліку у нарколога, психіатра не перебуває.

Суд враховує наявність визначених ст. 66 КК України обставин, що пом`якшують покарання, а саме: щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, часткове відшкодування завданого збитку, позитивну характеристику за місцем роботи, а також відсутність обставин, що обтяжують покарання згідно ст. 67 КК України.

З урахуванням зазначеного суд призначає покарання за кожне кримінальне правопорушення та визначає остаточне з урахуванням положень ст. 70, 72 КК України.

Про цьому відповідно до вимог ч.3, 4 ст. 72 КК України основне покарання у виді штрафу при призначенні його за сукупністю кримінальних правопорушень складанню з іншими видами покарань не підлягає і виконується самостійно. Додаткові покарання різних видів у всіх випадках виконуються самостійно.

Запобіжний захід не застосовувався і підстави для його застосування відсутні.

Цивільний позов підлягає частковому задоволенню у зв`язку із частковим добровільним його відшкодуванням обвинуваченим.

Речові докази відсутні.

Процесуальні витрати в сумі 38 236, 80 грн підлягають стягненню з обвинуваченого в дохід держави.

Керуючись ст.ст. 349, 368, 369, 371 - 374, 394, 615 КПК України,

ухвалив:

ОСОБА_3 визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК Українита призначити йому покарання:

-за ч.1 ст. 364 КК України у виді пробаційного нагляду на строк 2 роки з позбавленням права обіймати посади, які передбачають організацію бухгалтерського обліку та фінансово-господарської діяльності на строк 1 рік, із штрафом в розмірі двохсот п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 4250 грн.

-за ч.1 ст. 366 КК України у виді штрафу в розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34000 грн з позбавленням позбавлення права обіймати посади, які передбачають організацію бухгалтерського обліку та фінансово-господарської діяльності на строк 1 рік.

На підставі ч.1 ст.70, ч.3, 4 ст. 72 КК України за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом повного складання додаткового покарання у виді позбавлення права обіймати посади, які передбачають організацію бухгалтерського обліку та фінансово-господарської діяльності, інші покарання виконувати окремо, визначити ОСОБА_3 остаточне покарання: основні покарання у виді пробаційного нагляду на строк 2 роки та штраф в розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34000 грн; додаткові покарання у виді позбавлення права обіймати посади, які передбачають організацію бухгалтерського обліку та фінансово-господарської діяльності на строк 2 роки, із штрафом в розмірі двохсот п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 4250 грн.

Початок строку відбування всіх покарань рахувати з моменту приведення вироку до виконання.

Цивільний позов прокурора задовольнити частково.

Стягнути з ОСОБА_3 на користь Міністерства оборони України в особі 643 управління начальника робіт Міністерства оборони України (код ЄДРПОУ 08382113) в рахунок відшкодування майнової шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінальних правопорушень в сумі 84 190, 70 грн.

Стягнути з ОСОБА_3 на користь держави процесуальні витрати на залучення експертів в сумі 38 236 грн.80 коп.

Вирок може бути оскаржений до Житомирського апеляційного суду через Богунський районний суд м. Житомира протягом 30 днів з дня його проголошення. Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку суду. Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому та прокурору.

Суддя ОСОБА_1

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118850962
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Зловживання владою або службовим становищем

Судовий реєстр по справі —295/3194/24

Вирок від 07.05.2024

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Панченко Г. В.

Ухвала від 06.03.2024

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Панченко Г. В.

Ухвала від 01.03.2024

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Панченко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні