Ухвала
від 07.05.2024 по справі 458/402/24
ТУРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 458/402/24

2/458/180/2024

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

07.05.2024 м.Турка

Суддя Турківського районного суду Львівської області Кшик О.І., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ), треті особи: Орган опіки та піклування: Виконавчий комітет Боринської селищної ради Самбірського району Львівської області (адреса: 82547, смт. Бориня, вул. Івана Франка, 4, Самбірський район, Львівська область), Служба у справах дітей Боринської селищної ради Самбірського району Львівської області (адреса: 82547, смт.Бориня, вул. Івана Франка, 4, Самбірський район, Львівська область) про позбавлення батьківських прав,

встановив:

22.04.2024 позивач ОСОБА_1 через свого представника адвоката Миньо М.М. подав доТурківського районногосуду Львівськоїобласті позовнузаяву доОСОБА_2 , треті особи:Орган опікита піклування:Виконавчий комітетБоринської селищноїради Самбірськогорайону Львівськоїобласті,Служба усправах дітейБоринської селищноїради Самбірськогорайону Львівськоїобласті про позбавлення батьківських прав.

За результатами автоматизованого розподілу судової справи, оформленого відповідним протоколом від 22.04.2024, для розгляду цієї справи визначено суддю Турківського районного суду Львівської області Кшик О.І.

Під час вирішення питання про відкриття провадження в справі суд встановив, що позовна заява підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства; відповідно до вимог ч.9 ст.28 ЦПК України справа підсудна Турківському районному суду Львівської області, позовна заява подана особою, яка наділена цивільною процесуальною дієздатністю та відповідає вимогам ст. 175-177 ЦПК України.

Підстави для відмови у відкритті провадження, повернення позовної заяви, залишення позовної заяви без руху на момент відкриття провадження у справі відсутні.

За таких обставин, відповідно до ст. 187 ЦПК України, суд вважає за необхідне відкрити провадження за правилами загального позовного провадження, оскільки спір виник з сімейних відносин, а тому в силу положень ст. 274 ЦПК України не може бути розглянутий в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст. 19, 187, 274 ЦПК України,

постановив:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Орган опіки та піклування: Виконавчий комітет Боринської селищної ради Самбірського району Львівської області, Служба у справах дітей Боринської селищної ради Самбірського району Львівської області про позбавлення батьківських прав.

Розгляд справи буде проводитись за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання відбудеться 22.05.2024 об 11.30 год в Турківському районному суді Львівської області за адресою: 82500, Львівська область, м. Турка, вул.Молодіжна,23.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання суду відзивів на позовну заяву, які мають відповідати вимогам ст.178 ЦПК України та до яких додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що в строк для подання відзиву вона має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання до суду відповіді на відзив, а відповідачу заперечень.

Встановити третім особам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання пояснення на позовну заяву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://tk.lv.court.gov.ua/sud1325/.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Копію ухвали про відкриття провадження, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає чинності з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Ухвала складена та підписана 07.05.2024.

Суддя О.І. Кшик

СудТурківський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118861167
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —458/402/24

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні