Ухвала
від 06.05.2024 по справі 296/12880/23
ЖИТОМИРСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа №296/12880/23 Головуючий у 1-й інст. Маслак В.П.

Категорія 101 Доповідач Талько О. Б.

У Х В А Л А

06 травня 2024 року Житомирський апеляційнийсуд ускладі:

головуючої судді: Талько О.Б.,

суддів Галацевич О.М., Коломієць О.С.,

вирішуючи питанняпро відкриттяапеляційного провадження за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 - адвоката Шостак Світлани Вікторівни, на рішення Корольовського районного суду м. Житомира від 7 березня 2024 року у справі за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту складення заповіту, заінтересовані особи : Черняхівська селищна рада Житомирської області, приватний нотаріус Житомирського районного нотаріального округу Житомирської області Драч Наталія Володимирівна,

в с т а н о в и в:

Рішенням Корольовського районного суду м. Житомира від 7 березня 2024 року відмовлено у задоволенні заяви ОСОБА_1

24 квітня 2024 року представником ОСОБА_1 - адвокатом Шостак С.В., подано до суду апеляційну скаргу, з порушенням строку на апеляційне оскарження зазначеного рішення. Разом з апеляційною скаргою подано клопотання про поновлення строку, в обгрунтування якого заявниця вказує,що не мала можливості своєчасно подати апеляційну скаргу у зв`язку з тим, що копію повного тексту вказаного рішення отримала лише 12 квітня 2024 року. Вважає, що строк на апеляційне оскарження пропущений з поважних причин та просить задовольнити клопотання.

Розглянувши клопотання, суд приходить до висновку про наявність підстав для поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Відповідно до вимог ст.127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 354 ЦПК України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження : на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

З матеріалівсправи вбачається,що 7 березня 2024 року Корольовським районним судом м. Житомира ухвалено рішення.

Відомостей про отримання копії судового рішення ОСОБА_1 , в матеріалах справи немає.

Копію вказаного рішення суду представник ОСОБА_1 - адвокат Шостак С.В., отримала 12 квітня 2024 року, підтвердженням чого є відповідна розписка (а.с.43).

Відповідно до ч. 1 ст. 64 ЦПК України, представник, який має повноваження на ведення справи в суді, здійснює від імені особи, яку він представляє, її процесуальні права та обов`язки.

Отже, перебіг строку на апеляційне оскарження починається з наступного дня, тобто, з 13 квітня 2024 року та закінчується 13 травня 2024 року. Апеляційну скаргу представник заявника подала 24 квітня 2024 року, тобто, протягом тридцяти днів з дня вручення повного рішення суду.

З огляду на наведене, заявниця була позбавлена можливості оскаржити рішення суду 1-ї інстанції у встановлені законом строки, а тому клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення суду підлягає до задоволення.

Керуючись ст.127 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Шостак Світлани Вікторівни, задовольнити.

Поновити строк ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Шостак Світлана Вікторівна на апеляційне оскарження рішення Корольовського районного суду м. Житомира від 7 березня 2024 року .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча Судді :

Дата ухвалення рішення06.05.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118869114
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —296/12880/23

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Рішення від 07.03.2024

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

Ухвала від 01.01.2024

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні