Ухвала
від 07.05.2024 по справі 300/2542/24
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"07" травня 2024 р. справа № 300/2542/24

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Григорук О.Б., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання про заміну відповідача у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу "Центр надання соціальних послуг" Вигодської селищної ради Івано-Франківської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

В С Т А Н О В И В:

Івано-Франківським окружним адміністративним судом розглядається адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу "Центр надання соціальних послуг" Вигодської селищної ради Івано-Франківської області про

визнання протиправними дій щодо відмови в призначенні позивачу компенсації, як фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі ОСОБА_2 відповідно до Порядку подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 р. № 859;

зобов`язання повторно розглянути зареєстровану заяву позивача про призначення компенсації позивачу, як фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі за ОСОБА_2 відповідно до Порядку подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 р. № 859.

29.04.2024 до суду надійшло клопотання відповідача Комунального закладу "Центр надання соціальних послуг" Вигодської селищної ради Івано-Франківської області про заміну відповідача в даній справі, з обґрунтувань, що відповідач відповідно до статуту є закладом соціального захисту населення, а не уповноваженим органом Вигодської селищної ради Івано-Франківської області, до повноваження якого входить питання комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг. Рішенням виконавчого комітету Вигодської селищної ради від 27.10.2022 № 275 "Про створення комісії для комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг", створено комісію для комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг.

Відповідно до частин 3, 4 статті 48 КАС України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача.

Відповідно до пунктів 6, 7 Порядку подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 р. № 859, центр надання адміністративних послуг, який приймає заяви про згоду надавати соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі та про згоду отримувати соціальні послуги з необхідними документами, реєструє такі заяви і не пізніше ніж наступного робочого дня засобами телекомунікаційного, зокрема електронного, зв`язку надсилає сформовану особову справу фізичної особи, яка надає соціальні послуги (у тому числі електронну), відповідному уповноваженому органу для прийняття рішення. Уповноважений орган протягом двох робочих днів після отримання заяв про згоду надавати соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі та про згоду отримувати соціальні послуги здійснює комплексне визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг, за показниками згідно з додатком. Комплексне визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг, здійснюється фахівцями уповноваженого органу разом із представниками закладу охорони здоров`я, надавачів соціальних послуг із залученням особи, яка потребує надання соціальних послуг, та/або її законного представника.

Рішенням виконавчого комітету Вигодської селищної ради від 27.10.2022 № 275 "Про створення комісії для комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг", створено комісію для комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг. Затверджено Положення про комісію для комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг (додаток2).

Відповідно до Положення про комісію для комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг, затвердженого рішенням виконавчого комітету Вигодської селищної ради від 27.10.2022 № 275, за показниками комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг, Комісією готується висновок за формою, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 р. № 859. Спеціаліст сектору соціального захисту апарату Вигодської селищної ради готує проект висновку, який виноситься для обговорення і погодження на засідання Комісії. Висновок, підписаний членами Комісії, долучається до особової справи.

Враховуючи наведене, суд вважає, що для повного та об`єктивного розгляду даної адміністративної справи слід залучити до участі в даній справі Вигодську селищну раду Івано-Франківської області як другого відповідача.

На підставі вищенаведеного, керуючись статтями 48 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі в справі № 300/2542/24 Вигодську селищну раду Івано-Франківської області (код ЄДРПОУ 04355875, вулиця Д.Галицького, 75, смт. Вигода, Калуський район, Івано-Франківська область, 77552), як другого відповідача.

2. Встановити Вигодській селищній радй Івано-Франківської області з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у даній справі п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам статті 162 КАС України, і подання всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Зобов`язати відповідача надіслати (надати) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Ухвала, окремо від рішення суду, не оскаржується і набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду прийняте за наслідками розгляду справи.

Суддя Григорук О.Б.

Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118870587
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —300/2542/24

Ухвала від 07.05.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні