Ухвала
від 07.05.2024 по справі 120/4104/23
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну неналежної сторони

м. Вінниця

07 травня 2024 р. Справа № 120/4104/23

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді:Жданкіної Наталії Володимирівни,

за участю:

секретаря судового засідання: Галюк Аліни Леонідівни,

позивача:Пиріжка М.І.,

представника позивача: Суркової І.О.,

представника відповідача: не з`явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача про заміну неналежного відповідача у справі за позовом ОСОБА_1 до Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону 11 Регіональної військово-лікарської комісії про визнання протиправними та скасування рішення,

в с т а н о в и в :

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону 11 Регіональної військово-лікарської комісії про визнання протиправними та скасування рішення.

03.05.2024 представником Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону подано додаткові пояснення по справі, в яких останній звернув увагу на помилковість найменування відповідача у даній справі, невідповідність назви відповідача зазначеному в позовній заяві коду ЄДРПОУ установи.

07.05.2024 представник позивача через канцелярію суду подала клопотання про заміну неналежного відповідача - Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону 11 Регіональної військово-лікарської комісії (код ЄДРПОУ 07816153) на належного відповідача - 11 Регіональну військово-лікарську комісію (код ЄДРПОУ 24979848).

В судовому засіданні позивач та його представник підтримали клопотання про заміну неналежного відповідача та просили її задовольнити.

Представник Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону в судове засідання не з`явився, натомість подав клопотання про відкладення розгляду справи в зв`язку з перебуванням його перебуванням у відпустці.

Визначаючись щодо поданого клопотання, суд виходив із наступного.

Відповідно до ч. 3 ст. 48 КАС України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Під час вирішення питання про залучення співвідповідача чи заміну належного відповідача суд враховує, зокрема, чи знав або чи міг знати позивач до подання позову у справі про підставу для залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача (ч. 5 ст. 48 КАС України).

Після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Заміна позивача допускається до початку судового розгляду справи по суті. Заміна відповідача допускається до ухвалення рішення судом першої інстанції (ч.ч. 6, 7 ст. 48 КАС України).

В даному ж випадку, як слідує із прохальної частини позовної заяви, предметом оскарження за даним позовом фактично є дії 11 Регіональної військово-лікарської комісії щодо неврахування наслідків отриманої позивачем хвороби і визначення неправомірного формулювання п. 12 Свідоцтва про хворобу ОСОБА_1 №927 від 08.08.2022.

Поряд із цим, як повідомив представник Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, внаслідок невірного зазначення в позовній заяві назви відповідача, позов було спрямовано до неналежного суб`єкта.

Відповідний недолік при оформленні позовної заяви на переконання представника позивача слід усунути шляхом здійснення заміни невірно визначеного відповідача на належного - 11 Регіональну військово-лікарську комісію.

З матеріалів справи слідує, що саме 11 Регіональна військово-лікарська комісія затвердила спірне Свідоцтво про хворобу ОСОБА_1 №927 від 08.08.2022, а відтак, на переконання суду, останній правомірно може виступати відповідачем у спірних правовідносинах.

З огляду на зазначене, суд доходить висновку про наявність підстав для задоволення клопотання представника позивача та заміни неналежного відповідача на 11 Регіональну військово-лікарську комісію (код ЄДРПОУ 24979848).

Керуючись ст.ст. 48, 162, 248, 256 КАС України, -

у х в а л и в :

Клопотання представника позивача про заміну неналежного відповідача задовольнити.

Замінити неналежного відповідача - Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону 11 Регіональної військово-лікарської комісії (код ЄДРПОУ 07816153) на належного відповідача - 11 Регіональну військово-лікарську комісію (код ЄДРПОУ 24979848).

Встановити 11 Регіональній військово-лікарській комісії 15-денний строк, з дня отримання даної ухвали, для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, а також докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 162 КАС України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

СуддяЖданкіна Наталія Володимирівна

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118898996
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо охорони здоров’я

Судовий реєстр по справі —120/4104/23

Ухвала від 07.05.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 05.04.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 11.12.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 07.12.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 15.06.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 01.05.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 17.04.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні