Ухвала
від 08.05.2024 по справі 398/2244/24
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/2244/24

провадження №: 1-кс/398/969/24

УХВАЛА

Іменем України

"08" травня 2024 р. Слідчий суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого слідчого відділення Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню, внесеному до ЄРДР за №12024121060000768 від 25.04.2024 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1,2 ст.307 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий слідчого відділення Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів, а саме: документів та відомостей, що становлять банківську таємницю, які перебувають у володінні АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », по банківському рахунку за номером картки № НОМЕР_1 , з можливістю їх вилучення.

Клопотання слідчого мотивовано тим, що у провадженні СВ Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024121060000768 від 25.04.2024 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1,2 ст.307 КК України.

Слідчий в судове засідання не з`явилася, надала заяву про розгляд клопотання без її участі, клопотання підтримала та просила його задовольнити.

АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », належним чином повідомлене про дату, час та місце розгляду клопотання, в судове засіданні свого представника не направило та причини неявки суду не повідомило.

Відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Згідно з вимогами ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому розгляді, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Слідчим суддею встановлено, що в провадженні СВ Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024121060000768 від 25.04.2024 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1,2 ст.307 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 25.04.2024 близько 11 години 00 хвилин, точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 свідомо розуміючи, що операції з психотропними речовинами та наркотичними засобами є незаконними та кримінально - караними, прибув з міста П`ятихатки до міста Олександрія Кіровоградської області, при цьому маючи при собі психотропну речовину - метамфетамін, які знаходилися у 90 прозорих зіп-пакетів з психотропною речовиною. Психотропну речовину - метамфетамін ОСОБА_4 , в порушення вимог Закону України "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори" №60/95-ВР від 15.02.1995 та Закону України "Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживання ними" №62/95-ВР від 15.02.1995, незаконно придбав з метою збуту у невстановленої досудовим розслідуванням особи та за невстановлених досудовим розслідуванням обставин та незаконно зберігав при собі психотропну речовину - метамфетамін з метою подальшого збуту.

Реалізуючи єдиний злочинний умисел ОСОБА_4 , маючи у своєму користуванні мобільний телефон марки «iPhone» ІМЕІ: НОМЕР_2 , на якому встановлений месенджер «Telegram», вів чат з акаунтом месенжера «Telegram», з метою позначення на місцевості координатів та подальшого збуту психотропної речовини - метамфетамін, шляхом закладання їх у визначенні ним місцях на території міста Олександрія Кіровоградської області.

25.04.2024, прослідував до квіткової клумби з круглої форми біля будинку АДРЕСА_1 , в землі сховав один чорний згорток з двома зіп-пакетами з кристалічною речовиною, раніше незаконно придбану ним у невстановленої досудовим розслідуванням особи та за невстановлених досудовим розслідуванням обставин психотропну речовину - метамфетамін, щоб дистанційно передати споживачам - наркозалежним особам, про що відразу написав повідомлення зі свого телефону в месенжері «Telegram», з позначенням точного місця. В подальшому, 25.04.2024 в період часу з 19 години 13 хвилини по 19 годину 18 хвилину в землі квіткової клумби круглої форми біля будинку АДРЕСА_1 , працівниками поліції виявлено та вилучено один чорний згорток з двома зіп-пакетами з кристалічною речовиною, який ОСОБА_4 незаконно збув.

Продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на збут психотропної речовини, 25.04.2024 ОСОБА_4 прослідував до паркану біля будинку АДРЕСА_2 , у одноразовому стаканчику зеленого кольору сховав один чорний згорток з двома зіп-пакетами з кристалічною речовиною, раніше незаконно придбану ним у невстановленої досудовим розслідуванням особи та за невстановлених досудовим розслідуванням обставин психотропну речовину - метамфетамін, щоб дистанційно передати споживачам - наркозалежним особам, про що відразу написав повідомлення зі свого телефону в месенжері «Telegram», з точним позначенням місця. В подальшому, 25.04.2024 в період часу з 19 години 26 хвилини по 19 годину 28 хвилину біля паркану будинку АДРЕСА_2 , у одноразовому стаканчику зеленого кольору, працівниками поліції виявлено та вилучено один чорний згорток з двома зіп-пакетами з кристалічною речовиною, який ОСОБА_4 незаконно збув.

Продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на збут психотропної речовини, 25.04.2024 ОСОБА_4 , прослідував до електроопори АДРЕСА_2 , у землі між квітами сховав один чорний згорток з двома зіп-пакетами з кристалічною речовиною, раніше незаконно придбану ним у невстановленої досудовим розслідуванням особи та за невстановлених досудовим розслідуванням обставин психотропну речовину - метамфетамін, щоб дистанційно передати споживачам - наркозалежним особам, про що відразу написав повідомлення зі свого телефону в месенжері «Telegram». В подальшому, 25.04.2024 в період часу з 19 години 34 хвилини по 19 годину 27 хвилину біля електроопори АДРЕСА_2 , у землі між квітами сховав один чорний згорток з двома зіп-пакетами з кристалічною речовиною, який ОСОБА_4 незаконно збув.

Продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на збут психотропної речовини, 25.04.2024 ОСОБА_4 прослідував до лісосмуги біля залізничних колій по АДРЕСА_3 , біля дерева під листям сховав один чорний згорток з двома зіп-пакетами з кристалічною речовиною, раніше незаконно придбану ним у невстановленої досудовим розслідуванням особи та за невстановлених досудовим розслідуванням обставин психотропну речовину - метамфетамін, щоб дистанційно передати споживачам - наркозалежним особам, про що відразу написав повідомлення зі свого телефону в месенжері «Telegram». В подальшому, 25.04.2024 в період часу з 20 години 01 хвилини по 20 годину 05 хвилину в лісосмузі біля залізничних колій по АДРЕСА_3 , під листям, працівниками поліції виявлено та вилучено сховав один чорний згорток з двома зіп-пакетами з кристалічною речовиною, який ОСОБА_4 незаконно збув.

Продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на збут психотропної речовини, 25.04.2024 ОСОБА_4 прослідував до гаражного кооперативу «ТЕМП1» в місті Олександрія, в дерев`яному паркані сховав один чорний згорток з двома зіп-пакетами з кристалічною речовиною, раніше незаконно придбану ним у невстановленої досудовим розслідуванням особи та за невстановлених досудовим розслідуванням обставин психотропну речовину - метамфетамін, щоб дистанційно передати споживачам - наркозалежним особам, про що відразу написав повідомлення зі свого телефону в месенжері «Telegram». В подальшому, 25.04.2024 в період часу з 20 години 20 хвилини по 20 годину 22 хвилину в дерев`яному паркані гаражного кооперативу «ТЕМП1» в місті Олександрія, працівниками поліції виявлено та вилучено один чорний згорток з двома зіп-пакетами з кристалічною речовиною, який ОСОБА_4 незаконно збув.

Продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на збут психотропної речовини, 25.04.2024 ОСОБА_4 прослідував до гаражного кооперативу «ТЕМП1» в місті Олександрія, в залишках від багаття, сховав один чорний згорток з двома зіп-пакетами з кристалічною речовиною, раніше незаконно придбану ним у невстановленої досудовим розслідуванням особи та за невстановлених досудовим розслідуванням обставин психотропну речовину - метамфетамін, щоб дистанційно передати споживачам - наркозалежним особам, про що відразу написав повідомлення зі свого телефону в месенжері «Telegram». В подальшому, 25.04.2024 в період часу з 20 години 25 хвилини по 20 годину 28 хвилину в залишках від багаття на території гаражного кооперативу «ТЕМП1» в місті Олександрія, працівниками поліції виявлено та вилучено один чорний згорток з двома зіп-пакетами з кристалічною речовиною, який ОСОБА_4 незаконно збув.

Продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на збут психотропної речовини, 25.04.2024 ОСОБА_4 прослідував до залізничного вокзалу в місті Олександрія, де під одноповерховим приміщенням, сховав один чорний згорток з одним зіп-пакетом з кристалічною речовиною, раніше незаконно придбану ним у невстановленої досудовим розслідуванням особи та за невстановлених досудовим розслідуванням обставин психотропну речовину - метамфетамін, щоб дистанційно передати споживачам - наркозалежним особам, про що відразу написав повідомлення зі свого телефону в месенжері «Telegram». В подальшому, 25.04.2024 в період часу з 20 години 41 хвилини по 20 годину 44 хвилину під стіною в траві одноповерхового приміщення на території залізничного вокзалу в місті Олександрія, працівниками поліції виявлено та вилучено один чорний згорток з одним зіп-пакетом з кристалічною речовиною, який ОСОБА_4 незаконно збув.

Продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на збут психотропної речовини, 25.04.2024 ОСОБА_4 прослідував до АДРЕСА_4 та залізничними коліями в місті Олександрія, в колоді пня, сховав один чорний згорток з двома зіп-пакетами з кристалічною речовиною, раніше незаконно придбану ним у невстановленої досудовим розслідуванням особи та за невстановлених досудовим розслідуванням обставин психотропну речовину - метамфетамін, щоб дистанційно передати споживачам - наркозалежним особам, про що відразу написав повідомлення зі свого телефону в месенжері «Telegram». В подальшому, 25.04.2024 в період часу з 21 години 00 хвилини по 21 годину 04 хвилину в колоді АДРЕСА_4 , працівниками поліції виявлено та вилучено один чорний згорток з двома зіп-пакетами з кристалічною речовиною, який ОСОБА_4 незаконно збув.

Продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на збут психотропної речовини, 25.04.2024 ОСОБА_4 прослідував до АДРЕСА_4 , під деревом, сховав один чорний згорток з двома зіп-пакетами з кристалічною речовиною, раніше незаконно придбану ним у невстановленої досудовим розслідуванням особи та за невстановлених досудовим розслідуванням обставин психотропну речовину - метамфетамін, щоб дистанційно передати споживачам - наркозалежним особам, про що відразу написав повідомлення зі свого телефону в месенжері «Telegram». В подальшому, 25.04.2024 в період часу з 21 години 00 хвилини по 21 годину 04 хвилину під деревом між АДРЕСА_4 , працівниками поліції виявлено та вилучено один чорний згорток з двома зіп-пакетами з кристалічною речовиною, який ОСОБА_4 незаконно збув.

Таким чином, ОСОБА_4 реалізуючи єдиний злочинний умисел здійснив незаконний збут психотропної речовини - метамфетамін, обіг якого обмежено у загальній кількості 18 зіп-пакетів, які знаходилися у 9 згортках.

Таким чином, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 підозрюється у вчиненні незаконного придбання, зберігання, з метою збуту, а також незаконний збут психотропної речовини, тобто кримінальному правопорушенні, передбаченому частиною 1 статті 307 Кримінального кодексу України.

Окрім цього, 25.04.2024 близько 11 години 00 хвилин, точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 діючи повторно, свідомо розуміючи, що операції з психотропними речовинами та наркотичними засобами є незаконними та кримінально - караними, прибув з міста П`ятихатки до міста Олександрія Кіровоградської області, при цьому маючи при собі психотропну речовину - метамфетамін, які знаходилися у 90 прозорих зіп-пакетів з психотропною речовиною. Психотропну речовину - метамфетамін ОСОБА_4 , в порушення вимог Закону України "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори" №60/95-ВР від 15.02.1995 та Закону України "Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживання ними" №62/95-ВР від 15.02.1995, незаконно придбав з метою збуту у невстановленої досудовим розслідуванням особи та за невстановлених досудовим розслідуванням обставин та незаконно зберігав при собі психотропну речовину - метамфетамін з метою подальшого збуту.

Після того, як ОСОБА_4 здійснив незаконний збут психотропної речовини - метамфетамін, обіг якого заборонено у загальній кількості 18 зіп-пакетів, які знаходилися у 9 згортках, ще привезені ним зіп-пакети в кількості 78 залишив при собі, та діючи умисно з метою подальшого незаконного збуту психотропних речовин зберігав при собі у сумці чорного кольору до 13 год. 40 хв. 25.04.2024, тобто до моменту його виявлення та затримання у порядку ст. 208 КПК України працівниками поліції за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.307 КК України, відомості про яке внесено 25.04.2024 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024121060000768.

25.04.2024 в період часу з 14 години 24 хвилин по 16 годину 25 хвилин, за адресою: АДРЕСА_3 , під час проведення особистого обшуку ОСОБА_4 було виявлено та вилучено: 78 (сімдесят вісім) зіп-пакетів з невідомою кристалічною речовиною. Відповідно до висновку судової експертизи матеріалів, речовин і виробів № СЕ-19/112-24/5801-НЗПРАП від 26.04.2024, надані на дослідження 2 речовини у 2 полімерних пакетах є психотропною речовиною - метамфетаміном, обіг якого обмежено, масою 0,055 грама.

Вказаними діями ОСОБА_4 діючи умисно та повторно, в порушення вимог Закону України "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори" №60/95-ВР від 15.02.1995 та Закону України "Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживання ними" №62/95-ВР від 15.02.1995, вчинив незаконне придбання у невстановленої досудовим розслідуванням особи та за невстановлених досудовим розслідуванням обставин психотропної речовини - метамфетаміну з метою його подальшого збуту та зберігання з метою збуту.

Таким чином, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , підозрюється у вчиненні незаконного придбання, зберігання з метою збуту психотропної речовини, вчиненого повторно, тобто у кримінальному правопорушенні, передбаченому частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України.

В ході судового розслідування встановлено, що ОСОБА_4 користувався у своїй злочинній діяльності банківською карткою № НОМЕР_1 .

Під час досудового розслідування встановлено, що банківський рахунок за номером картки № НОМЕР_1 відкрито в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що має значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно ч. 1 ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

П. 5 ч. 2 ст. 131 КПК України передбачений такий вид заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ст. 162 КПК України, передбачено спеціальний порядок доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме отримання судового дозволу на підставі вмотивованого клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів.

Відповідно п. 5 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Згідно п. 2 ст. 62 Закону України «Про банки і банкову діяльність», інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками за рішенням суду.

Відповідно ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Подане слідчим клопотання відповідає вимогам ст. 160 КПК України, матеріали клопотання містять достатні дані про здійснення слідчим відділенням досудового розслідування по даному кримінальному провадженню, а також про те, що речі та документи, про тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий, можуть знаходитися у АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » і вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні.

Отже, слідчий суддя приходить до висновку про наявність достатніх підстав вважати, що отримання зазначеної у клопотанні інформації має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у даному кримінальному провадженні. Крім того, доведено можливість використання як доказів зазначеної інформації та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цієї інформації. За таких обставин, клопотання підлягає задоволенню в частині надання тимчасового доступу до зазначених документів.

Керуючись ст. ст. 159, 160, 162, 163, 164, 166, 372 КПК України, слідчий судя

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого слідчого відділення Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню, внесеному до ЄРДР за №12024121060000768 від 25.04.2024 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1,2 ст.307 КК України- задоволити.

Надати дозвіл слідчому СВ Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області капітану поліції ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до речей і документів, а саме до документів, які містять банківську таємницю , з можливістю вилучення їх копій, які знаходяться у володінні АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », адреса: АДРЕСА_5 , а саме до:

- документів про рух коштів в період часу з 01.01.2024 року по 25.04.2024 року по картковому рахунку № НОМЕР_1 , відкритого в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

- договору укладеного ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » щодо відкриття карткового рахунку № НОМЕР_1 , та усіх наданих для відкриття рахунку документів.

Строк дії ухвали два місяці, починаючи 08 травня 2024 року до 08 липня 2024 року.

Відповідно ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Роз`яснити, що особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118905757
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню, внесеному до ЄРДР за №12024121060000768 від 25.04.2024 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1,2 ст.307 КК України

Судовий реєстр по справі —398/2244/24

Ухвала від 08.05.2024

Кримінальне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Стручкова Л. І.

Ухвала від 08.05.2024

Кримінальне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Стручкова Л. І.

Ухвала від 30.04.2024

Кримінальне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

Ухвала від 26.04.2024

Кримінальне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

Ухвала від 27.04.2024

Кримінальне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

Ухвала від 27.04.2024

Кримінальне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

Ухвала від 26.04.2024

Кримінальне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

Ухвала від 26.04.2024

Кримінальне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні