Ухвала
від 09.05.2024 по справі 353/350/24
ТЛУМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 353/350/24

Провадження № 2/353/193/24

У Х В А Л А

09 травня 2024 рокум.Тлумач

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого - судді- Луковкіної У.Ю.,

за участю: секретарясудового засідання Мороз М.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Тлумачі в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Служба у справах дітей Олешанської сільської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей,-

в с т а н о в и в :

В провадженні Тлумацького районного суду Івано-Франківської області на стадії підготовчого судового засідання перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Служба у справах дітей Олешанської сільської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей.

Позивачка ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явилась, однак до суду подала письмову заяву, в якій вказала, що позовні вимоги підтримує в повному обсязі, просила позов задовольнити, а саме розірвати шлюб з відповідачем та неповнолітніх дітей залишити на проживання з матір`ю. Також просила судовий розгляд справи провести без її участі.

Відповідач ОСОБА_2 в підготовчесудове засіданняне з`явився,відзиву напозовну заявусуду ненадав,причин неявкисуду неповідомив,хоча бувналежним чиномповідомлена продату,час тамісце розглядусправив порядку ст. 128 ЦПК України, шляхом вручення поштового відправлення з судовою повісткою.

Представник третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Служби у справах дітей Олешанської сільської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області в підготовче судове засідання не з`явився, однак до суду подав письмову заяву, в якій просив розгляд справи провести без його участі та не заперечив щодо позитивного вирішення.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, суд розглядає справу у відповідності до ч. 2ст. 247 ЦПК України, без здійснення фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Відповідно до ч. 1 ст. 128 ЦПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

З позовнихвимог позивачкивбачається,що окрімвимоги пророзірвання шлюбу,вона такожпросила визначитимісце проживаннядітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , разом з нею. Однак, 07.05.2024 року позивачка подала до суду письмову заяву, в якій просила задовольнити іншу позовну вимогу, а саме про залишення дітей на проживання з матір`ю. Вказані обставини позбавляють суд можливості визначити зміст позовних вимог пред`явлених до відповідача.

Крім цього, ухвалою Тлумацького районного суду Івано-Франківської області від 08.04.2024 року судом зверталась увага на те, що позивачкою, в порушення вимог ст. 19 СК України, не було залучено до участі у справі за її позовом саме орган опіки та піклування, представлений належною юридичною особою, участь якого при вирішенні спору про визначення місця проживання дітей є обов`язковою, в т.ч. для дачі відповідного письмового висновку. Вказані вимоги суду станом на день проведення підготовчого судового засідання позивачкою не виконані.

Враховуючи вищенаведене, ознайомившись з матеріалами доданими до позовної заяви, беручи до уваги те, що позивачка просила справу розглядати без її участі, суд вважає, що для з`ясування усіх обставин справи, повного та об`єктивного її розгляду, необхідна особиста участь позивачки в судовому процесі та дача нею особистих пояснень, оскільки необхідно встановити факти і обставини, які можуть бути відомі лише позивачці, в т.ч. з метою визначення змісту позовних вимог та залучення до участі у справі органу опіки та піклування, а тому суд вважає за необхідне визнати явку позивачки в підготовче судове засідання обов`язковою.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 128, 247, 260-261 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Визнати обов`язковоюявку таучасть позивачки ОСОБА_1 в підготовчому судовому засіданні по даній цивільній справі, яке відбудеться в приміщенні Тлумацького районного суду за адресою: Івано-Франківська область,м. Тлумач, вул. Винниченка, 14а, о 09 год. 30 хв. 03 червня 2024 року, для дачі особистих пояснень.

Попередити позивачку, що у разі повторної неявки в підготовче судове засідання без поважних причин або неповідомлення про поважні причини неявки суд може застосувати заходи процесуального примусу та/або залишити позовну заяву без розгляду.

Направити копіюухвали тасудову повісткупозивачці до обов`язковоговиконання.

Підготовче судове засідання відкласти до 09 год. 30 хв. 03 червня 2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

ГоловуючийУ. Ю. ЛУКОВКІНА

СудТлумацький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118912538
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про розірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —353/350/24

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУКОВКІНА У. Ю.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУКОВКІНА У. Ю.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУКОВКІНА У. Ю.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУКОВКІНА У. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні