Ухвала
від 03.06.2024 по справі 353/350/24
ТЛУМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 353/350/24

Провадження № 2/353/193/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 червня 2024 рокум.Тлумач

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області у складі:

головуючої - судді Луковкіної У.Ю.,

за участю: секретаря судового засідання - Мороз М.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Тлумачі в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Служба у справах дітей Олешанської сільської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей,-

в с т а н о в и в :

В провадженні Тлумацького районного суду Івано-Франківської області на стадії підготовчого судового засідання перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Служба у справах дітей Олешанської сільської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей.

12.04.2024 року ухвалою Тлумацького районного суду Івано-Франківської області позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

09.05.2024року ухвалоюТлумацького районногосуду Івано-Франківськоїобласті явкута участьпозивачки ОСОБА_1 в підготовчому судовому засіданні по даній цивільній справі було визнано обов`язковою.

Позивачка ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явилась, однак через канцелярію суду подала письмову заяву, в якій просила позовну заяву залишити без розгляду та повернути їй оригінал свідоцтва про шлюб.

Відповідач ОСОБА_2 та його представник адвокат Калинюк Р.С. в підготовче судове засідання не з`явились, однак представник відповідача направив до суду письмове клопотання, в якому просив підготовче судове засідання відкласти, оскільки він зайнятий у розгляді іншої справи.

Представник третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Служби у справах дітей Олешанської сільської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області в підготовче судове засідання не з`явився, однак до суду подав письмову заяву, в якій вказав, що не заперечує щодо позитивного вирішення справи та просив розгляд справи провести без його участі.

У зв`язкуз неявкоюв підготовчесудове засіданнявсіх учасниківсправи,суд розглядаєсправу увідповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, без здійснення фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Відповідно до п. 10 ч. 2ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

У відповідності до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заяву позивачки про залишення позовної заяви без розгляду слід задовольнити, а позовну заяву про розірванняшлюбу тавизначення місцяпроживання дітейслід залишити без розгляду.

Згідно ч. 3 ст. 257 ЦПК України в ухвалі про залишення позову без розгляду можуть бути вирішені питання про розподіл між сторонами судових витрат, про повернення судового збору з державного бюджету.

У відповідності до ст. 142 ЦПК України та п. 4 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір», враховуючи те, що позовну заяву слід залишити без розгляду за заявою позивачки, судові витрати понесені позивачкою по сплаті судового збору слід покласти на її рахунок.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 142, 197, 247, 257, 260-261, 353-355 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Служба у справах дітей Олешанської сільської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей - залишити без розгляду.

Судові витрати покласти на рахунок позивачки ОСОБА_1 .

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Івано-Франківського Апеляційного суду через Тлумацький районний суд Івано-Франківської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, що є датою її ухвалення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

ГоловуючийУ. Ю. ЛУКОВКІНА

СудТлумацький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення03.06.2024
Оприлюднено04.06.2024
Номер документу119443543
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про розірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —353/350/24

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУКОВКІНА У. Ю.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУКОВКІНА У. Ю.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУКОВКІНА У. Ю.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУКОВКІНА У. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні