Ухвала
від 09.05.2024 по справі п/857/3/24
ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

09 травня 2024 рокуЛьвівСправа № П/857/3/24 пров. № П/857/3/24Восьмий апеляційний адміністративний суд в складі колегії суддів:

судді-доповідача Мікули О. І.,

суддів- Курильця А. Р., Ніколіна В. В.,

перевіривши матеріали позовної заяви у справі за адміністративним позовом Рівненської районної державної адміністрації до ОСОБА_1 , треті особи: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Рівненській області, Приватне сільськогосподарське підприємство "Нива" про примусове відчуження частини земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності, -

в с т а н о в и в:

Рівненська районна державна адміністрація в порядку статті 267 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) звернулась у суд з позовом до ОСОБА_1 про примусове відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності.

Відповідно до ст.19 КАС України позов належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Згідно з ч.5 ст.33 КАС України адміністративні справи підсудні апеляційним адміністративним судам як судам першої інстанції, розглядаються і вирішуються колегією у складі трьох суддів.

За змістом п.3 ч.4 ст.257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах про примусове відчуження земельної ділянки, інших об`єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, з мотивів суспільної необхідності.

Відповідно до ч.2 ст.267 КАС України адміністративні справи про примусове відчуження земельної ділянки, інших об`єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, з мотивів суспільної необхідності розглядаються та вирішуються апеляційним адміністративним судом за місцем розташування нерухомого майна, що підлягає примусовому відчуженню.

Згідно з ч.4 ст.267 КАС України суд вирішує адміністративні справи про примусове відчуження земельної ділянки, інших об`єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, з мотивів суспільної необхідності за правилами загального позовного провадження.

За змістом ч.3 ст.267 КАС України позовна заява про примусове відчуження земельної ділянки, інших об`єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, з мотивів суспільної необхідності подається до адміністративного суду без сплати судового збору.

Таким чином, позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 267 КАС України, підсудна Восьмому апеляційному адміністративному суду та підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства.

Підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі не встановлено. Перешкод для відкриття провадження в адміністративній справі немає.

Відповідно до ч.1 ст.179 КАС України в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно з ч.2 ст.173 КАС України завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

За змістом ч.2 ст.161 КАС України позивач, як суб`єкт владних повноважень, додав до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення іншим учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси, копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне прийняти позову заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі з призначенням підготовчого засідання.

Керуючись статтями 19, 160, 161, 171, 173, 248, 256, 267 КАС України, суд

у х в а л и в:

Прийняти до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у справі за адміністративним позовом Рівненської районної державної адміністрації (33001, м. Рівне, вул. Соборна, 195) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), треті особи: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Рівненській області (33028, м.Рівне, вул.Героїв поліції, 19), Приватне сільськогосподарське підприємство "Нива" (35332, Рівненська область, Рівненський район, с.Карпилівка, вул.Центральна,68А) про примусове відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності.

Призначити підготовче засідання у справі у судовому засіданні на 05 червня 2024 року о 11:00 у залі судових засідань №3 Восьмого апеляційного адміністративного суду (вул. Саксаганського, 13, м. Львів).

Про дату, час і місце підготовчого засідання повідомити учасників справи.

Роз`яснити відповідачу право на подання до суду відзиву на позов, а також всіх письмових та електронних доказів - у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання зазначеної ухвали суду, а також всіх письмових та електронних доказів, з дотриманням вимог ст.162 КАС України. Копія відзиву повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, також роз`яснити відповідачу, що він вправі надати до суду заперечення на відповідь на відзив. Водночас, у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити позивачу право на подання до суду відповіді на відзив у разі його подання відповідачем, дотримуючись, вимог частин 2-4 статті 162 КАС України.

Роз`яснити третім особам право на подання до суду пояснень на позов, а також всіх письмових та електронних доказів - у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання зазначеної ухвали суду, а також всіх письмових та електронних доказів, з дотриманням вимог ст.162 КАС України. Копія пояснення повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснення до суду. Водночас, у разі ненадання третіми особами пояснень у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами справи.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Роз`яснити учасникам справи про наявність у них процесуальних прав і обов`язків, що передбачені ст.ст.44, 47 КАС України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: https://8aa.court.gov.ua/.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач О. І. Мікула судді А. Р. Курилець В. В. Ніколін

СудВосьмий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118933794
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері примусового відчуження земельної ділянки, інших об"єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, з мотивів суспільної необхідності

Судовий реєстр по справі —п/857/3/24

Ухвала від 03.06.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 09.05.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні