Ухвала
від 09.05.2024 по справі 193/731/24
СОФІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

ЄУН 193/731/24

Провадження 2-з/193/9/24

У Х В А Л А

про призначення справи в режимі відеоконференції

09 травня 2024 року сел. Софіївка

Суддя Софіївського районного суду Дніпропетровської області Томинець О. В., розглянувши клопотання представника заявника адвоката Трофименко Марини Володимирівни, про її участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції під час розгляду заяви про забезпечення позову,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Софіївського районного суду Дніпропетровської області перебуває заява про забезпечення позову подана представником заявника адвокатом Трофименко М. В., яка діє в інтересах ОСОБА_1 , про забезпечення позову до подання позову.

06.05.2024 від представника заявника адвоката Трофименко М. В., на електронну пошту суду надійшло клопотання про розгляд справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Відповідно до частини першої, четвертої та п`ятоїстатті 212 ЦПК Україниучасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Суд може постановити ухвалу про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час).

Згідно з ч. 3ст.212ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Дослідивши матеріали заяви, суд вважає за необхідне для забезпечення оперативності судового провадження, відповідно до ст. 212ЦПК Україниклопотання представника заявника задовольнити та провести судове засідання з розгляду даної заяви за участю представника заявника в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку.

Керуючись ст. 212,258-260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву представника заявника - адвоката Трофименко Марини Володимирівни про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, задовольнити.

Провести судовезасідання,призначене на09травня 2025року об11:30год. з розгляду заяви про забезпечення позову за участю представника заявника адвоката Трофименко М. В., яка діє в інтересах ОСОБА_1 , в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Роз`яснити представнику заявника, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно: зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до визначеного часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру), перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи; очікувати запрошення секретаря судового засідання для участі в судовому засіданні.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом до мережі Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Ризики технічної неможливості участі у засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали негайно надіслати представнику заявника.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Томинець

СудСофіївський районний суд Дніпропетровської області 
Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118946119
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —193/731/24

Ухвала від 11.06.2024

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Томинець О. В.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Томинець О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні