Ухвала
від 30.04.2024 по справі 477/558/24
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 477/558/24

Провадження № 2-к/477/1/24

У Х В А Л А

30 квітня 2024 року м. Миколаїв

Суддя Жовтневого районного суду Миколаївської області Полішко В.В., розглянувши матеріали клопотання ОСОБА_1 , заінтересовані особи Корабельний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Миколаєві Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Баштанський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про визнання та виконання рішення іноземного суду, яке не підлягає примусовому виконанню,

В С Т А Н О В И В:

13 березня 2024 року ОСОБА_1 звернувся до суду з клопотанням, в якому просить визнати на території України рішення Шекінського районного суду Азербайджанської Республіки від 06 березня 2017 року у справі №2(075)-509/2017 про встановлення факту, що ОСОБА_1 є батьком дітей: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та допустити його до виконання.

Відповідно до частини 1 статті 471 ЦПК України рішення іноземного суду, що не підлягає примусовому виконанню, визнається в Україні, якщо його визнання передбачено міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності.

На виконання вимог частини 1 статті 473 ЦПК України судом повідомлено заінтересованих осіб про надходження зазначеного клопотання та запропоновано у місячний строк подати можливі заперечення проти цього клопотання.

Повідомлення отримано Корабельним відділом державної реєстрації актів цивільного стану у місті Миколаєві Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) 16 квітня 2024 року, а Баштанським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) 17 квітня 2024 року.

30 квітня 2024 року Корабельним відділом державної реєстрації актів цивільного стану у місті Миколаєві Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) до суду надіслано заперечення на подану заяву щодо виконання справи.

Баштанський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) у місячний строк з часу повідомлення його про одержане судом клопотання заперечень не подано.

Відповідно до частини 2 статті 473 ЦПК України після подання заінтересованою особою заперечень у письмовій формі або у разі її відмови від подання заперечень, а також якщо у місячний строк з часу повідомлення заінтересованої особи про одержане судом клопотання заперечення не подано, суддя постановляє ухвалу, в якій визначає дату, час і місце судового розгляду клопотання, про що заінтересовані особи повідомляються письмово не пізніше ніж за десять днів до його розгляду.

Враховуючи викладене, вважаю за необхідне призначити клопотання ОСОБА_1 до судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 473 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Призначити судовий розгляд клопотання ОСОБА_1 про визнання та виконання рішення іноземного суду, яке не підлягає примусовому виконанню на 11 червня 2024 року о 16-00 годині, в приміщенні Жовтневого районного суду Миколаївської області.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Полішко

СудЖовтневий районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118948035
СудочинствоЦивільне
КатегоріяВиконання судових доручень іноземних судів

Судовий реєстр по справі —477/558/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні