Ухвала
від 10.05.2024 по справі 2-а-8190/11
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-а-8190/11 Провадження № 6-а/358/45/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про заміну сторони виконавчого провадження

10 травня 2024 року м. Богуслав

Богуславський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Тітова М.Б.

за участю:

секретаря судового засідання Зеленько О.Д.,

розглянувши в відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Богуславі, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу відповідно до положень ч. 4 ст. 229 КАС України, заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Відділ примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Київській області, Головне управління Пенсійного фонду України Київської області, про заміну сторони виконавчого провадження його правонаступником, -

В С Т А Н О В И В:

Заявник ОСОБА_1 звернувшись до суду з даною заявою, просить суд замінити сторону виконавчого провадження у справі № 2-а-8190/11, а саме замінити стягувача ОСОБА_2 , на неї (заявника), як правонаступника спадкоємця за заповітом посилаючись на те, що постановою Богуславського районного суду Київської області від 27 квітня 2012 року було частково задоволено позов ОСОБА_2 до управління Пенсійного фонду України у Богуславському районі Київської області про визнання неправомірними дій відповідача та про зобов`язання провести перерахунок та виплату щомісячної доплати до пенсії за проживання в зоні посиленого радіоекологічного контролю, додаткової пенсії за шкоду заподіяну здоров`ю, як особі віднесеній до категорії 4 відповідно до вимог ст.ст. 39, 51 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Заявник зазначає, що ОСОБА_2 померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , і вона (заявник) успадкувала недоотриману суму нарахувань по рішенню суду, що підтверджується копією свідоцтва про право на спадщину за заповітом.

Посилаючись на положення ст. 379 КАС України заявник просить задовольнити його вимоги.

Представник заявника ОСОБА_1 адвокат Чайка Ольга Вікторівна в поданій заяві просить розглянути справу без її участі та без участі заявника.

Заінтересована особа: Головне управління Пенсійного фонду України Київської області свого представника в судове засідання не направив.

Заінтересована особа: Відділ примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Київській області свого представника в судове засідання не направив.

З наведених підстав, суд визнав можливим розглянути заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження у відсутності сторін на підставі наявних у справі доказів.

Постановою Богуславського районного суду Київської області від 27 квітня 2012 року у справі № 2-а-8190/11 було частково задоволено позов ОСОБА_2 до управління Пенсійного фонду України у Богуславському районі Київської області про визнання неправомірними дій та зобов`язано провести перерахунок та виплату ОСОБА_2 щомісячної доплати до пенсії за проживання на території радіоактивного забруднення у зоні посиленого радіоекологічного контролю у розмірі однієї мінімальної заробітної плати, щомісячної додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров`ю, особам віднесеним до категорії 4, у розмірі 15% мінімальної пенсії за віком, у відповідності до ст.ст. 39, 51 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», за період 11.06.2010 року по 23.07.2011 відповідно до вимог ст. 39 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, враховуючи фактично виплачені кошти та зміни діючого законодавства щодо встановлення нових розмірів мінімальної заробітної плати за цей період та нових розмірів прожиткових мінімумів для непрацездатних громадян встановлених Законом України Про Державний бюджет України на відповідний рік за цей період.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 25 липня 2013 року, постанову Богуславського районного суду Київської області від 27 квітня 2012 року залишено без змін.

Постанова Богуславського районного суду Київської області від 27 квітня 2012 року та ухвала Київського апеляційного адміністративного суду від 25 липня 2013 року набрали законної сили 25 липня 2013 року, і відповідно до статті 372 КАС України підлягають виконанню.

На виконання вказаного рішення суду відповідач нарахував ОСОБА_2 грошові кошти, що підтверджується копією свідоцтва про право на спадщину за заповітом, виданого 23.03.2018 приватним нотаріусом Богуславського районного нотаріального округу Київської області Білик М.В.

ОСОБА_2 померла ІНФОРМАЦІЯ_1 у віці 87 років в с. Щербашенці Богуславського району Київської області, що підтверджується копією свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 , виданого 02 серпня 2017 року виконавчим комітетом Щербашенецької сільської ради Богуславського району Київської області, актовий запис № 10.

Відповідно до ст. 1227 ЦК України, суми заробітної плати, пенсії, стипендії, аліментів, допомог у зв`язку з тимчасовою непрацездатністю, відшкодувань у зв`язку з каліцтвом або іншим ушкодженням здоров`я, інших соціальних виплат, які належали спадкодавцеві, але не були ним одержані за життя, передаються членам його сім`ї, а у разі їх відсутності - входять до складу спадщини.

ОСОБА_1 , як спадкоємець за заповітом після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , успадкувала недоотриману суму нарахувань по рішенню суду, що підтверджується копією свідоцтва про право на спадщину за заповітом, виданим 23 березня 2018 року та зареєстрованим в реєстрі за № 97 приватним нотаріусом Богуславського районного нотаріального округу Київської області Білик М.В.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно ч. 4 ст. 379 КАС України, положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження» сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ. Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов`язок щодо виконання рішення.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником.

Підставою для заміни сторони виконавчого провадження, тобто процесуального правонаступництва, є наступництво у матеріальних правовідносинах, у наслідок якого відбувається вибуття сторони зі спірних або встановлених судом правовідносин і перехід до іншої особи прав і обов`язків вибулої сторони в цих правовідносинах.

Оскільки заява ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження обґрунтована на вимогах закону та підтверджена доказами, то вона підлягає задоволенню.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. 379 КАС України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому провадженні по виконанню постанови Богуславського районного суду Київської області від 27 квітня 2012 року в справі № 2-а-8190/11 за позовом ОСОБА_2 до управління Пенсійного фонду України у Богуславському районі Київської області про визнання неправомірними дій відповідача та про зобов`язання провести перерахунок та виплату щомісячної доплати до пенсії за проживання в зоні посиленого радіоекологічного контролю, додаткової пенсії за шкоду заподіяну здоров`ю, як особі віднесеній до категорії 4 відповідно до вимог ст.ст. 39, 51 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» із ОСОБА_2 на ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП: НОМЕР_2 , яка згідно свідоцтва про право на спадщину за заповітом, виданим 23 березня 2018 року та зареєстрованим в реєстрі за № 97 приватним нотаріусом Богуславського районного нотаріального округу Київської області Білик М.В., успадкувала недоотриману суму нарахувань по постанові суду, що належала спадкодавцю.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Головуючий: суддя М. Б. Тітов

СудБогуславський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення10.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118950799
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяЗаява про заміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —2-а-8190/11

Ухвала від 10.05.2024

Адміністративне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 17.04.2024

Адміністративне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 15.12.2023

Адміністративне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Власова Б. В.

Ухвала від 06.12.2023

Адміністративне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Власова Б. В.

Ухвала від 30.09.2011

Адміністративне

Іванківський районний суд Київської області

Слободян Н. П.

Ухвала від 30.09.2011

Адміністративне

Іванківський районний суд Київської області

Слободян Н. П.

Ухвала від 21.08.2019

Адміністративне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Гамула Б. С.

Ухвала від 17.11.2011

Адміністративне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко З.С.

Ухвала від 09.08.2011

Адміністративне

Краснолиманський міський суд Донецької області

Ткачов О. М.

Ухвала від 27.05.2011

Адміністративне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Спінчевська Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні