Ухвала
від 08.05.2024 по справі 757/31806/18-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/31806/18-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 травня 2024 року Печерський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді Ільєвої Т.Г.,

при секретарі Ємець Д.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні питання щодо залучення до участі у справі третіх осіб у справі №757/48940/23-ц за позовом Печерської районної в місті Києві державної адміністрації до ОСОБА_1 , треті особи: Комунальне підприємство «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва», Департамент комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради, Громадська організація «Всеукраїнське об`єднання «Автомайдан», Державне підприємство «Сетам», про витребування майна з чужого володіння, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні судді Печерського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом Печерської районної в місті Києві державної адміністрації до ОСОБА_1 , треті особи: Комунальне підприємство «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва», Департамент комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради, Громадська організація «Всеукраїнське об`єднання «Автомайдан», Державне підприємство «Сетам», про витребування майна з чужого володіння.

Вбачається, що в рамках даної справи до суду надійшло клопотання представника відповідача про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - ОСОБА_2 .

В обґрунтування даного клопотання представник відповідача зазначив, що позивач просить суд витребувати нежитлові приміщення з АДРЕСА_3 , з володіння громадянки ОСОБА_1 .

Разом з цим, до ОСОБА_1 спірними приміщеннями володіла її донька ОСОБА_2 , яка придбала за реальні кошти 2 470 000,00 грн. спірні приміщення на електронних торгах з реалізації арештованого майна боржника (СЕТАМ).

Відтак, ОСОБА_2 була власником спірних приміщень до ОСОБА_1 та придбала їх за реальні грошові кошти в сумі 2 470 000,00 грн за результатами проведення ДП «СЕТАМ» електронних торгів в 2018 році, що виступають предметом позову, а відтак вказане свідчить про те, що рішення у даній справі вплине на права та обов`язки ОСОБА_2 , як колишнього власника спірних приміщень, та особи, яка безпосередньо може надати пояснення щодо обставин набуття відповідачем спірних приміщень як добросовісного набувача, передісторії набуття нею права власності на спірні приміщення, а тому ОСОБА_2 , а тому представник просить суд залучити останню до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача.

Окрім цього, представником позивача було подано клопотання про залучення третьої особи на стороні позивача - Київську міську раду, адреса: 01044, м. Київ, вул. Хрещатик, 36.

Так, в обґрунтування клопотання зазначено, що первісним власником спірного майна є територіальна громада міста Києва в особі Київської міської ради, майно передано до сфери управління Печерської районної в місті Києві державної адміністрації та передане на балансі Комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району м. Києва».

Представником позивача в підготовче судове засідання було подано заяву про розгляд даного питання без фіксування технічними засобами, підтримав заявлене ним клопотання та не заперечував щодо задоволення клопотання представника відповідача.

Представником відповідача в підготовче судове засідання було подано заяву про розгляд даного питання без фіксування технічними засобами, підтримав заявлене ним клопотання та не заперечував щодо задоволення клопотання представника позивача.

Представником Департаменту комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради в підготовче судове засідання було подано заяву про розгляд даного питання без фіксування технічними засобами, щодо задоволення клопотання послався на розсуд суду.

Інші учасники справи не з`явились, про час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином.

Так, згідно ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Аналіз вказаних приписів процесуального закону дає підстави стверджувати, що заява про залучення до участі у справі в якості третьої особи, має бути обґрунтована з наданням суду відповідних доказів того, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки особи, яка звертається з відповідною заявою.

Враховуючи наведене та дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про задоволення клопотання представника позивача та представника відповідача, та залучення до справи в якості третіх осіб на стороні позивача та відповідача, оскільки рішення у справі може вплинути на права та обов`язки особи.

На підставі викладеного та керуючись ст. 53, 197 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити.

Залучити до участі у справі №757/48940/23-ц за позовом Печерської районної в місті Києві державної адміністрації до ОСОБА_1 , треті особи: Комунальне підприємство «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва», Департамент комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради, Громадська організація «Всеукраїнське об`єднання «Автомайдан», Державне підприємство «Сетам», про витребування майна з чужого володіння, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача - Київську міську раду, адреса: 01044, м. Київ, вул. Хрещатик, 36.

Залучити до участі у справі №757/48940/23-ц за позовом Печерської районної в місті Києві державної адміністрації до ОСОБА_1 , треті особи: Комунальне підприємство «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва», Департамент комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради, Громадська організація «Всеукраїнське об`єднання «Автомайдан», Державне підприємство «Сетам», про витребування майна з чужого володіння, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 , паспорт НОМЕР_2 , виданий Печерським РУ ГУ МВС України в м. Києві, 02.10.2003 року, адреса реєстрації місця проживання: АДРЕСА_2 , контактний тел. НОМЕР_3 ).

Роз`яснити третій особі, що подання заяв по суті справи (пояснення щодо позову або відзиву) є їх правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення копії даної ухвали у справі направити товариству копію позовної заяви з додатками, докази такого направлення надати суду.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Тетяна ІЛЬЄВА

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено14.05.2024
Номер документу118953594
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі)

Судовий реєстр по справі —757/31806/18-ц

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Постанова від 09.08.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 28.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 04.05.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 23.12.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Андрієнко Антоніна Миколаївна

Ухвала від 09.12.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Андрієнко Антоніна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні