Ухвала
від 13.05.2024 по справі 585/1846/24
РОМЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 585/1846/24

Номер провадження 2/585/618/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

13 травня 2024 року м.Ромни

Суддя Роменськогоміськрайонного судуСумської областіГ.О.Цвєлодуб,розглянувши позовнузаяву ТОВ «ФК «Брайт-К» до ОСОБА_1 , третя особа: АТ «Креді Агріколь Банк» про стягнення заборгованості за кредитним договором, -

в с т а н о в и в:

19 квітня 2024 року до Роменського міськрайонного суду Сумської області через підсистему «Електронний суд» було подано позовну заяву ТОВ «ФК «Брайт-К» до ОСОБА_1 , третя особа: АТ «Креді Агріколь Банк» про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Ухвалою суду від 29 квітня 2024 року вказаний позов було залишено без руху.

10 травня 2024 року від представника позивача до суду надійшла заява про усунення недоліків.

Враховуючи усунення недоліків, позовна заява відповідає вимогам ст. ст.175,177 ЦПК України. Підстав, передбачених ст. ст.185,186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі, судом не вбачається.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 ЦПК Україницивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного); окремого провадження.

Ця справа відповідає ознакам малозначної справи, наведеним уст. 19 ЦПК України.

Відповідно до ч.2 ст.274 ЦПК «У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті». Дана категорія справ не входить до списку ч. 4 цієї статті.

Згідно з приписами ч. 5ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі викладеного суд приходить до висновку, що дана позовна заява підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187-192, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в:

Прийнятидорозгляду тавідкрити провадженняу справіза позовноюзаявою ТОВ «ФК «Брайт-К» до ОСОБА_1 , третя особа: АТ «Креді Агріколь Банк» про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення (виклику) сторін.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 10 червня 2024 року, за адресою: м. Ромни Сумської області, вулиця Соборна, 12.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, відповідачу - копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити відповідачу право у строк протягом 5 днівз дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Роз`яснити відповідачу право подати відзив на позов з доказами на підтвердження обставин на яких він ґрунтується, в строк не пізніше 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву разом з документами та документів, що підтверджують його надіслання (надання) іншим учасникам, до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити позивачу про право подати відповідь на відзив щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, в строк не пізніше 5 днів з дня отримання такого відзиву.

Роз`яснити відповідачу право подати заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення, в строк не пізніше 5 днів з дня отримання відповіді на відзив.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за адресою: court.gov.ua/sud1815/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ РОМЕНСЬКОГО

МІСЬКРАЙОННОГО СУДУ Г.О.ЦВЄЛОДУБ

СудРоменський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення13.05.2024
Оприлюднено14.05.2024
Номер документу118965842
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу, з них

Судовий реєстр по справі —585/1846/24

Рішення від 10.07.2024

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Цвєлодуб Г. О.

Рішення від 10.07.2024

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Цвєлодуб Г. О.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Цвєлодуб Г. О.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Цвєлодуб Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні