Ухвала
від 10.05.2024 по справі 208/6598/23
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/6598/23

№ провадження 2/208/215/24

УХВАЛА

Іменем України

10 травня 2024 р. м. Кам`янське

Заводський районний суд міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області в складі:

Головуючого, судді - Івченко Т.П.

За участю: секретаря судового засідання Шостак А.В.,

прокурора Кам`янськоїокружної прокуратури Дніпропетровської області Єрзаулова С.С.,

відповідача ОСОБА_1 ,

представника відповідачів адвоката Редько С.М.,

представника Комунального некомерційного підприємства Кам`янської міської ради «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» - Крившич О.М.,

розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання адвоката Редько С.М., який діє в інтересах відповідача ОСОБА_1 , «про розгляд справи за правилами загального позовного провадження» у цивільній справі за позовом керівника Кам`янської окружної прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Національної служби здоров`я України до ОСОБА_1 , третя особа на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство Кам`янської міської ради «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» «про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням»,-

встановив:

В провадженні Заводського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області знаходиться цивільна справа за позовом керівника Кам`янської окружної прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Національної служби здоров`я України до ОСОБА_1 , третя особа на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство Кам`янської міської ради «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» «про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням». Згідно змісту позовних вимог, просить:

-стягнути з ОСОБА_1 , паспорт серія НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , на користь держави в особі позивача Національної служби здоров`я України (код ЄДРПОУ 42032422, проспект Степана Бандери, 19, м. Київ, 04073)кошти, витрачені на лікування потерпілого в сумі 97159,87 грн., які зарахувати до Державного бюджету України.

27 липня 2023 року ухвалою Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області відкрито справу в порядку спрощеного позовного провадження (Т.1 а.с. 111-112).

Заочним рішенням судді Заводського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 04 жовтня 2023 року позовні вимоги задоволені в повному обсязі (Т.1 а.с. 168-172).

28 листопада 2023 року відповідач ОСОБА_1 подав заяву про перегляд заочного рішення (Т.1 а.с. 180-181).

Ухвалою судді Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 13 лютого 2024 року заочне рішення Заводського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 04.10.2023 року у справі № 208/6598/23 № провадження 2/208/1047/23 за позовом керівника Кам`янської окружної прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Національної служби здоров`я України до ОСОБА_1 , третя особа на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство Кам`янської міської ради «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» «про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням» скасувано та призначено справу до розгляду в порядку спрощеного провадження (Т.2 а.с. 5).

До судового засідання, призначеного на 10 травня 2024 року, адвокат Редько С.М. подав клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Згідно до заявлених вимог просить:

-здійснити перехід з розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін цивільної справи № 208/6598/23 за позовною заявою керівника Кам`янської окружної прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Національної служби здоров`я України до ОСОБА_2 , третя особа на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство Кам`янської міської ради «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» «про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням» - в розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну судового засідання для розгляду справи по суті підготовчим судовим засіданням.

У судовому засіданні адвокат Редько С.М. підтримав клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, пояснив, що частина коштів фінансування здійснювалась за рахунок Кам`янської міської ради, виникла необхідність з`ясування всіх обставин та залучення третіх осіб, просить поновити строк для подачі даного клопотання та врахувати складність справи.

Відповідач ОСОБА_1 погодився з адвокатом та підтримав зазначене клопотання.

Прокурор Кам`янськоїокружної прокуратури Дніпропетровської області Єрзаулов С.С. зазначив, що наявні підстави для задоволення клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, вказав, що під час розгляду справи, представник третьої особи повідомив обставини, які не були відомі під час складання позовної заяви, просить поновити строк для подачі даного клопотання.

Представник третьої особа, Комунального некомерційного підприємства Кам`янської міської ради «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» - Крившич О.М., підтримала позицію прокурора .

Відповідно до ст.2 ЦПК України завданнями цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватись завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі. Як слідує зі ст.13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. На виконання завдань цивільного судочинства позивач та відповідно представник позивача мають належним чином використовувати свої процесуальні права з урахуванням завдань цивільного судочинства, а саме своєчасність розгляду цивільних справ.

Відповідно до ст.43 ЦПК України учасники справи, у тому числі, мають право подавати докази, заяви клопотання, надавати пояснення суду та інше.

Вирішуючи питання можливості переведення розгляду справи зі спрощеного провадження в загальне, суд виходить з такого.

Відповідно до ч.1 ст.277 ЦПК України, питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Приймаючи рішення про прийняття позовної заяви і відкриття провадження у справі, суддею враховані вимогист.. 274 ЦПК України, що відображено за її змістом, та визначено порядок судового розгляду як спрощене позовне провадження.

Відповідно до вимог ч.ч.4,5 ст.277 ЦПК України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про:

1) залишення заяви відповідача без задоволення;

2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Враховуючи заперечення сторони відповідача щодо розгляду справи в порядку спрощеного провадження, необхідність з`ясування всіх обставин справи, залучення третіх осіб, складність справи, а також позицію представника позивача та третьої особи, які не заперечували щодо такого розгляду, суд дійшов висновку про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається. (ч.6 ст.277 ЦПК України).

Враховуючи вищенаведене, суд вважає, що клопотання адвоката Редько С.М. слід задовольнити і цивільну справу необхідно розглядати за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого засідання.,-

Керуючись ст.ст.3,19,258-260,274-277 ЦПК України,

постановив:

Поновити строк для подачі клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Клопотання адвоката Редько С.М., який діє в інтересах відповідача ОСОБА_1 , «про розгляд справи за правилами загального позовного провадження» у цивільній справі за позовом керівника Кам`янськоїокружної прокуратуриДніпропетровської областів інтересахдержави вособі Національноїслужби здоров`яУкраїни до ОСОБА_1 ,третя особана стороніпозивача:Комунальне некомерційнепідприємство Кам`янськоїміської ради«Міська лікарняшвидкої медичноїдопомоги» «провідшкодування шкоди,завданої кримінальнимправопорушенням» - задовольнити.

Здійснювати розгляд справи за позовом керівника Кам`янськоїокружної прокуратуриДніпропетровської областів інтересахдержави вособі Національноїслужби здоров`яУкраїни до ОСОБА_1 ,третя особана стороніпозивача:Комунальне некомерційнепідприємство Кам`янськоїміської ради«Міська лікарняшвидкої медичноїдопомоги» «провідшкодування шкоди,завданої кримінальнимправопорушенням» - за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 11 червня 2024 року о 13.00 годині, яке відбудеться у приміщенні Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області (область Дніпропетровська, місто Кам`янське, вулиця Ігнатія Ясюковича, будинок№5, кабінет№15).

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://zv.dp.court.gov.ua .

Суддя Івченко Т. П.

СудЗаводський районний суд м.Дніпродзержинська 
Дата ухвалення рішення10.05.2024
Оприлюднено14.05.2024
Номер документу118968602
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них фізичній особі, яка потерпіла від кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —208/6598/23

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Рішення від 04.10.2023

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 27.07.2023

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні