Ухвала
від 13.05.2024 по справі 905/347/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

13.05.2024 м. ДніпроСправа № 905/347/24

За позовом Публічного акціонерного товариства "Донбасенерго" (84306, Донецька область, Краматорський район, м. Краматорськ, вул. Тихого Олекси, буд. 6, ідентифікаційний код 23343582)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Армада ЛТД" (52001, Дніпропетровська область, Дніпровський район, м. Підгородне, автодорога Знам`янка-Луганськ-Ізварино 227км + 580 м територія Підгородненської міської ради, ідентифікаційний код 35268360)

про внесення зміни до договору фінансового лізингу

Суддя Бондарєв Е.М.

Без повідомлення учасників справи.

СУТЬ СПОРУ:

За допомогою системи "Електронний суд" Публічне акціонерне товариство "Донбасенерго" звернулось до Господарського суду Донецької області з позовом №б/н від 06.03.2024 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Армада ЛТД" про внесення зміни до договору фінансового лізингу №6АР-20 від 15.12.2020 виклавши Графік внесення лізингових платежів (Додаток № 2 до договору) у редакції, викладеній у додатку №16 до позовної заяви.

В обґрунтування заявлених вимог позивач посилається на істотну зміну обставин, пов`язану з початком збройної агресії рф проти України, що унеможливило використання предмету лізингу за його призначенням, у зв`язку з чим виникла необхідність у внесені змін до договору фінансового лізингу №6АР-20 від 15.12.2020, шляхом викладення графіку внесення лізингових платежів у запропонованій позивачем редакції.

Ухвалою Господарського суду Донецької області №905/347/24 від 11.03.2024 позовну заяву Публічного акціонерного товариства "Донбасенерго" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельний дім "Армада ЛТД" про внесення змін до договору разом з доданими до неї документами передано за територіальною юрисдикцією (підсудністю) на розгляд Господарського суду Дніпропетровської області.

Господарським судом Донецької області встановлено, що в умовах виконання відповідачем обов`язку з передачі предмета лізингу та визначення в договорі, що усі платежі здійснюються позивачем шляхом перерахування грошових коштів на рахунок відповідача, сторони фактично визначили у договорі, що місцем виконання грошового зобов`язання є місцезнаходження відповідача, що цілком відповідає положенням ст.532 ЦК України, будь-яких особливостей щодо виконання зобов`язань за договором, з урахуванням яких виконання грошових зобов`язань, можливе лише у певному місці договором не передбачено. Місцезнаходженням відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельний дім "Армада ЛТД", згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, є: 52001 Дніпропетровська область, Дніпровський район, місто Підгородне, автодорога Знам`янка-Луганськ-Ізварино 227 КМ + 580 м територія Підгородненської міської ради. З огляду на зазначене, місце виконання договору співпадає з місцезнаходженням відповідача, у зв`язку з чим позовна заява не підсудна Господарському суду Донецької області.

Ухвалою суду від 22.04.2024 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 905/347/24, справу вирішено розглядати за правилами загального позовного провадження з повідомленням учасників справи та призначено підготовче засідання на 20.05.2024 об 11:00 год.

На електрону пошту суду 09.05.2024 надійшла заява Публічного акціонерного товариства "Донбасенерго" про участь в судовому засіданні призначеного на 20.05.2024 об 11:00 год. в режимі відеоконфернеції поза межами приміщення суду.

Відповідно до частин першої та другої статті 197 Господарського процесуального кодексу України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

У Господарському суді Дніпропетровської області наявна технічна можливість для проведення судових засідань в режимі відеоконференції з використанням підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Приймаючи до уваги заяву представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та наявну технічну можливість у Господарському суді Дніпропетровської області, суд вважає за можливе задовольнити заяву представника позивача та проводити підготовче засідання, яке призначене на 20.05.2024 об 11:00 год., в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням сервісу підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС (ВКЗ).

З огляду на вищевказане, керуючись ст.ст. 197, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Заяву Публічного акціонерного товариства "Донбасенерго"про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

2. Провести підготовче засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в системі відеоконференцзв`язку ЄСІТС (ВКЗ) відбудеться 20.05.2024 об 10:00 год. у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в кабінеті №1-104 за адресою: м. Дніпро, вул. В.Винниченка, 1.

Участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції можлива за умови використання комп`ютерної техніки або смартфону, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення (з доступом в мережу Інтернет).

Роз`яснити учаснику відеоконференції, що для участі в підготовчому засіданні йому необхідно:

зайти та авторизуватись в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до початку судового засідання;

активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку;

очікувати запрошення секретаря до участі у судовому засіданні.

На початку судового засідання учасник, що бере участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, за потреби, на вимогу судді повинен показати оригінал паспорту або іншого документу, що посвідчує його особу, на сторінці з фотографією в камеру та оригінали документів, які підтверджують його повноваження на представництво.

Попередити сторін, що відповідно до частини 5 статті 197 ГПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 13.05.2024 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Е.М. Бондарєв

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення13.05.2024
Оприлюднено15.05.2024
Номер документу118980526
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Зміна договорів (правочинів) лізингу

Судовий реєстр по справі —905/347/24

Ухвала від 13.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 11.03.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Демідова Поліна Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні