Ухвала
від 13.05.2024 по справі 19/906/68/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

майдан Путятинський, 3/65, м. Житомир, 10002, тел. (0412) 48 16 20,

e-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, web: https://zt.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ 03499916

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"13" травня 2024 р. м. Житомир Справа № 19/906/68/13-г (906/416/24)

Господарський суд Житомирської області у складі судді Костриці О.О., перевіривши матеріали позовної заяви ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Фактор Капітал" арбітражного керуючого Гусара Івана Олексійовича до фізичної особи громадянина ОСОБА_1 про покладання субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями боржника та стягнення 1 005 052 870,07 грн у межах справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Фактор Капітал",-

ВСТАНОВИВ:

у провадженні Господарського суду Житомирської області знаходиться справа №19/906/68/13-г про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Фактор Капітал" (далі - ТОВ "Фактор Капітал", боржник, банкрут).

15.04.2024 поштовою кореспонденцією до господарського суду надійшла позовна заява ліквідатора ТОВ "Фактор Капітал" арбітражного керуючого Гусара Івана Олексійовича(далі - Гусар І.О., позивач)до фізичної особи громадянина Грузії ОСОБА_2 про покладання субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями боржника та стягнення 1005052870,07 грн.

Ухвалою господарського суду від 18.04.2024 позовну заяву ліквідатора ТОВ "Фактор Капітал" арбітражного керуючого Гусара І.О. до фізичної особи громадянина ОСОБА_1 про покладання субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями боржника та стягнення 1005052870,07 грн залишено без руху; зобов`язано позивача протягом 10 днів з дня вручення даної ухвали господарського суду про залишення позовної заяви без руху надіслати господарському суду: докази на підтвердження викладених у позовній заяві обставин; докази направлення позовної заяви кредиторам боржника.

01.05.2024 поштовою кореспонденцією до господарського суду надійшла заява ліквідатора ТОВ "Фактор Капітал" арбітражного керуючого Гусара І.О. від 25.04.2024 про усунення недоліків з додатками. Згідно відмітки на поштовому конверті вказану заяву надіслано до суду 25.04.2024.

Враховуючи усунення позивачем недоліків, які стали підставою для залишення позовної заяви без руху, суд дійшов висновку, що позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтею 162 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України). Підстави для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені ГПК України, відсутні.

Відповідно до частини 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, ГПК України, іншими законами України. Застосування положень ГПК України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Згідно з пунктом 8 частини 1 статті 20 ГПК України господарські суди розглядають справи у спорах, що виникають у зв`язку із здійсненням господарської діяльності (крім справ, передбачених частиною другою цієї статті), та інші справи у визначених законом випадках, зокрема: справи про банкрутство та справи у спорах з майновими вимогами до боржника, стосовно якого відкрито провадження у справі про банкрутство, у тому числі справи у спорах про визнання недійсними будь-яких правочинів (договорів), укладених боржником; стягнення заробітної плати; поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника, за винятком спорів про визначення та сплату (стягнення) грошових зобов`язань (податкового боргу), визначених відповідно до Податкового кодексу України, а також спорів про визнання недійсними правочинів за позовом контролюючого органу на виконання його повноважень, визначених Податковим кодексом України.

Відповідно до абзаців 1-3 частини 2 статті 7 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство (неплатоспроможність), в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про відшкодування шкоди та/або збитків, завданих боржнику; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника. Склад учасників розгляду спору визначається відповідно до Господарського процесуального кодексу України. Господарський суд розглядає спори, стороною в яких є боржник, за правилами, визначеними ГПК України. За результатами розгляду спору суд ухвалює рішення.

Відповідно до частини 2 статті 61 Кодексу України з процедур банкрутства під час здійснення своїх повноважень ліквідатор, кредитор має право заявити вимоги до третіх осіб, які відповідно до законодавства несуть субсидіарну відповідальність за зобов`язаннями боржника у зв`язку з доведенням його до банкрутства. Розмір зазначених вимог визначається з різниці між сумою вимог кредиторів і ліквідаційною масою

Отже, за умови відкриття провадження у справі про банкрутство боржника, особливістю вирішення таких спорів є те, що вони розглядаються та вирішуються господарським судом без порушення нових справ, що узгоджується із загальною спрямованістю Кодексу України з процедур банкрутства, який передбачає концентрацію всіх спорів у межах справи про банкрутство задля судового контролю у межах цього провадження за діяльністю боржника, залучення всього майна боржника до ліквідаційної маси та проведення інших заходів, метою яких є повне або часткове задоволення вимог кредиторів.

Згідно з абзацами 4 - 5 частини 2 статті 7 Кодексу України з процедур банкрутства заяви (позовні заяви) учасників провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) або інших осіб у спорах, стороною в яких є боржник, розглядаються в межах справи про банкрутство (неплатоспроможність) за правилами спрощеного позовного провадження. Позивач має право в позовній заяві заявити мотивоване клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Якщо суд за результатами розгляду клопотання позивача дійде висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження, він зазначає про це в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до частини 5 статті 252 ГПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше.

В свою чергу, відповідно до абзацу 1 частини 3 статті 12 ГПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Частиною 5 статті 12 ГПК України визначено, що, для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У той же час, абзацом 2 частини 3 статті 12 ГПК України передбачено, що загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до частини 6 статті 250 ГПК України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Відповідно до частини 1 статті 1 ГПК України завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Відповідно до статті 15 ГПК України суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання господарського судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Здійснивши аналіз предмету та підстав позову, обраний позивачем спосіб захисту, ціну позову, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін та інших учасників справи, значення для суспільного інтересу, суд дійшов висновку, що даний спір необхідно розглядати за правилами загального позовного провадження.

Судом встановлено, що відповідачем є фізична особа громадянин Грузії Джанджгава Автанділ. Адресою відповідача є АДРЕСА_1 .

Відповідно до пункту 11 частини 1 статті 76 Закону України "Про міжнародне приватне право" суди розглядають будь-які справи з іноземним елементом у випадках, серед іншого, якщо у справі про банкрутство боржник має місце основних інтересів або основної підприємницької діяльності на території України.

Згідно зі статтею 365 Господарського процесуального кодексу України іноземні особи мають такі самі процесуальні права та обов`язки, що і громадяни України та юридичні особи, створені за законодавством України, крім винятків, встановлених законом або міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України.

Відповідно до статті 366 Господарського процесуального кодексу України підсудність справ за участю іноземних осіб визначається цим Кодексом, законом або міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України.

Отже, позовна заява ліквідатора ТОВ "Фактор Капітал" арбітражного керуючого Гусара І.О. до фізичної особи громадянина ОСОБА_1 про покладання субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями боржника та стягнення 1 005 052 870,07 грн підлягає розгляду Господарським судом Житомирської області.

Зважаючи на викладене в сукупності, позовну заяву ліквідатора ТОВ "Фактор Капітал" арбітражного керуючого Гусара І.О. до фізичної особи громадянина ОСОБА_1 про покладання субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями боржника та стягнення 1 005 052 870,07 грн слід прийняти до розгляду та відкрити провадження щодо її розгляду в порядку загального позовного провадження у межах справи №19/906/68/13-Г про банкрутство ТОВ "Фактор Капітал".

Частиною 4 статті 74 ГПК України унормовано, що суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

У Рекомендаціях R (84) 5 Комітету міністрів Ради Європи державам-членам стосовно принципів судочинства, що направлені на удосконалення судової системи, наголошується на тому, що суд повинен, принаймні в ході попереднього засідання, а якщо можливо, і протягом всього розгляду, відігравати активну роль у забезпеченні швидкого судового розгляду, поважаючи при цьому права сторін, в тому числі і їх право на неупередженість.

Враховуючи приписи статті 74 ГПК України, а саме право суду самостійно витребувати докази у разі наявності сумнівів щодо добросовісного здійснення учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, господарський суд вважає за необхідне витребувати від Житомирської районної державної адміністрації належним чином засвідчені копії матеріалів реєстраційної справи ТОВ "Фактор Капітал" (12301, Житомирська область, смт. Черняхів, вул. Куйбишева, 77, ідентифікаційний код 31871186).

Статтею 367 ГПК України визначено, що у разі якщо в процесі розгляду справи господарському суду необхідно вручити документи, отримати докази, провести окремі процесуальні дії на території іншої держави, господарський суд може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави (далі - іноземний суд) у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України. Судове доручення надсилається у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України, а якщо міжнародний договір не укладено - Міністерству юстиції України, яке надсилає доручення Міністерству закордонних справ України для передачі дипломатичними каналами.

Оскільки відповідачем у справі є фізична особа громадянин Грузії, до правовідносин щодо повідомлення іноземної сторони про розгляд справи, необхідно застосовувати положення Гаазької Конвенції про вручення за кордоном судових або позасудових документів у цивільних або комерційних справах від 15.11.1965 (далі - Конвенція), учасниками якої є Україна та Республіка Грузія.

Разом з тим, статтею 11 Конвенції передбачено, що ця Конвенція не забороняє двом чи більше договірним державам домовлятися про встановлення з метою вручення судових документів інших шляхів передачі, ніж ті, які передбачені в попередніх статтях, і, зокрема, безпосередніх зносин між їх відповідними органами.

Порядок вручення судових та позасудових документів на території Грузії регулюється договором між Україною та Республікою Грузія про правову допомогу та правові відносини у цивільних та кримінальних справах від 09.01.1995 (ратифікований Верховною Радою України 22.11.1995) (далі - Договір).

Відповідно до статті 2 Договору установи юстиції договірних сторін надають взаємно правову допомогу у цивільних та кримінальних справах відповідно до положень даного договору. Установи юстиції здійснюють правову допомогу й іншим установам, до компетенції яких відносяться справи, вказані у пункті 1 цієї статті. Інші установи, до компетенції яких відносяться справи, вказані у пункті 1 цієї статті, надсилають прохання про правову допомогу через установи юстиції.

Статтею 3 Договору визначено, що правова допомога охоплює виконання процесуальних дій, що передбачені законодавством запитуючої договірної сторони, зокрема, допит сторін, обвинувачених та підсудних, потерпілих, свідків, експертів, проведення експертиз, судового огляду, передачу речових доказів, порушення кримінального переслідування та видачу осіб, які скоїли злочини, визнання та виконання судових рішень у цивільних справах, вручення та пересилання документів, надання на прохання другої договірної сторони відомостей про судимість обвинувачених.

Відповідно до статті 5 Договору прохання про здійснення правової допомоги та додатки до них складаються мовою запитуючої договірної сторони, до них також додаються завірені копії перекладу на мову другої договірної сторони або російську мову. Переклад засвідчується офіційним перекладачем або нотаріусом, або посадовою особою запитуючої установи, або дипломатичним представництвом чи консульською установою запитуючої договірної сторони.

Згідно зі статтею 6 Договору документи, що надсилаються установами юстиції та іншими установами в порядку надання правової допомоги, повинні бути засвідчені підписом компетентної особи та скріплені гербовою печаткою запитуючої установи.

Відповідно до статті 7 Договору у дорученні про надання правової допомоги повинно бути вказано: 1) найменування запитуючої установи; 2) найменування запитуваної установи; 3) найменування справи, по якій запитується правова допомога; 4) імена та прізвища сторін, обвинувачених, підсудних або засуджених, їх громадянство, заняття та постійне місце проживання або місцеперебування, а відносно юридичних осіб - їх найменування та місцезнаходження; 5) прізвища та адреси їх уповноважених; 6) зміст доручення, а в кримінальних справах також опис фактичних обставин скоєного злочину та його юридична кваліфікація за Кримінальним кодексом запитуючої договірної сторони.

Статтею 8 Договору визначено, що при виконанні доручення про надання правової допомоги установа юстиції, до якої звернене доручення, застосовує законодавство своєї держави. Однак, на прохання установи, від якої виходить доручення, вона може застосовувати процесуальні норми договірної сторони, від якої виходить доручення, оскільки вони не суперечать законодавству її держави. Якщо установа юстиції, до якої звернене доручення, не компетентна його виконати, вона пересилає доручення компетентній установі юстиції та повідомляє про це установу, від якої виходить доручення. У випадку одержання відповідного клопотання, установа юстиції, до якої звернене доручення, повідомляє установу, від якої виходить доручення, про час та місце виконання доручення. Після виконання доручення установа юстиції, до якої звернене доручення, надсилає документи установі, від якої виходить доручення; у тому випадку, коли правова допомога не могла бути надана, запитувана установа юстиції повертає доручення та повідомляє про обставини, що перешкоджають його виконанню.

Порядок опрацювання доручень про вручення документів, отримання доказів, вчинення інших процесуальних дій, а також клопотань про визнання і виконання судових рішень на виконання чинних міжнародних договорів України з питань надання правової допомоги в цивільних справах визначено Інструкцією про порядок виконання міжнародних договорів з питань надання правової допомоги в цивільних справах щодо вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень, затвердженою наказом Міністерства юстиції України, Державної судової адміністрації України від 27.06.2008 № 1092/5/54 (далі - Інструкція).

Відповідно до пункту 1.6 Інструкції реалізація міжнародних договорів України з питань міжнародної правової допомоги в цивільних справах щодо вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень здійснюється у межах компетенції Міністерством юстиції України безпосередньо та через міжрегіональні управління Міністерства юстиції України (далі - міжрегіональне управління), місцевими судами України (далі - суди України), а у відповідних випадках іншими органами державної влади.

Згідно з пунктами 2.1. Інструкції у разі, якщо при розгляді цивільної справи в суді України виникне необхідність у врученні документів або отриманні доказів, у проведенні окремих процесуальних дій за кордоном, суд України складає доручення про надання правової допомоги за кордоном. Документи, що підлягають врученню згідно з дорученням суду України, складаються мовою запитуваної держави чи іншою мовою, передбаченою міжнародним договором України, або супроводжуються завіреним перекладом на таку мову.

Згідно з абзацами 1-3 пункту 2.3 Інструкції доручення та документи, що до нього додаються, складаються мовою, передбаченою відповідним міжнародним договором України. Якщо доручення чи документи, що до нього додаються, складено українською мовою, слід додавати завірений переклад на мову запитуваної держави або на іншу мову, передбачену міжнародним договором України. Документи, що підлягають врученню згідно з дорученням суду України, складаються мовою запитуваної держави чи іншою мовою, передбаченою міжнародним договором України, або супроводжуються завіреним перекладом на таку мову.

Переклад здійснюється фахівцем, запрошеним до відповідного суду України згідно із статтею 75 Цивільного процесуального кодексу України, або засвідчується уповноваженим перекладачем, або нотаріально (абзац 6 пункту 2.3 Інструкції).

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне зобов`язати позивача в термін до 27.05.2024 через канцелярію Господарського суду Житомирської області надати перекладені грузинською мовою та нотаріально засвідчені три примірники документів, а саме: позовної заяви з додатками; заяви про усунення недоліків з додатками; ухвали Господарського суду Житомирської області від 13.05.2024 у справі № 19/906/68/13-Г (906/416/24); прохання про вручення за кордоном судових або позасудових документів.

Суд України направляє доручення через міжрегіональне управління до Мін`юсту, якщо інше не передбачено міжнародним договором України (пункт 2.5 Інструкції).

При здійсненні правової допомоги установи Договірних Сторін зносяться одна з одною через Міністерство юстиції та Генеральну Прокуратуру України і Міністерство юстиції та Прокуратуру Республіки Грузія, якщо даним Договором не передбачено інше (стаття 4 Договору).

З огляду на викладене вище, з метою належного повідомлення відповідача про дату, час та місце розгляду даної справи, Господарський суд Житомирської області вважає за необхідне звернутись із судовим дорученням до компетентного органу запитуваної Держави - Грузії через Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Київ) з судовим дорученням про вручення судових документів відповідачу - фізичній особі громадянину Грузії Джанджгава Автанділ ( АДРЕСА_1 ).

Згідно з пунктом 4 частини 1 статті 228 ГПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках, зокрема, звернення із судовим дорученням про надання правової допомоги або вручення виклику до суду чи інших документів до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави.

Відповідно до пункту 8 частини 1 статті 229 ГПК України провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених пунктом 4 частини першої статті 228 цього Кодексу - до надходження відповіді від іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави на судове доручення про надання правової допомоги, вручення виклику до суду чи інших документів.

Оскільки суд повинен належним чином повідомити відповідача про дату, час та місце розгляду справи, а також враховуючи положення Договору між Україною і Республікою Грузія та приписи статей 228, 229 ГПК України, з метою забезпечення прав фізичної особи громадянина ОСОБА_1 як відповідача у справі, суд дійшов висновку про необхідність зупинення провадження у справі № 19/906/68/13-Г (906/416/24) до надходження відповіді від компетентного органу запитуваної Держави - Грузії на судове доручення Господарського суду Житомирської області про вручення відповідачу копії позовної заяви з додатками та ухвали про відкриття провадження у даній справі.

Керуючись статтями 1, 12, 15, 20, 74, 174, 176,228, 229, 232-235, 365-367 Господарського процесуального кодексу України, статтею 7 Кодексу України з процедур банкрутства, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Фактор Капітал" арбітражного керуючого Гусара І.О. до фізичної особи громадянина ОСОБА_1 про покладання субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями боржника та стягнення 1 005 052 870,07 грн до розгляду та відкрити провадження щодо її розгляду у межах справи №19/906/68/13-Г про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Фактор Капітал".

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на "12" листопада 2024 р. о 10:00. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Житомирської області за адресою: м. Житомир, майдан Путятинський,3/65 зал судових засідань № 509.

4. Призначити резервні дати підготовчих засідань (в т.ч. у разі якщо виклик (повідомлення) не буде вручено своєчасно відповідачу або засідання не буде проведено з об`єктивних, незалежних від суду, обставин (оголошення повітряної тривоги тощо) на "10" грудня 2024р. о 10:00 та на "24" грудня 2024р. о 10:00.

5. Призначити дату судового засідання для розгляду справи по суті на "24" січня 2025р. о 10:00 год.

6. Витребувати від Житомирської районної державної адміністрації належним чином засвідчені копії матеріалів реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю "Фактор Капітал" (12301, Житомирська область, смт. Черняхів, вул. Куйбишева, 77, ідентифікаційний код 31871186).

Витребувані докази надати до господарського суду в термін до 03.06.2024.

7. Зобов`язати позивача в термін до 27.05.2024 через канцелярію Господарського суду Житомирської області надати перекладені грузинською мовою та нотаріально засвідчені три примірники документів, а саме:

- позовної заяви з додатками;

- заяви про усунення недоліків з додатками;

- ухвали Господарського суду Житомирської області від 13.05.2024 у справі № 19/906/68/13-Г (906/416/24);

- прохання про вручення за кордоном судових або позасудових документів.

8. Витрати, пов`язані з перекладом документів та їх нотаріальним посвідченням, покласти на позивача.

9. Після надходження від позивача витребуваних документів, визначених пунктом 7 цієї ухвали, направити їх Центральному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (м. Київ) (01001, м. Київ, Печерський район, провулок Музейний, будинок 2-Д) для забезпечення їх направлення до центрального органу запитуваної держави - Грузії - Міністерства юстиції Грузії.

10. Відповідачу рекомендувати, відповідно до статті 165 Господарського процесуального кодексу України, подати відзив на позовну заяву у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі; одночасно надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду.

11. Позивачу рекомендувати протягом трьох днів з дня отримання відзиву подати відповідь на відзив на позовну заяву в порядку, передбаченому частинами 3-6 статті 165, статтею 166 Господарського процесуального кодексу України; одночасно надіслати відповідачу копію відповіді на відзив та доданих до неї документів, докази такого направлення надати суду.

12. Відповідачу рекомендувати протягом трьох днів з дня отримання відповіді на відзив подати заперечення на відповідь на відзив у порядку, передбаченому частинами 3-6 статті 165, статтею 167 Господарського процесуального кодексу України; одночасно надіслати позивачу копію заперечень на відповідь на відзив та доданих до них документів, докази такого направлення надати суду.

13. Сторонам подання доказів у справі здійснювати з дотриманням вимог статті 80 ГПК України.

14. Роз`яснити учасникам, що відповідні заяви по суті справи повинні відповідати вимогам статей 161-170 Господарського процесуального кодексу України та мають бути подані в строк, визначений в ухвалі.

15. Зупинити провадження у справі № 19/906/68/13-Г (906/416/24) у зв`язку зі зверненням господарського суду із судовим дорученням про надання правової допомоги до компетентного органу іноземної держави.

Попередити сторони, що відповідно до частини 8 статті 80 Господарського процесуального кодексу України, докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Повідомити сторін провадження у справі про дату, час та місце судового засідання.

При направленні в судове засідання уповноважених представників сторін останнім мати при собі, відповідно до статті 60 Господарського процесуального кодексу України, документи, що підтверджують їх повноваження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та в частинізупинення провадження у справі може бути оскаржена до Північно-західного апеляційного господарського суду в порядку та строки, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, передбачених Кодексом України з процедур банкрутства.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Дата підписання 13.05.2024.

Суддя Костриця О.О.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення13.05.2024
Оприлюднено15.05.2024
Номер документу118980768
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: майнові спори, стороною в яких є боржник, з них:

Судовий реєстр по справі —19/906/68/13-г

Ухвала від 15.08.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 14.05.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 13.05.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 13.05.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 18.04.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 26.01.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 05.12.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 05.10.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 13.07.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні