Ухвала
від 13.05.2024 по справі 674/1773/22
ДУНАЄВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 674/1773/22

Провадження № 2-зз/674/6/24

УХВАЛА

іменем України

13 травня 2024 року м.Дунаївці

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

в складі: судді Посунько Г.А.

секретаря Шельгоріної С.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Дунаївці Кам`янець-Подільського району Хмельницької області клопотання позивача Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області про скасування заходів забезпечення позову в цивільній справі за позовом Кам`янець-Подільської окружної прокуратури Хмельницької області, поданим в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, до ОСОБА_1 (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Фермерське господарство "Євроінвест") про конфіскацію земельної ділянки,

в с т а н о в и в :

08 травня 2024 року до суду надійшло клопотання позивача Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області про скасування заходів забезпечення позову в цивільній справі за позовом Кам`янець-Подільської окружної прокуратури Хмельницької області, поданим в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, до ОСОБА_1 (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Фермерське господарство "Євроінвест") про конфіскацію земельної ділянки.

Позивач Головнеуправління Держгеокадаструу Хмельницькійобласті посилаєтьсяв обґрунтуваннясвого клопотанняна те,що 21березня 2023року Дунаєвецькимрайонним судомХмельницької областіухвалено заочнерішення вцивільній справі№ 674/1773/22,яким конфіскованоу власністьдержави вособі Головногоуправління Держгеокадаструу Хмельницькійобласті земельнуділянку зкадастровим номером6821886800:04:001:0153. Судове рішення було виконано: зареєстровано право власності за державою в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області на вказану земельну ділянку. Ухвалою суду від 29 грудня 2022 року на спірну земельну ділянку було накладено арешт. Оскільки арешт на вказану земельну ділянку накладено в порядку забезпечення позову, який було задоволено, а відповідне рішення було виконано у повному обсязі, тому підстав для подальшого збереження вжитих судом заходів забезпечення позову немає. На підставі викладеного позивач просить суд скасувати арешт на земельну ділянку з кадастровим номером 6821886800:04:001:0153, накладений ухвалою суду від 29 грудня 2022 року в цивільній справі № 674/1773/22.

08 травня 2024 року суд прийняв клопотання до свого провадження та призначив судове засідання, учасникам справи встановлено строк для подання письмового відзиву на клопотання.

В судове засідання прокурор Кам`янець-Подільської окружної прокуратури Хмельницької області не з`явився, про дату, час та місце розгляду клопотання повідомлявся належним чином - просить суд розглядати клопотання за відсутності прокурора. Суд вважає можливим розглянути клопотання за відсутності прокурора, на підставі наявних у справі доказів.

В судове засідання представник позивача Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області не з`явився, про дату, час та місце розгляду клопотання повідомлявся належним чином - просить суд розглядати клопотання за відсутності їхнього представника. Суд вважає можливим розглянути клопотання за відсутності представника позивача, на підставі наявних у справі доказів.

В судове засідання відповідач ОСОБА_1 не з`явився, про дату, час та місце розгляду клопотання повідомлявся належним чином - причин своєї неявки суду не повідомив, заяви про розгляд клопотання за його відсутності не подавав, відзиву на клопотання не подавав. Суд вважає можливим розглянути клопотання за відсутності відповідача, на підставі наявних у справі доказів.

В судове засідання представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ФГ "Євроінвест" не з`явився, про дату, час та місце розгляду клопотання повідомлявся належним чином - причин своєї неявки суду не повідомив, заяви про розгляд клопотання за його відсутності не подавав, відзиву на клопотання не подавав. Суд вважає можливим розглянути клопотання за відсутності представника третьої особи, на підставі наявних у справі доказів.

Суд, дослідивши матеріали справи, встановив наступні обставини та визначив відповідно до них правовідносини.

В провадженні суду знаходилась цивільна справа № 674/1773/22 за позовом Кам`янець-Подільської окружної прокуратури Хмельницької області, поданим в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, до ОСОБА_1 (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Фермерське господарство "Євроінвест") про конфіскацію земельної ділянки.

29 грудня 2022 року було задоволено клопотання Кам`янець-Подільської окружної прокуратури Хмельницької області про забезпечення позову:

-в порядку забезпечення позову накладено арешт на земельну ділянку площею 0,8401 га (кадастровий номер - 6821886800:04:001:0153, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна - 1346837968218, цільове призначення - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва), розташовану на території Новодунаєвецької селищної територіальної громади Кам`янець-Подільського району Хмельницької області, на період до набрання законної сили судовим рішенням в даній цивільній справі;

-в порядку забезпечення позову заборонено ОСОБА_1 розпоряджатись, змінювати цільове призначення, здійснювати перетворення, поділ, об`єднання земельної ділянки площею 0,8401 га (кадастровий номер - 6821886800:04:001:0153, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна - 1346837968218, цільове призначення - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва), розташовану на території Новодунаєвецької селищної територіальної громади Кам`янець-Подільського району Хмельницької області, з іншими земельними ділянками, на період до набрання законної сили судовим рішенням в даній цивільній справі.

Заочним рішенням Дунаєвецького районного суду Хмельницької області від 21 березня 2023 року, ухваленим в цивільній справі № 674/1773/22, задоволено позов Кам`янець-Подільської окружної прокуратури Хмельницької області. Цим судовим рішенням конфісковано у власність держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області земельну ділянку площею 0,8401 га (кадастровий номер - 6821886800:04:001:0153, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна - 1346837968218, цільове призначення - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва), розташовану на території Новодунаєвецької селищної територіальної громади Кам`янець-Подільського району Хмельницької області), яка належала на праві власності ОСОБА_1 .

Заочне рішення суду набрало законної сили 24 квітня 2023 року.

Позивач Головне управління Держгеокадастру у Хмельницький області повідомило суд, що заочне рішення суду від 21 березня 2023 року було виконано: зареєстровано право власності за державою в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області на земельну ділянку з кадастровим номером 6821886800:04:001:0153.

Згідно ч.1 ст.149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову.

Згідно ч.1 ст.158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Згідно ч.4 ст.158 ЦПК України за результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала.

Згідно ч.7 ст.158 ЦПК України у разі ухвалення судом рішення про задоволення позову заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання вказаним рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Згідно ч.8 ст.158 ЦПК України я кщо протягом вказаного строку за заявою позивача (стягувача) буде відкрито виконавче провадження, вказані заходи забезпечення позову діють до повного виконання судового рішення.

Відповідно до п.10 постанови Пленуму Верховного Суду України від 22 грудня 2006 року № 9 "Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову" заходи забезпечення позову мають тимчасовий характер і діють до виконання рішення суду, яким закінчується розгляд справи по суті.

В судовому засіданні встановлено, що арешт на земельну ділянку з кадастровим номером 6821886800:04:001:0153, накладений ухвалою Дунаєвецького районного суду Хмельницької області від 29 грудня 2022 року, продовжує існувати, внаслідок чого новий власник земельної ділянки (держава в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області) позбавлена права вільно розпоряджатися своєю власністю.

На підставі викладеного суд вважає можливим задовольнити клопотання позивача та скасувати забезпечення позову, застосоване ухвалою Дунаєвецького районного суду Хмельницької області від 29 грудня 2022 року в цивільній справі № 674/1773/22.

Керуючись ст.ст.149, 158 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Клопотання позивача Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області про скасування заходів забезпечення позову в цивільній справі за позовом Кам`янець-Подільської окружної прокуратури Хмельницької області, поданим в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, до ОСОБА_1 (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Фермерське господарство "Євроінвест") про конфіскацію земельної ділянки - задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову, застосовані ухвалою Дунаєвецького районного суду Хмельницької області від 29 грудня 2022 року в цивільній справі № 674/1773/22 за позовом Кам`янець-Подільської окружної прокуратури Хмельницької області, поданим в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, до ОСОБА_1 (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Фермерське господарство "Євроінвест") про конфіскацію земельної ділянки, а саме:

зняти арешт з земельної ділянки площею 0,8401 га (кадастровий номер - 6821886800:04:001:0153, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна - 1346837968218, цільове призначення - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва), розташованої на території Новодунаєвецької селищної територіальної громади Кам`янець-Подільського району Хмельницької області), яка належала на праві власності ОСОБА_1 .

Копію ухвали суду направити Дунаєвецькому відділу державної виконавчої служби у Кам`янець-Подільському районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) та учасникам справи.

Ухвала суду може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому повну ухвалу суду не було вручено у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Посунько Г.А.

СудДунаєвецький районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення13.05.2024
Оприлюднено15.05.2024
Номер документу118993492
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —674/1773/22

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Рішення від 21.03.2023

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні