Ухвала
від 13.05.2024 по справі 342/397/24
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 342/397/24

Провадження №2/342/291/2024

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

13 травня 2024 р. м.Городенка

Городенківський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді Федів Л.М.,

з участю секретаря судового засідання Матієк І.П.

провівши відкрите підготовче засідання в залі Городенківського районного суду Івано-Франківської області в цивільній справі за позовом Органу опіки та піклування в особі Служби у справах дітей Городенківської міської ради, в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

В С Т А Н О В И В :

Позивач Орган опіки та піклування в особі Служби у справах дітей Городенківської міської ради (місцезнаходження: вул. Шевченка, 77 м. Городенка Коломийського району Івано-Франківської області, код ЄДРПОУ 44332095), в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , звернувся в суд з позовом до ОСОБА_3 , зареєстрованої по АДРЕСА_1 , яка фактично проживає по АДРЕСА_2 , в якому просить постановити рішення, яким позбавити відповідача ОСОБА_3 батьківських прав стосовно малолітніх ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; передати малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , для вирішення питання щодо подальшого влаштування дітей органу опіки та піклування Городенківської міської ради; стягнути з відповідача ОСОБА_3 , аліменти на утримання малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі 1/2 частини всіх видів її заробітку (доходу), але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи стягнення з дня пред`явлення даного позову до досягнення дітьми повноліття на користь тих осіб або установ, яким будуть передані діти.

19березня 2024року відкрито провадження у даній цивільній справі.

Представник позивача - начальник Служби у справах дітей Городенківської міської ради Боднарчук О.Л. до суду подала заяву, в якій просила підготовче засідання провести без їх участі.

Відповідач ОСОБА_3 в підготовче засідання повторно не з`явилася, хоча про дату, час і місце проведення підготовчого засідання була повідомлена належним чином, що стверджується рекомендованими повідомленнями про вручення поштового відправлення (судової повістки).

Передбачених ч.2 ст. 198ЦПК Українипідстав для відкладення підготовчого засідання судом не встановлено. Згідно вимог ч. 2 ст. 247ЦПК Українифіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

В поданій позовній заяві позивач Орган опікита піклуванняв особіСлужби усправах дітейГороденківської міськоїрадипросив для підтвердження позовних вимог викликати в судове засідання та допитати як свідків - начальника відділу соціальної роботи КЗ "Центр соціального обслуговування" Городенківської міської ради Клим Тамару Федорівну, старшого інспектора сектору ЮП Коломийського РВП Бабака Володимира Михайловича, сімейного лікаря КП "Городенківський НЦПМД" ОСОБА_4 , старосту села Котиківка - Петришина Романа Романовича.

Згідно вимог ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.69ЦПК України свідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи. Свідок зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом у визначений час і дати правдиві показання про відомі йому обставини.

Згідно ч.1 ст.200 ЦПК України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Враховуючи викладене, з метою повного, об`єктивного та всебічного розгляду даної цивільної справи, суд дійшов висновку, що клопотання представника позивача слід задовольнити та викликати для допиту в судовому засіданні свідків: начальника відділу соціальної роботи КЗ "Центр соціального обслуговування" Городенківської міської ради Клим Тамару Федорівну, старшого інспектора сектору ЮП Коломийського РВП Бабака Володимира Михайловича, сімейного лікаря КП "Городенківський НЦПМД" ОСОБА_4 , старосту села Котиківка - Петришина Романа Романовича.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено підготовчі дії, передбачені ст.ст. 189-199 ЦПК України, викликано свідків, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, вимоги позивача, склад учасників судового процессу та визначено обставини справи, які підлягають встановленню.

З огляду на відсутність підстав для залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, ухвалення рішення за результатами підготовчого провадження, суд дійшов висновку про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 69, 91, 189,196-198,200,223,258,260-261 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом Органу опіки та піклування в особі Служби у справах дітей Городенківської міської ради, в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 09.45 год.03.06.2024 в приміщенні Городенківського районного суду Івано-Франківської області (м. Городенка вул. Героїв Євромайдану, 7, зал судових засідань № 2).

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі та свідків: начальника відділу соціальної роботи КЗ "Центр соціального обслуговування" Городенківської міської ради Клим Тамару Федорівну, старшого інспектора сектору ЮП Коломийського РВП Бабака Володимира Михайловича, сімейного лікаря КП "Городенківський НЦПМД" ОСОБА_4 , старосту села Котиківка - Петришина Романа Романовича.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання чи відмову від давання показань на вимогу суду, яка встановлена ст.384 КК України.

Дослідження доказів в судовому засіданні проводити в наступному порядку: після заслуховування вступного слова учасників справи, заслухати пояснення свідків, ознайомитися та дослідити письмові докази, наявні в матеріалах справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Федів Л. М.

СудГороденківський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення13.05.2024
Оприлюднено15.05.2024
Номер документу119000763
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —342/397/24

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні