Ухвала
від 14.05.2024 по справі 152/462/24
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 152/462/24

2/152/233/24

У Х В А Л А

про залучення третіх осіб

14 травня 2024 року м. Шаргород

Шаргородський районний суд Вінницької області

у складі головуючого судді Роздорожної А.Г.,

за участі секретаря судового засідання Сербіної М.В.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні у порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом адвоката Солоненка Богдана Миколайовича, що поданий в інтересах ОСОБА_1 до Мурафської сільської ради Жмеринського району Вінницької області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

у с т а н о в и в :

Позивач та його представник в підготовче судове засідання не з`явилися. 14 травня 2024 року від представника позивача до суду надійшла заява, в якій він просить підготовче засідання провести у відсутність позивача та його представника, просить закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду (а.с.38).

Представник відповідача в підготовче судове засідання не з`явився, проте 22 квітня 2024 року від нього до суду надійшла заява, в якій він просив провести розгляд справи (підготовче та судове) у його відсутність. Позовні вимоги сільська рада визнає, заперечень щодо задоволення позовної заяви у сільської ради немає (а.с.30).

Крім цього, 13 травня 2024 року представник позивача надав суду копію довідки про склад сім`ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб №02-05-308/1 від 22 квітня 2024 року, з якої видно, що до складу сім`ї померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 входять: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 .

Згідно з частиною третьою статті 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до частин шостої, сьомої статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Згідно з частиною п`ятою статті 53 ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Суд вважає, що до справи необхідно залучити третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, а саме: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , тобто потенційних спадкоємців покійного ОСОБА_2 , який в свою чергу був спадкоємцем майна покійної ОСОБА_6 , оскільки рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки цих осіб.

Керуючись статтями 53, 258-261 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Залучити в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , зареєстрованих по АДРЕСА_1 .

Запропонувати третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача в строк до 7 червня 2024 року, надати пояснення щодо позову, які повинні відповідати вимогам, встановленим статтею 181 ЦПК України.

До пояснень щодо позову слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів позивачу та відповідачу.

Копію цієїухвали разоміз копієюпозовної заявинадіслати третім особам.

Підготовче судове засідання по справі за позовом адвоката Солоненка Богдана Миколайовича, що поданий в інтересах ОСОБА_1 до Мурафської сільської ради Жмеринського району Вінницької області (треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 ) про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини відкласти на 7 червня 2024 року на 10-00 год.

В судове засідання викликати сторони та третіх осіб.

Ухвала не може бути оскаржена.

Головуючий суддя Андрея РОЗДОРОЖНА

СудШаргородський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення14.05.2024
Оприлюднено15.05.2024
Номер документу119007327
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —152/462/24

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні