Ухвала
від 14.05.2024 по справі 552/666/24
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 552/666/24

Провадження № 2/529/164/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

14 травня 2024 року Диканський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді - Кириченко О.С.,

за участі секретаря судового засідання - Бурлиги Н.Л.,

розглянувши у порядку загального позовного провадження у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в селищі Диканька Полтавської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , який діє в інтересах малолітнього сина ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Служби у справах дітей Диканської селищної ради, про внесення частини аліментів на особистий рахунок дитини у відділенні Державного ощадного банку України,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 ,який дієв інтересахмалолітнього сина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,звернувся досуду ізвказаним позовомдо ОСОБА_3 ,в якомупросить частинуаліментів урозмірі 15%(60%від щомісячноїсуми сплаченихаліментів)від 25%(загальноїсуми щомісячнихаліментів),які вінсплачує відповіднодо рішенняДиканського районногосуду Полтавськоїобласті від05.03.2019у справі№ 529/110/19на користь ОСОБА_3 на утриманнямалолітнього сина ОСОБА_2 ,вносити на особистий рахунок дитини у відділенні Державного ощадного банку України, до досягнення сином повноліття. Частину аліментів у розмірі 10 % (40 % від щомісячної суми сплачених аліментів) від 25 % (загальної суми щомісячних аліментів) стягувати на користь ОСОБА_3 на утримання малолітнього ОСОБА_2 .

Позивач ОСОБА_1 у підготовче засідання не з`явився, надав суду письмові пояснення, в яких просив задовольнити позовні вимоги у повному обсязі та розглянути справу за його відсутності, оскільки він проходить військову службу в Збройних Силах України. У цьому поясненні позивач також просив постановити окрему ухвалу стосовно Служби у справах дітей Диканської селищної ради щодо надання нею суду, на його думку, сфальшованих доказів про витрати відповідача на утримання дитини та направити цю ухвалу до правоохоронного органу для проведення ретельного розслідування та, у разі виявлення ознак кримінального правопорушення, притягнення усіх винних до кримінальної відповідальності.

Відповідач ОСОБА_3 в підготовче засідання не з`явилася, надала суду заяву, в якій вказала, що не визнає позов, заперечує проти його задоволення та просила провести підготовче засідання за її відсутності.

Представник третьої особи Служби у справах дітей Диканської селищної ради Кудінова І.М. в підготовче засідання не з`явилася, надала суду заяву, в якій просила провести підготовче засідання за її відсутності.

Оскільки позивач позовні вимоги підтримав, відповідачка позов не визнала, у справі остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу, вчинено всі дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, суд дійшов висновку, що за таких обставин підготовче провадження підлягає закриттю, а справа повинна бути призначена до судового розгляду по суті з викликом в судове засідання учасників справи.

Розглянувши клопотання позивача про постановлення окремої ухвали стосовно Служби у справах дітей Диканської селищної ради щодо надання нею суду сфальшованих доказів про витрати відповідача на утримання дитини та направлення цієї ухвали до правоохоронного органу для проведення розслідування, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 262 ЦПК України суд, виявивши при вирішенні спору порушення законодавства або недоліки в діяльності юридичної особи, державних чи інших органів, інших осіб, постановляє окрему ухвалу, незалежно від того, чи є вони учасниками судового процесу.

Враховуючи те, що вказана справа перебуває ще на стадії підготовчого провадження, ця справа судом по суті ще не розглядалася, не досліджувалися докази у справі, у тому числі і документи, надані Службою у справах дітей Диканської селищної ради, і відповідно суд ще не встановив порушення законодавства або недоліків в діяльності цієї юридичної особи, суд вважає за необхідне відмовити у задоволенні клопотання позивача про постановлення окремої ухвали у зв`язку із його передчасністю.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 196, 197, п. 3 ч. 2 ст. 200, ч.1 ст.262 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , який діє в інтересах малолітнього сина ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Служби у справах дітей Диканської селищної ради, про внесення частини аліментів на особистий рахунок дитини у відділенні Державного ощадного банку України.

Призначити вказану цивільну справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні о 15-00 год. 05 червня 2024 року в приміщенні Диканського районного суду Полтавської області за адресою: Полтавська область, Полтавський район, селище Диканька, вул. Івана Мазепи, 11-А, та викликати в судове засідання учасників справи.

У задоволенні клопотання позивача ОСОБА_1 про постановлення окремої ухвали стосовно Служби у справах дітей Диканської селищної ради - відмовити.

Копію ухвали надіслати учасникам справи для відому.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий О.С.Кириченко

Дата ухвалення рішення14.05.2024
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу119013144
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —552/666/24

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні