Ухвала
від 14.05.2024 по справі 532/1065/24
КОБЕЛЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

532/1065/24

2/532/471/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 травня 2024 р. м. Кобеляки

Кобеляцький районний суд Полтавської області, суддя Тесленко Т. В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ), треті особи: Служба у справах дітей апарату виконавчого комітету Кобеляцької міської ради Полтавської області (юридична адреса: м. Кобеляки, вул. Касьяна, 29, Полтавський район Полтавська область), Орган опіки та піклування виконавчого комітету Кобеляцької міської ради Полтавського району Полтавської області (юридична адреса: м. Кобеляки, вул. Касьяна,29, Полтавський район Полтавська область), Кобеляцький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (юридична адреса: м. Кобеляки, вул. Касьяна,29, Полтавський район Полтавська область), про позбавлення батьківських прав, про розірвання договору щодо здійснення батьківських прав та визначення місця проживання дитини та про стягнення аліментів,-

Встановив:

13 травня 2024 року до Кобеляцького районного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Служба у справах дітей апарату виконавчого комітету Кобеляцької міської ради Полтавської області, Орган опіки та піклування виконавчого комітету Кобеляцької міської ради Полтавського району Полтавської області, Кобеляцький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про позбавлення батьківських прав, про розірвання договору щодо здійснення батьківських прав та визначення місця проживання дитини та про стягнення аліментів.

Позивач вказував, що відповідач ОСОБА_2 ухиляється від виконання своїх обов`язків по вихованню та духовному розвитку їх спільної дитини ОСОБА_3 , 2017 р.н., не виконує умови договору щодо здійснення батьківських обов`язків, то він змушений звертатися до суду з вимогою про позбалення її батьківських прав, розірвання договору та стягнення аліментів.

Судовий збір сплачено відповідно вимог Закону.

Отже, заява оформлена в порядку, встановленому нормами ЦПК України.

Суддя вважає, що вказану справу за свою складністю потрібно розглядати за правилами загального позовного провадження.

Доручити виконавчому комітету Кобеляцької міської ради, як органу опіки та піклування, підготувати та подати суду письмовий висновок щодо доцільності позбавлення ОСОБА_2 батьківських прав стосовно малолітньої доньки ОСОБА_3 , 2017 р.н.

Керуючись ст. ст. 128, 187,189,190,191 ЦПК України, суддя

Постановив:

Відкрити провадження в справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Служба у справах дітей апарату виконавчого комітету Кобеляцької міської ради Полтавської області, Орган опіки та піклування виконавчого комітету Кобеляцької міської ради Полтавського району Полтавської області, Кобеляцький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про позбавлення батьківських прав, про розірвання договору щодо здійснення батьківських прав та визначення місця проживання дитини та про стягнення аліментів.

Призначити підготовче засідання за правилами загального позовного провадження з повідомленням (викликом) учасників справи на 17 червня 2024 року о 10 год 00 хв в залі судових засідань Кобеляцького районного суду за адресою: м. Кобеляки, вул. Шевченка,16/25, Полтавської області.

Встановити відповідачеві строк до 03 червня 2024 року:

- для можливого подання ним до суду відзиву на позовну заяву та всіх письмових доказів, що підтверджують заперечення проти позову;

- надіслання позивачеві копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Доручити виконавчому комітету Кобеляцької міської ради, як органу опіки та піклування, підготувати та подати суду до 17.06.2024 письмовий висновок щодо доцільності позбавлення ОСОБА_2 батьківських прав стосовно малолітньої доньки ОСОБА_3 , 2017 р.н.

Треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачеві та третім особам копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за такою вебадресою сторінки (Kb.pl.court.gov.ua/sud1610/gromadyanam/csz).

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок.

Суддя

СудКобеляцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення14.05.2024
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу119013200
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —532/1065/24

Рішення від 01.10.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Тесленко Т. В.

Ухвала від 25.07.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Тесленко Т. В.

Ухвала від 17.06.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Тесленко Т. В.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Тесленко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні