Ухвала
від 17.06.2024 по справі 532/1065/24
КОБЕЛЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

532/1065/24

2/532/471/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 червня 2024 р. м. Кобеляки

Кобеляцький районний суд Полтавської області в складі:

головуючого - судді Тесленко Т. В.

за участі секретаря

судового засідання - Климченко А. О.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача адвоката Пелиха О. В.,

представника третьої особи ОСОБА_2 ,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , треті особи: Служба у справах дітей апарату виконавчого комітету Кобеляцької міської ради Полтавської області, Орган опіки та піклування виконавчого комітету Кобеляцької міської ради Полтавського району Полтавської області, Кобеляцький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про позбавлення батьківських прав, про розірвання договору щодо здійснення батьківських прав та визначення місця проживання дитини та про стягнення аліментів,-

Встановив:

13 травня 2024 року до Кобеляцького районного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , треті особи: Служба у справах дітей апарату виконавчого комітету Кобеляцької міської ради Полтавської області, Орган опіки та піклування виконавчого комітету Кобеляцької міської ради Полтавського району Полтавської області, Кобеляцький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про позбавлення батьківських прав, про розірвання договору щодо здійснення батьківських прав та визначення місця проживання дитини та про стягнення аліментів.

Позивач вказував, що відповідач ОСОБА_3 ухиляється від виконання своїх обов`язків по вихованню та духовному розвитку їх спільної дитини ОСОБА_4 , 2017 р.н., не виконує умови договору щодо здійснення батьківських обов`язків, то він змушений звертатися до суду з вимогою про позбалення її батьківських прав, розірвання договору та стягнення аліментів.

14 травня 2024 року ухвалою суду було відкрито провадження в справі й призначено її розгляд у підготовче засідання на 17.06.2024.

Позивач та його представник в підготовчому засіданні позовні вимоги підтримали, надали суду клопотання про виклик свідків та відповідача ОСОБА_3 , яка ухиляється від отримання судової повістки, до суду через оголошення на вебсайті Судової влади України.

Відповідач ОСОБА_3 належним чином не повідомлений про час і місце слухання справи, оскільки судова повістка повернулася до суду не врученою.

Представник третьої особи служби у справах дітей апарату виконавчого комітету Кобеляцької міської ради Полтавської області Півень А. І. в підготовчому засіданні не заперечувала проти задоволення заявленого клопотання.

Відповідно до ч. 11 ст. 128 ЦПК України, відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, а також заінтересована особа у справах про видачу обмежувального припису викликаються до суду через оголошення на офіційному вебсайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів, а у разі розгляду справи про видачу обмежувального припису - не пізніше 24 годин до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Оскільки відповідач ОСОБА_3 , місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якої невідоме, не може отримати повістку про виклик до суду, то її потрібно викликати до суду через оголошення на офіційному вебсайті Судової влади України.

Керуючись ст. ст. 19, 128, 197, 260 ЦПК України, суд

Постановив:

Відкласти підготовче засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , треті особи: Служба у справах дітей апарату виконавчого комітету Кобеляцької міської ради Полтавської області, Орган опіки та піклування виконавчого комітету Кобеляцької міської ради Полтавського району Полтавської області, Кобеляцький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про позбавлення батьківських прав, про розірвання договору щодо здійснення батьківських прав та визначення місця проживання дитини та про стягнення аліментів, на 02 липня 2024 року о 13 год 30 хв в залі судових засідань Кобеляцького районного суду.

Викликати в підготовче засідання відповідача ОСОБА_3 до суду через оголошення на офіційному вебсайті Судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за такою вебадресою сторінки (Kb.pl.court.gov.ua/sud1610/gromadyanam/csz).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудКобеляцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення17.06.2024
Оприлюднено18.06.2024
Номер документу119760430
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —532/1065/24

Рішення від 01.10.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Тесленко Т. В.

Ухвала від 25.07.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Тесленко Т. В.

Ухвала від 17.06.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Тесленко Т. В.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Тесленко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні