Ухвала
від 14.05.2024 по справі 335/10733/23
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Справа № 335/10733/23

Провадження №: 2/332/761/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 травня 2024 р. м. Запоріжжя

Заводський районнийсуд м.Запоріжжя у складі: головуючого судді: Погрібної О.М., за участю секретаря судового засідання Мацинської О.Є., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м.Запоріжжя позовну заяву адвоката Ковтуна ВладиславаІгоровичав інтересах ОСОБА_1 до Малинівської сільської військової адміністрації Пологівського району Запорізької області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

встановив:

Адвокат Ковтун В.І. в інтересах ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до Малинівської сільської військової адміністрації Пологівського району Запорізької області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Ухвалою суддіЗаводського районногосуду м.Запоріжжя області від 19 грудня 2023 року було відкрито провадження у справі та призначено її до розгляду в судовому засіданні в порядку загального позовного провадження та витребувано у приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Черкун В.І. копію спадкової справи після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

14.05.2024 від представника позивача ОСОБА_1 адвоката Ковтуна В.І. надійшла уточнена позовна заява, в якій в якості співвідповідачів зазначені ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , відповідно до матеріалів спадкової справи; позовні вимоги лишилися незмінними.

Позивач ОСОБА_1 та його представник адвокат Ковтун В.І., які про день, час та місце судового розгляду справи повідомлені належним чином, в судове засідання не з`явилися, адвокат Ковтун В.І. надав заяву про проведення призначеного на 14.05.2024 судового засідання за його та позивача відсутності.

Представник відповідача Малинівської сільської військової адміністрації Пологівського району Запорізької області, який про день, час та місце судового розгляду справи повідомлений належним чином, в підготовче судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив.

Суд, розглянувши уточнену позовну заяву, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 49 ЦПК України позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. До закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.197 ЦПК України, суд у підготовчому судовому засіданні заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви.

Судом встановлено, що уточнена позовна заява відповідає вимогам, визначеним ЦПК України, у зв`язку з чим, суд дійшов висновку про прийняття уточненої позовної заяви представника позивача до розгляду.

На підставі вимог п.2 ч.2 ст.198 ЦПК України,суд відкладаєпідготовче засіданняв межахвизначеного цимКодексом строкупідготовчого провадженняу випадкахзалучення доучасті абовступу усправу третьоїособи,заміни неналежноговідповідача,залучення співвідповідача.

Керуючись ст. ст. 197,198,223,259-260 ЦПК України, -

постановив:

Прийняти уточнену позовну заяву адвоката Ковтуна ВладиславаІгоровичав інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Малинівськоїсільської військовоїадміністрації Пологівськогорайону Запорізькоїобласті провизначення додатковогостроку дляприйняття спадщини,та приєднати її до матеріалів справи.

Залучити у даній цивільній справі в якості співвідповідачів: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , місце проживання: АДРЕСА_1 , рнокпп НОМЕР_1 ; ОСОБА_4 , 1965 року народження, адреса проживання: АДРЕСА_2 .

Зобов`язати позивача направити на адресу ОСОБА_3 та ОСОБА_4 копії позовної заяви та долучені до неї документи.

Визначити ОСОБА_3 та ОСОБА_4 строк на подачу відзиву на поданий позов 15 днів з дня вручення цієї ухвали.

Роз`яснити відповідачам ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами справи.

Відкласти підготовче судове засідання на 18 червня 2024 року о 10 год 00 хв, у приміщенні Заводського районного суду м.Запоріжжя за адресою: м.Запоріжжя вул.М.Симчича, 65.

Про час і місце засідання повідомити учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію про стан розгляду справи розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою http://court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Повний текст ухвали суду складено та підписано суддею 14.05.2024.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://court.gov.ua/fair.

Суддя: О.М.Погрібна

СудЗаводський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення14.05.2024
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу119016195
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —335/10733/23

Ухвала від 04.09.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні