Ухвала
від 14.05.2024 по справі 446/1634/23
КАМ'ЯНКА-БУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 446/1634/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.05.2024 м.Кам`янка-Бузька

Суддя Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області Котормус Т. І. , розглянувши клопотання представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Кравчук Петра Івановича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів шляхом з`єднання через програму ВКЗ (захищений відеконференцзв`язок з судом),

встановив:

У провадженні Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області перебуває цивільна справа за позовом Жовківської окружної прокуратури до Кам`янка-Бузької міської ради Львівської області, Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, ОСОБА_1 про визнання недійсним рішень, договору купівлі-продажу, скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку.

Ухвалою суду від 24.07.2023 відкрито загальне позовне провадження у справі, призначено підготовче засідання.

Ухвалою суду від 08.09.2023 у даній справі призначено комплексну судову земельно-технічну та будівельно-технічну експертизу.

26.12.2023 до суду надійшло клопотання судового експерта Мельник О.П. про надання додаткових матеріалів, які є необхідними для проведення експертизи.

16.01.2024 до суду надійшли матеріали даної цивільної справи для вирішення клопотання експерта.

Ухвалою суду від 16.01.2024 поновлено провадження у справі та призначено підготовче засідання.

Ухвалами суду від 19.01.2024 відмовлено у задоволенні заяви ОСОБА_1 про відвід судового експерта, та прийнято рішення про витребування необхідних доказів.

Ухвалою суду від 19.02.2024 матеріали цивільної справи повернути до Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз для проведення комплексної судової земельно-технічної та будівельно-технічної експертизи відповідно до ухвали Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області від 08.09.2023, у зв`язку з тим, що усі документи, які у своєму клопотанні просив надати експерт для виконання експертного дослідження судом зібрано.

24.04.2024 до суду надійшли матеріали даної цивільної справи для вирішення клопотання судового експерта Мельник О.П. про надання додаткових матеріалів, які є необхідними для проведення експертизи.

Ухвалою суду від 25.04.2024 поновлено провадження у справі та призначено підготовче засідання.

14.05.2024 до суду надійшло клопотання представника відповідача про його участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши клопотання, перевіривши наведені в ньому доводи, суд дійшов наступного висновку.

Положеннями ст. 212 ЦПК України визначено право учасників справи брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Так, відповідно до ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Представник відповідача у поданому клопотанні на підставі ст. 212 ЦПК України просив розглянути можливість його участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Беручи до уваги те, що судом на час розгляду цього клопотання не встановлено об`єктивних причин, які б вказували на неможливість забезпечення участі представника відповідача в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, тому суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

При цьому, необхідно звернути увагу на те, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, необхідно дотриматись інструкції, розміщеної за посиланням: https://wiki-ccs.court.gov.ua.

Керуючисьст. 212, 260 ЦПК України,

ухвалив:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Кравчук Петра Івановича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів шляхом з`єднання через програму ВКЗ (захищений відеконференцзв`язок з судом) задовольнити.

Розгляд справи за позовом Жовківської окружної прокуратури до Кам`янка-Бузької міської ради Львівської області, Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, ОСОБА_1 про визнання недійсним рішень, договору купівлі-продажу, скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку проводити 20.05.2024 о 14.00 год. в режимі відеоконференції за участі представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Кравчук Петра Івановича шляхом з`єднання через програму ВКЗ (захищений відеконференцзв`язок з судом).

Копію ухвали скерувати представнику відповідача на електронну адресу ІНФОРМАЦІЯ_1 - для виконання.

Попередити представника відповідача, що у відповідності до ч. 5 ст. 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала складена та підписана 14.05.2024.

Суддя Т.І. Котормус

СудКам'янка-Бузький районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення14.05.2024
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу119028821
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —446/1634/23

Ухвала від 26.09.2024

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

Рішення від 03.06.2024

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

Рішення від 19.02.2024

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

Рішення від 19.02.2024

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

Рішення від 19.01.2024

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

Рішення від 19.01.2024

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

Рішення від 19.01.2024

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

Рішення від 19.01.2024

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні