Ухвала
від 14.05.2024 по справі 939/3253/23
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 939/3253/23

УХВАЛА

14 травня 2024 рокуБородянський районний суд

Київської області в складі: головуючої - судді Міланіч А.М.

при секретарі Слухай А.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Бородянка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Клавдієво-Тарасівської селищної ради Бучанського району Київської області про визнання в порядку спадкування права власності на садовий будинок,

в с т а н о в и л а :

Позивачі звернулися до суду з вказаним позовом та просили визнати за ними (позивачами) в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_3 право власності на садовий будинок, що знаходиться по АДРЕСА_1 по 1/2 частині за кожним.

19 квітня 2024 року до суду звернулась Немішаївська селищна рада з клопотання про залучення її до участі у справі в якості відповідача як правонаступника Клавдієво-Тарасівської селищної ради, яку було реорганізовано та припинено як юридичну особу.

В судовому засіданні позивачі не заперечували проти заміни відповідача.

Відповідно до ч.2 ст.51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Вислухавши представника позивача, оглянувши матеріали справи, суд вважає, що оскільки згідно копії виписки з Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань юридичну особу Клавдієво-Тарасівську селищну раду було припинено та на підставі розпорядження КМУ від 12 червня 2020 року № 715 -р Клавдієво-Тарасівська громада увійшла до складу Немішаївської громади, то Немішаївську селищну раду необхідно залучити до участі у справі в якості відповідача замість Клавдієво-Тарасівської селищної ради.

Керуючись ст.51 ЦПК України, суд

у х в а л и л а :

Притягнути до участі у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Клавдієво-Тарасівської селищної ради Бучанського району Київської області про визнання в порядку спадкування права власності на садовий будинок Немішаївську селищну раду Бучанського району Київської області замість Клавдієво-Тарасівської селищної ради Бучанського району Київської області.

Головуючий-суддяА. Міланіч

СудБородянський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення14.05.2024
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу119037056
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —939/3253/23

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні