Ухвала
від 16.05.2024 по справі 529/791/23
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/791/23

Провадження № 1-в/529/17/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 травня 2024 року Диканський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді - ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

прокурора - ОСОБА_3 ,

представника органу пробації - ОСОБА_4 ,

засудженого - ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в селищі Диканька Полтавської області подання Полтавського районного сектору № 1 філії Державної установи "Центр пробації" в Полтавській області про звільнення від покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку стосовно

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українця, громадянина України, уродженця с. Драбинівка Новосанжарського району Полтавської області, фактично проживаючого в АДРЕСА_1 , засудженого вироком Диканського районного суду Полтавської області від 03 травня 2023 року за ч. 2 ст. 197-1 КК України до обмеження волі на строк 2 роки та звільненого на підставі ст. 75 КК України від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік,

ВСТАНОВИВ:

Полтавський районний сектор № 1 філії Державної установи "Центр пробації" в Полтавській області звернувся до суду з поданням про звільнення засудженого ОСОБА_5 від призначеного покарання у виді обмеження волі, посилаючись на те, що іспитовий строк, призначений судом, закінчився 03 травня 2024 року. В обґрунтування подання вказано, що у період іспитового строку засуджений ОСОБА_5 до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався. Однак,під часіспитового строкузасуджений чотирирази безповажних причинне з`явивсядо органупробації нареєстрацію.Ухвалою Диканськогорайонного судуПолтавської областівід 22.02.2024було відмовленоу задоволенніклопотання Полтавськогорайонного сектору№ 1філії Державноїустанови "Центрпробації"в Полтавськійобласті проскасування звільненнявід відбуванняпокарання звипробуванням стосовнозасудженого ОСОБА_5 .В подальшому,засуджений обов`язкипокладені судомвиконував належнимчином,став нашлях виправлення, за місцем проживання характеризується задововільно.

Представник органу пробації ОСОБА_4 в судовому засіданні підтримала подання та просила його задовольнити з підстав, вказаних у поданні та в судовому засіданні.

Прокурор ОСОБА_3 в судовому засіданні підтримала подання, просила його задовольнити.

Засуджений ОСОБА_5 в судовому засіданні просив задовольнити подання про його звільнення від покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку. Вказав, що він під час іспитового строку до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався. Дійсно чотири рази без поважних причин своєчасно не з`явився на періодичну реєстрацію, однак в подальшому став на шлях виправлення та сумлінно виконував покладені на нього вироком суду обов`язки щодо періодичної реєстрації в органі пробації.

Розглянувши матеріали подання, вислухавши доводи учасників судового провадження, дослідивши матеріали особової справи, суд дійшов висновку, що подання підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до ч. 1ст.78КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Відповідно до п. 9 ч. 1ст.537КПК України під час виконання вироків суд має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Судом встановлено, що ОСОБА_5 був засуджений вироком Диканського районного суду Полтавської області від 03 травня 2023 року за ч. 2 ст. 197-1 КК України до обмеження волі на строк 2 роки та звільнений на підставі ст. 75 КК України від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

Як вбачається з матеріалів особової справи засудженого ОСОБА_5 , за період іспитового строку він до кримінальноїта адміністративноївідповідальності непритягувався.Однак,під часіспитового строкузасуджений чотирирази нез`явивсябез поважноїпричини нареєстрацію дооргану пробації,а саме04.01.2024,18.01.2021,01.02.2024,15.02.2024. УхвалоюДиканського районногосуду Полтавськоїобласті від22.02.2024було відмовленоу задоволенніклопотання Полтавськогорайонного сектору№ 1філії Державноїустанови "Центрпробації"в Полтавськійобласті проскасування звільненнявід відбуванняпокарання звипробуванням стосовнозасудженого ОСОБА_5 .У подальшому,засуджений обов`язки покладені судом виконував належним чином, за місцемпроживання характеризуєтьсязадовільно, інших правопорушень, які б унеможливлювали звільнення його від покарання, не допускав, що свідчить про його виправлення.

Враховуючи викладене, а також те, що станом на 03 травня 2024 року призначений вироком суду іспитовий термін закінчився, суд вважає за необхідне звільнити засудженого ОСОБА_5 від призначеного покарання.

На підставі викладеного, керуючись ч. 2 ст. 75, ст. 78 КК України, ст. ст. 371, 372, 537-539 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Подання Полтавського районного сектору № 1 філії Державної установи "Центр пробації" в Полтавській області про звільнення ОСОБА_5 від покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку - задовольнити.

Звільнитизасудженого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 від покарання у виді обмеження волі на строк 2 роки, призначеного вироком Диканського районного суду Полтавської області від 03 травня 2023 року, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду протягом семи днів з дня її проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Диканський районний суд Полтавської області.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення судового рішення судом апеляційної інстанції.

Головуючий ОСОБА_1

СудДиканський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення16.05.2024
Оприлюднено17.05.2024
Номер документу119060980
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —529/791/23

Ухвала від 16.05.2024

Кримінальне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 07.05.2024

Кримінальне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 30.01.2024

Кримінальне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Вирок від 03.05.2023

Кримінальне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 01.05.2023

Кримінальне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні