Ухвала
від 16.05.2024 по справі 492/678/24
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 492/678/24

провадження № 2-о/492/51/24

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

16 травня 2024 року м. Арциз

Суддя Арцизького районного суду Одеської області Черевата В.І.,

розглянувши заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), за участю заінтересованої особи: Теплицької сільської ради Болградського району Одеської області (місцезнаходження: вул. Центральна, буд. № 135, с. Теплиця Болградського району Одеської області, 68400) про встановлення факту спільного проживання, -

встановила:

16 травня 2024 року до Арцизького районного суду Одеської області надійшла заява ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи: Теплицької сільської ради Болградського району Одеської області про встановлення факту спільного проживання.

За приписами статті 19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного); окремого провадження.

Відповідно до пункту 5 частини 2 статті 293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження також справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Згідно частиною 3 статті 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до частини 2 статті 315 ЦПК України, у судовому порядку можуть бути встановлені також інші факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Заява ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи: Теплицької сільської ради Болградського району Одеської області про встановлення факту спільного проживання подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України, підсудна Арцизькому районному суду Одеської області.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви, передбачених статтею 185 ЦПК України, для відмови у відкритті провадження у справі, передбачених частиною 1 статті 186 ЦПК України немає.

Цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи: Теплицької сільської ради Болградського району Одеської області про встановлення факту спільного проживання підлягає розгляду в окремому провадженні.

Вважаю занеобхідне,відповідно дочастини 1статті 212ЦПК України,роз`яснити учасникамсправи,що у суді є відповідна технічна можливість для участі учасниками справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, крім випадків, коли явка учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Керуючись статтями 13, 19, 187, 293, 294, 315 ЦПК України, суддя, -

постановила:

Прийняти заяву ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи: Теплицької сільської ради Болградського району Одеської області про встановлення факту спільного проживання до розгляду.

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи: Теплицької сільської ради Болградського району Одеської області про встановлення факту спільного проживання.

Призначити судове засіданнядля розглядусправи посуті у залі судових засідань Арцизького районного суду Одеської області на 04 червня 2024 року о 15 год. 00 хв.

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, крім випадків, коли явка учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Роз`яснити заінтересованій особі, що вона може заперечувати проти заяви, посилаючись на спір про право та має право подати письмове заперечення на заяву з обов`язковою вказівкою на докази, що підтверджують спір про право, а також в п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали подати пояснення на заяву.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http:/court.gov.ua/fair/sud1502/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Арцизького районного суду

Одеської області Черевата В.І.

СудАрцизький районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення16.05.2024
Оприлюднено17.05.2024
Номер документу119063547
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —492/678/24

Рішення від 18.06.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Черевата В. І.

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Черевата В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні