Ухвала
від 15.05.2024 по справі 229/1354/24
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 229/1354/24

Провадження № 2/229/1001/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 травня 2024 р. м. Дружківка, Донецької області

Дружківський міський суд Донецької області в складі головуючого судді Феняка О.Р., за участю секретаря судового засідання Бровченко Д.Л., розглянувши у підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Часовоярської міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області, третя особа державний нотаріус Першої криворізької державної нотаріальної контори Дніпропетровської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дружківського міського суду Донецької області знаходиться вказана цивільна справа.

У підготовче засідання призначене на 11 год. 00 хв. 15 травня 2024 року позивач не з`явився, про час та місце проведення підготовчого засідання повідомлений належним чином, надав заяву про розгляд справи за його відсутності.

В підготовчезасідання представниквідповідача нез`явився,про часта місцепроведення підготовчогозасідання повідомленіналежним чином. Від відповідача заяв та клопотань не надходило.

Третя особа державнийнотаріус Першоїкриворізької державноїнотаріальної конториДніпропетровської області Шабліян Є.М. В підготовче засідання не прибув, надав заяву про розгляд справи за його відсутності.

На підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України, в разі неявки всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання справи у випадках, встановлених ч. 2 ст. 223 ЦПК України.

Частина 1 ст. 128 ЦПК України визначає, що суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Згідно п. 3 ч. 2, ч. 3 ст. 43 ЦПК України, учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

Учасниками ж справи, згідно ст.ст.42, 48 ЦПК України у позовному провадженні є позивач, відповідач і треті особи.

Тому, враховуючи, що від дотримання чи не дотримання принципу змагальності залежить питання про законність та обґрунтованість вирішення справи по суті, для доведення тих обставин, на які посилаються учасники справи, як на підставу позовних вимог та заперечень, суд вважає потрібним для надання особистих пояснень визнати явку позивача та третьої особи у підготовче судове засідання - обов`язковою.

Крім того, відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд вправі відкласти розгляд справи в судовому засіданні, якщо визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

Тому, на виконання положень ст.ст. 198, 223 ЦПК України, суд вважає за необхідне явку позивача та третьої особи визнати обов`язковою та відкласти розгляд справи в судовому засіданні, виклик учасників справи повторити.

Керуючись ст.ст. 197, 198, 223, 259-260 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Відкласти підготовче засідання у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Часовоярської міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області, третя особа державний нотаріус Першої криворізької державної нотаріальної контори Дніпропетровської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, до 05 червня 2024 року 11-00 години, виклик учасників справи повторити.

Визнати явку позивача та третьої особи обов`язковою.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://dr.dn.court.gov.ua/sud0506/gromadyanam.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Олександр ФЕНЯК

СудДружківський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення15.05.2024
Оприлюднено20.05.2024
Номер документу119078456
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —229/1354/24

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Феняк О. Р.

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Феняк О. Р.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Феняк О. Р.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Феняк О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні