Ухвала
від 16.05.2024 по справі 525/234/24
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/234/24

Провадження № 2/525/152/2024

У Х В А Л А

16.05.2024 селище Велика Багачка

Великобагачанський районний суд Полтавської області в складі:

головуючої судді Прасол Я.В.,

секретаря судових засідань Хоменка М.М.,

з участю позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в селищі Велика Багачка Полтавської області матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Великобагачанська селищна рада Миргородського району Полтавської області в особі Служби у справах дітей, Виконавчий комітет Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області, як орган опіки та піклування,

у с т а н о в и в:

У провадженні Великобагачанського районного суду Полтавської області знаходиться дана цивільна справа.

Ухвалою суду від 18.03.2024 відкрито загальне позовне провадження у справі, підготовче засідання призначено на 22.04.2024, роз`яснено відповідачу та третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору порядок та строки подання відзиву та письмових пояснень по справі.

08.04.2024 до суду надійшов відзив на позовну заяву відповідача по справі ОСОБА_2 , яка просила у задоволенні позову відмовити.

Ухвалою суду від 22.04.2024 до участі у справі було залучено третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Виконавчий комітет Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області, як орган опіки та піклування, підготовче засідання у справі відкладено на 16.05.2024.

Представник залученої третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Виконавчого комітету Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області подав на адресу суду клопотання про відкладення розгляду справи, в обгрунтування клопотання посилається на те, що засідання Виконавчого комітету Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області на якому буде розглядатися питання про затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 відносно неповнолітньої ОСОБА_3 призначено на 23.05.2024.

Позивач ОСОБА_1 не заперечував проти відкладення підготовчого засідання у справі та продовження строку проведення підготовчого провадження. Інші учасники судового розгляду у підготовче засідання 16.05.2024 не з`явилися, про день та час його проведення повідомлені належним чином.

Суд, вважає за можливе задовольнити клопотання третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору та відкласти підготовче засідання у справі на інший день.

Нормамистатті 19 СК Українивстановлено, що при розгляді спорів про визначення місця проживання дитини, обов`язковою є участь органу опіки та піклування. Орган опіки та піклування подає судуписьмовий висновокщодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних в результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні ( п. 3 ч. 2 ст. 198 ЦПК України).

Відповідно до ч. 3ст. 189 ЦПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотання однієї із сторін або з ініціативи суду.

Оскільки виникла необхідність відкласти проведення підготовчого засідання у справі, суд вважає за необхідне продовжити строк підготовчого провадження по даній справі.

Керуючись ст.ст.189,197,198, 260, 261ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

Продовжити строк підготовчого провадження по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Великобагачанська селищна рада Миргородського району Полтавської області в особі Служби у справах дітей, Виконавчий комітет Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області, як орган опіки та піклування, на тридцять днів.

Підготовче засідання відкласти на 15 год. 00 хв. 06 червня 2024 року.

Про день та час проведення підготовчого засідання повідомити учасників судового розгляду у порядку передбаченому ЦПК України.

Ухвала не може бути оскаржена окремо від рішення суду. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Я.В. Прасол

СудВеликобагачанський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення16.05.2024
Оприлюднено20.05.2024
Номер документу119090266
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —525/234/24

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні