Постанова
від 16.05.2024 по справі 216/1678/24
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/1678/24

провадження 3/216/1072/24

ПОСТАНОВА

іменем України

16 травня 2024 року місто Кривий Ріг

Центрально-Міський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, у складі головуючого судді Цимбалістенко О.В.,

за участю:

секретаря судового засідання Тітенка Д.С.,

захисника ОСОБА_1 адвоката Ніколенка М.Є.,

потерпілого ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань приміщення Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області матеріали справи про адміністративне правопорушення, які надійшли з полку патрульної поліції в місті Кривий Ріг Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області Департамент патрульної поліції про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, який працює водієм автотранспортних засобів з виконання робіт за професією «експедитор транспортний» автомобільної колони наливних перевезень на ТОВ «Транс-Сервіс 1», проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області перебуває матеріал про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, а саме порушення вимог п.п. 10.1, 10.3, 13.1 Правил дорожньогоруху України.

В судовому засіданні адвокат Ніколенко М.Є. звернувся до суду з клопотанням про витребування доказів, а саме у ПП «Безпечне місто» (вул. Миколи Ходича, 3, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, 50000) відеозапису з усіх наявних камер відеоспостереження розташованих по вул. Старовокзальній, 3 та проспекту Центральний 28.02.2024 у період з 07-00 год. до 09-00 год.

Суд, дослідивши адміністративний матеріал, дійшов до наступного.

Згідно зпротоколом проадміністративне правопорушеннясерії ААД№ 738092від 28лютого 2024року,28лютого 2024року ум.Кривий Рігпо вул.Старовокзальна,3,водій ОСОБА_1 керував транспортнимзасобом DAFFХреєстраційний номер НОМЕР_1 зпричепом цистерною реєстраційний номер НОМЕР_2 , перед перестроюванням в крайню праву смугу не переконався, що це буде безпечно та не надав дороги транспортному засобу, що рухався в попутному напрямку по тій смузі на яку він хотів перестроїтись та не дотримався безпечного інтервалу внаслідок чого здійснив зіткнення з транспортним засобом Toyota RAV4 реєстраційний номер НОМЕР_3 під керуванням водія ОСОБА_2 , внаслідок дорожньо-транспортної пригоди автомобілі отримали механічні пошкодження, чим були спричинені матеріальні збитки, за що передбачена відповідальність ст. 124 КУпАП.

Відповідно до ст. 251 КУАП доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами.

Докази мають важливе значення для правильного вирішення справи, оскільки саме на основі доказів ґрунтується повне, всебічне і об`єктивне з`ясування обставин кожної справи. При розгляді справи про адміністративне правопорушення орган (посадова особа) зобов`язаний з`ясувати чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна ця особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність, а також інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Для використання доказу при розгляді справи необхідно, щоб він був належним і допустимим.

Згідно зі ст. 278 КУпАП, при підготовці справи до розгляду правомочна посадова особа, окрім інших питань, перевіряє, чи витребувано необхідні додаткові матеріали.

Надавати докази мають право особи, що беруть участь у провадженні та інші особи.

Крім того, орган або посадова особа, що розглядає справу, має право витребування доказів від підприємств, установ, організацій, посадових осіб і громадян.

Враховуючи зазначене, з метою повного та всебічного розгляду справи, суд вважає за необхідне витребувати доказ.

Керуючись ст.ст. 251, 278 КУпАП, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання адвоката Ніколенка М.Є. про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у ПП «Безпечне місто» (вул. Миколи Ходича, 3, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, 50000) відеозапис з усіх наявних камер відеоспостереження розташованих по вул. Старовокзальній, 3 та проспекту Центральний 28.02.2024 у період з 07-00 год. до 09-00 год.

Витребувані відеозаписи необхідно надати до 24.05.2024 на адресу Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області (Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Великого Кобзаря, 12).

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Цимбалістенко

СудЦентрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення16.05.2024
Оприлюднено21.05.2024
Номер документу119116346
СудочинствоАдмінправопорушення
КатегоріяАдміністративні правопорушення на транспорті, в галузі шляхового господарства і зв’язку Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна

Судовий реєстр по справі —216/1678/24

Постанова від 27.05.2024

Адмінправопорушення

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

Постанова від 16.05.2024

Адмінправопорушення

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні