Ухвала
від 20.05.2024 по справі 472/1002/23
ВЕСЕЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 472/1002/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.05.2024 смт Веселинове

Суддя Веселинівського районного суду Миколаївської області Кучерявенко С.С., за участю секретаря судового засідання Чорної О.В., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування Степівської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області, особа, стосовно якої розглядається справа: ОСОБА_2 , про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки над особою та призначення опікуна,

В С Т А Н О В И В:

23.10.2023 року ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування Степівської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області, особа, стосовно якої розглядається справа: ОСОБА_2 , звернувся із заявою до суду про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки над особою та призначення опікуна.

16.11.2023, 06.12.2023, 08.05.2024 року до суду надійшли клопотання заінтересованої особи - органу опікита піклуванняСтепівської сільськоїради Миколаївськогорайону Миколаївськоїобласті про розгляд справи без участі заінтересованої особи.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи у разі, якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що для з`ясування усіх обставин справи, повного та об`єктивного її розгляду, необхідна особиста участь представника заінтересованої особи органу опікита піклуванняСтепівської сільськоїради Миколаївськогорайону Миколаївськоїобласті в судовому розгляді, а тому суд вважає за необхідне, відповідно до ст. 223 ЦПК України судовий розгляд відкласти та визнати явку представника заінтересованої особи - органу опікита піклуванняСтепівської сільськоїради Миколаївськогорайону Миколаївськоїобласті в судовому засіданні обов`язковою.

Крім того представником заявника ОСОБА_3 заявлено клопотання про витребування від заінтересованої особи - органу опіки та піклування Степівської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області подання щодо можливості призначити опікуном громадянки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , її сина - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який зареєстрований та проживає в АДРЕСА_1 .

Порядок витребування доказів в окремому провадженні врегульовано ст. 294 ЦПК України, які в свою чергу, не конкретизовані щодо порядку витребування доказів та наслідків не виконання ухвали суду про витребування доказів, а тому, враховуючи приписи ч. 3 ст. 294 ЦПК України, застосуванню підлягає стаття ст. 84 ЦПК України.

Так, ст. 84 ЦПК України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Таким чином, з метою повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин викладених в заяві, клопотання представника заявника про витребування доказів підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 83, 84, 223,247, 259-261, 294, 315, 318 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Визнати обов`язковою явку до суду представника заінтересованої особи органу опіки та піклування Степівської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області по цивільній справі № 472/1002/23 за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування Степівської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області, особа, стосовно якої розглядається справа: ОСОБА_2 , про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки над особою та призначення опікуна, яке відбудеться 25 червня 2024 року о 10 год. 00 хв.

Витребувати у заінтересованої особи - органу опіки та піклування Степівської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області подання щодо можливостіпризначити опікуном громадянки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , її сина - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який зареєстрований та проживає в АДРЕСА_1 .

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Суддя Веселинівського районного суду Миколаївської областіС.С. Кучерявенко

СудВеселинівський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення20.05.2024
Оприлюднено21.05.2024
Номер документу119122481
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —472/1002/23

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Кучерявенко С. С.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Кучерявенко С. С.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Чаричанський П. О.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Чаричанський П. О.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Чаричанський П. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні