Рішення
від 17.05.2024 по справі 753/18560/20
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/18560/20

провадження № 2-др/753/63/24

ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 травня 2024 року суддя Дарницького районного суду м. Києва Колесник О.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Державного підприємства «ІНФОРМАЦІЯ_1», третя особа: Головне управління пенсійного фонду в м. Києві про зобов`язання зарахувати періоди роботи на підприємстві, як такі, що проводилися у шкідливих та важких умовах праці та видати довідку

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дарницького районного суду м. Києва перебувала цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «ІНФОРМАЦІЯ_1», третя особа: Головне управління пенсійного фонду в м. Києві про зобов`язання зарахувати періоди роботи на підприємстві, як такі, що проводилися у шкідливих та важких умовах праці та видати довідку.

Рішенням Дарницького районного суду м. Києва від 30 червня 2023 року, яке залишено без змін постановою Київського апеляційного суду від 27 лютого 2024 року, позов ОСОБА_1 до Державного підприємства «ІНФОРМАЦІЯ_1», третя особа: Головне управління пенсійного фонду в м. Києві про зобов`язання зарахувати періоди роботи на підприємстві, як такі, що проводилися у шкідливих та важких умовах праці та видати довідку було задоволено в повному обсязі.

15 березня 2024 року ОСОБА_1 після ухвалення вказаного судового рішення та постанови, звернувся до суду з заявою про винесення додаткового рішення по даній цивільній справі, щодо стягнення судових витрат у розмірі 9 610,16 грн. за проведення судової інженерно-технічної експертизи.

За положеннями ч. 4 ст. 270 ЦПК України, у разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Зважаючи на відсутність необхідності у виклику сторін для вирішення даного питання, суд вважає за можливе проводити розгляд без виклику учасників справи.

Дослідивши матеріали справи, суддяприходить до висновку про необхідність ухвалення додаткового рішення у справі з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Згідно ч. 1 ст. 270 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо:

1) стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення;

2) суд, вирішивши питання про право, не зазначив точної грошової суми, присудженої до стягнення, або майно, яке підлягає передачі, або дії, що треба виконати;

3) судом не вирішено питання про судові витрати;

4) суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановлених статтею 430 цього Кодексу.

Як вбачається з вказаної норми права, вона містить вичерпний перелік підстав винесення додаткового рішення після проголошення рішення суду.

Частиною 1 ст. 133 ЦПК України встановлено, що судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи.

Згідно ч. 3 ст. 133 ЦПК України до витрат, пов`язаних з розглядом справи, належать витрати: 1) на професійну правничу допомогу; 2) пов`язані із залученням свідків, спеціалістів, перекладачів, експертів та проведенням експертизи; 3) пов`язані з витребуванням доказів, проведенням огляду доказів за їх місцезнаходженням, забезпеченням доказів; 4) пов`язані з вчиненням інших процесуальних дій, необхідних для розгляду справи або підготовки до її розгляду.

Враховуючи вищевикладене, дослідивши зібрані по справі докази у їх сукупності, суд приходить до висновку, що оскільки питання про судові витрати в частині витрат за проведення судової інженерно-технічної експертизи, не було вирішено при ухваленні рішення, тому слід ухвалити додаткове рішення про стягнення з відповідача на користь позивача судових витрат у розмірі 9 610,16 грн.

На підставі викладеного, керуючись стст. 13, 133, 141, 270 ЦПК України, суд

ВИРІШИВ:

Заяву ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Державного підприємства «ІНФОРМАЦІЯ_1», третя особа: Головне управління пенсійного фонду в м. Києві про зобов`язання зарахувати періоди роботи на підприємстві, як такі, що проводилися у шкідливих та важких умовах праці та видати довідку - задовольнити.

Ухвалити додаткове рішення у справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «ІНФОРМАЦІЯ_1», третя особа: Головне управління пенсійного фонду в м. Києві про зобов`язання зарахувати періоди роботи на підприємстві, як такі, що проводилися у шкідливих та важких умовах праці та видати довідку, яким стягнути з ТОВ «ІНФОРМАЦІЯ_1» на користь ОСОБА_1 витрати понесені за проведення судової інженерно-технічної експертизи в розмірі 9 610,16 грн.

Додаткове рішення може бути оскаржено до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня проголошення рішення.

СУДДЯ: КОЛЕСНИК О.М.

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення17.05.2024
Оприлюднено21.05.2024
Номер документу119123751
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про ухвалення додаткового рішення

Судовий реєстр по справі —753/18560/20

Рішення від 17.05.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Постанова від 27.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 01.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Рішення від 30.06.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 14.04.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні