Ухвала
від 20.05.2024 по справі 751/4237/24
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа №751/4237/24

Провадження №2/751/1209/24

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

20 травня 2024 р. місто Чернігів

Суддя Новозаводськогорайонного судум.Чернігова ЛібстерА.С.,розглянувши матеріали позовної заяви

ОСОБА_1

до відповідача - Комунального підприємства «Чернігівводоканал»,

про визнання дій неправомірними, покладення обов`язку відновлення водопостачання та стягнення моральної шкоди,

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшов позов ОСОБА_1 , у якому вона просить визнати дії відповідача неправомірними (не зазначено які), зобов`язати відповідача відносити водопостачання її будинку негайно, стягнути з відповідача на її користь моральну шкоду 10 тис. грн.

Перевіривши вказанупозовнузаявувважаю,щовонане відповідаєвимогамст.ст.175,177 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), а тому підлягає залишенню без руху з таких підстав.

Відповідно до ч.3 ст. 175 ЦПК України позовна заява, зокрема, повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету; зміст позовнихвимог:спосіб (способи)захисту правабо інтересів,передбачений закономчи договором,або іншийспосіб (способи)захисту правта інтересів,який несуперечить законуі якийпозивач проситьсуд визначитиу рішенні; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

При пред`явленні позову позивачка не надала відомостей про себе, необхідних для виконання судового рішення у разі задоволення позову: дату народження та реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності). Щодо відповідача у позові відомості також зазначені неповно, не вказана повна назва підприємства та код ЄДРПОУ.

Позовні вимоги сформульовані неповно, які дії відповідача є неправомірними не вказано, адреса, за якою слід відновити водопостачання не зазначена.

Окрім того, суду не надані документи на підтвердження того, що ОСОБА_1 є власницею будинку, у якому відсутнє водопостачання, чи докази користування нею цим будинком на постійній основі, технічна документація на будинок з метою встановлення місця прориву водогону, переписка з надавачем послуг з постання холодної води, з якої вбачається відмова задовольнити її законні вимоги як користувача комунальними послугами.

При складанніпозовної заявине зазначений попередній(орієнтовний)розрахунок сумисудових витрат,які позивачпоніс іякі очікуєпонести узв`язку ізрозглядом справи; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав; підстави для звільнення від сплати судового збору.

Таким чином встановлені правові підстави для залишення позову без руху, із наданням заявнику строку для усунення недоліків, які слід усунути шляхом надання суду вмотивованої, обґрунтованої доказами позовної заяви з відповідними додатками.

Керуючисьст. 185 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

1. Позовну заяву ОСОБА_1 залишити без руху.

2. Встановити позивачу термін для усунення виявлених судом недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня вручення ухвали.

4. Роз`яснити, що при невиконанні вимог даної ухвали у встановлений строк, позовна заява бути вважатися неподаною і повернута позивачам.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя А. С. Лібстер

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення20.05.2024
Оприлюднено22.05.2024
Номер документу119124370
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —751/4237/24

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Лібстер А. С.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Лібстер А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні