Ухвала
від 21.05.2024 по справі 464/2311/24
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №464/2311/24

пр № 2/464/1007/24

У Х В А Л А

21 травня 2024 року суддя Сихівського районного суду м. Львова Теслюк Д.Ю., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Довіра та гарантія», Стоянівської сільської ради Радехівського району Львівської області, третя особа, що не заявляє самостійних вимог, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Лапкевич Тетяна Володимирівна про визнання протиправним та скасування запису в реєстрі про державну реєстрацію прав власності на нерухоме майно, витребування з незаконного володіння нерухомого майна, визнання права власності на нерухоме майно,

в с т а н о в и в :

позивач ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник адвокат Винниченко М.П., 02.04.2024 звернувся в суд із позовом, в якому просить:

-витребувати на його користь квартиру АДРЕСА_1 із незаконного володіння ОСОБА_2 та ТзОВ «Фінансова компанія «Довіра та гарантія»;

-визнати протиправними дії ТзОВ «Фінансова компанія «Довіра та гарантія» та рішення державного реєстратора Стоянівської сільської ради Радехівського району Львівської області Коробки М.С. щодо реєстрації права власності на квартиру АДРЕСА_1 та скасувати рішення державного реєстратора Стоянівської сільської ради Радехівського району Львівської області Коробки М.С. від 02.12.2019 про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу) номер 49961699 від 02.12.2019, із внесенням запису №34408134 від 28.11.2019 в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно, яким було перереєстровано право власності на квартиру на ТзОВ «Фінансова компанія «Довіра та гарантія»;

-визнати недійсним договір купівлі-продажу квартири АДРЕСА_2 , посвідчений 21.05.2021 приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу, згідно з яким відповідач ОСОБА_2 став власником квартири АДРЕСА_1 ;

-поновити його право власності на квартиру АДРЕСА_1 , шляхом визнання права власності на дану квартиру, скасування відповідного запису у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та відновлення запису про реєстрацію права власності на квартиру за позивачем ОСОБА_1 .

Відповідно до ухвали від 03.04.2024 вказану позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків, зазначених в ухвалі.

Копію ухвали від 03.04.2024 представник позивача адвокат Винниченко М.П. отримав 09.04.2024. Окрім цього, копія ухвали скеровувалась на адресу позивача ОСОБА_1 , однак конверт повернувся 09.05.2024 без вручення адресату із поміткою «Укрпошти» - «адресат відсутній за вказаною адресою». Недоліків, наведених в ухвалі, ні представником позивача, ні позивачем, не усунуто.

Частиною 3 статті 185 ЦПК України передбачено, що якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи наведене, вважаю, що позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,Товариство зобмеженою відповідальністю«Фінансова компанія«Довіра тагарантія»,Стоянівської сільськоїради Радехівськогорайону Львівськоїобласті,третя особа,що незаявляє самостійнихвимог,приватний нотаріусКиївського міськогонотаріального округуЛапкевич ТетянаВолодимирівна провизнання протиправнимта скасуваннязапису вреєстрі продержавну реєстраціюправ власностіна нерухомемайно,витребування знезаконного володіннянерухомого майна,визнання прававласності нанерухоме майно слід вважати неподаною та повернути позивачу.

Відповідно до ч.7 ст.185 ЦПК Україниповернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Керуючись ст. ст. 185, 260 ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Довіра та гарантія», Стоянівської сільської ради Радехівського району Львівської області, третя особа, що не заявляє самостійних вимог, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Лапкевич Тетяна Володимирівна про визнання протиправним та скасування запису в реєстрі про державну реєстрацію прав власності на нерухоме майно, витребування з незаконного володіння нерухомого майна, визнання права власності на нерухоме майно - вважати неподаною та повернути позивачу.

Роз`яснити ОСОБА_1 , що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення.

Суддя Дмитро ТЕСЛЮК

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення21.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119162185
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них:

Судовий реєстр по справі —464/2311/24

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні