Ухвала
від 20.05.2024 по справі 464/7839/21
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/7839/21

пр.№ 1-кс/464/705/24

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

20 травня 2024 року м. Львів

Слідчий суддя Сихівського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ відділу поліції №2 Львівського районного управління №2 ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 , погодженого прокурором Франківської окружної прокуратури міста Львова ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудового розслідування за №12021141060000447 від 08.07.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України,

встановив:

слідчий СВ відділу поліції №2 Львівського районного управління №2 ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням у кримінальному провадженні №12021141060000447 від 08.071.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України, про надання тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю (лікарську таємницю), а саме: оригіналу протоколу патологоанатомічного дослідження трупа ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та до гістологічних препаратів (парафінові блоки, предметні шкельця) виготовлених під час патологоанатомічного дослідження трупа ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з можливістю їх вилучення, що перебувають у володінні Комунального закладу Львівської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання обґрунтоване тим, що в ході досудового розслідування, що 07.07.2021 у ВП №1 ЛРУП ГУНП у Львівській області із письмовою заявою звернулась ОСОБА_6 , яка просить притягнути до кримінальної відповідальності медичних працівників комунальної ІНФОРМАЦІЯ_3 , що за адресою: АДРЕСА_2 , які 28.06.2021 через невиконання та неналежне виконання своїх професійних обов`язків, внаслідок недбалого ставлення, не провели вчасно обстеження та не встановили діагноз її рідного брата ОСОБА_5 , внаслідок чого останній помер.

16.02.2024 у даному кримінальному провадженні, з метою оцінки якості надання медичної допомоги та медичного обслуговування, шляхом експертизи первинної облікової документації, клінічних питань профілактики, діагностики, лікування та реабілітації, наявності відповідної кваліфікації спеціалістів за напрямом надання медичної допомоги та медичного обслуговування відповідно до вимог клінічних протоколів надання медичної допомоги призначено комісійну судово-медичну експертизу, проведення якої доручено КЗ ЛОР « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Для проведення вказаної експертизи необхідно скерувати до КЗ ЛОР « ІНФОРМАЦІЯ_4 » гістологічні препарати трупа ОСОБА_5 , l 5.0 l. l 988 р.н. (парафінові блоки, скельця), зв`язку з чим 25.03.2024 у вказану установу було скеровано запит з метою отримання вищевказаних гістологічних препаратів трупа останнього. Згідно з відповіді КЗ ЛОР « ІНФОРМАЦІЯ_4 » від 27.03.2024 №840 для отримання біологічного матеріалу від трупа гр. ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_5 , необхідно ухвалу суду, про тимчасовий доступ до речових доказів та документів на їх вилучення.

?Враховуючи наведене, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального правопорушення та подальшого проведення судових експертиз, просить клопотання задовольнити.

Слідчий ОСОБА_3 в судове засідання не з`явилася, звернулася до суду з заявою про розгляд клопотання у її відсутності, клопотання підтримала в повному обсязі, просила суд таке задовольнити.

Представник КЗ ЛОР « ІНФОРМАЦІЯ_6 » в судове засідання не з`явився, хоча про час та місце його проведення повідомлений належним чином. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання (ч. 3 ст. 163 КПК України).

На підставі ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, приходжу до висновку, що клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

В силуст. 131 КПК України, одним із заходів забезпечення кримінального провадження є тимчасовий доступ до речей і документів. А згідност. 132 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються на підставі ухвали слідчого судді або суду, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

При цьому, у відповідності до вимог ч.3 ст. 132 КПК України застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, дізнавач, прокурор не доведе, що: 1)існує обґрунтованапідозра щодовчинення кримінальногоправопорушення такогоступеня тяжкості,що можебути підставоюдля застосуваннязаходів забезпеченнякримінального провадження; 2)потреби досудовогорозслідування виправдовуютьтакий ступіньвтручання управа ісвободи особи,про якийідеться вклопотанні слідчого,дізнавача,прокурора; 3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, дізнавач, прокурор звертається із клопотанням.

Клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів відповідає вимогамст.160КПК України та подано повноважною особою.

Відповідно до ч. 1ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Зазначені в клопотанні документи та інформація не є речами, до яких заборонено доступ (відповідно дост. 161 КПК).

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю відносяться відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

На доведення обставин, викладених у клопотанні, слідчим надано наступні докази: витяг з ЄРДР, копію протоколу прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення та іншу подію від 07.07.2021, копію протоколу допиту потерпілої від 03.10.2021, копію допиту свідка від 27.10.2022, копію постанови про призначення комісійної судово-медичної експертизи від 16.02.2024, копію листів КЗ ЛОР « ІНФОРМАЦІЯ_4 » від 19.04.2023, 27.03.2024.

За таких обставин слідчий суддя, за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження, керуючись законом, оцінюючи кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів з точки зору достатності та взаємозв`язку, встановив, що ІНФОРМАЦІЯ_7 проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №1202114160000447 від 08.07.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України.

З матеріалів клопотання встановлено, що документи, до яких слід надати тимчасовий доступ, перебувають у володінні Комунального закладу Львівської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що за адресою: АДРЕСА_1 , які в сукупності з іншими речами та документам кримінального провадження дані матеріали мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Документи, що перебувають у володінні Комунального закладу Львівської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 », про доступ до яких клопоче слідчий, мають значення для повноти досудового розслідування, на разі у кримінальному провадженні призначено судову експертизу для проведення якої необхідно отримати доступ до вказаної інформації, що дасть можливість слідчому в подальшому встановити обставини кримінального правопорушення, використовувати її під час доказування вчинення кримінального правопорушення, в інший спосіб на даний час неможливо отримати запитувані відомості, як без надання тимчасового доступу до вищевказаних документів, тому стороною кримінального провадження доведено, що дані матеріали мають суттєве значення для проведення досудового розслідування, у зв`язку із чим клопотання слід задовольнити.

Обґрунтованим строком, який слід надати для тимчасового доступу до вказаних документів, є два місяці.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.107,132,159160, 163 КПК України, слідчий суддя,

постановив:

клопотання задовольнити.

Уповноваженим особам Комунального закладу Львівської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що за адресою: АДРЕСА_1 , надати слідчим СВ ВП №2 ЛРУП №2 ГУНП у Львівській області ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналу протоколу патологоанатомічного дослідження трупа ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та до гістологічних препаратів (парафінові блоки, предметні шкельця), виготовлених під час патологоанатомічного дослідження трупа ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з можливістю їх вилучення.

Ухвала підлягає до виконання слідчими СВ ВП №2 ЛРУП №2 ГУНП у Львівській області ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_3 та уповноваженими особами Комунального закладу Львівської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Строк дії ухвали два місяці.

Відповідно до ч. 1 ст. 165 КПК Україниу разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Повний текст ухвали складено 20 травня 2024 року.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення20.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119162199
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —464/7839/21

Ухвала від 20.05.2024

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 18.04.2024

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 12.03.2024

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

Ухвала від 23.02.2024

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 02.12.2022

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 04.11.2022

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 29.09.2022

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 30.11.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні